Wat is een goed boekhoudprogramma om mee te starten?

Ongeveer twee maanden geleden ben ik een webshop gestart. Het hebben van een webshop lijkt mij een goede manier om extra geld te verdienen en het was niet moeilijk om te starten. Er zijn veel dingen die ik nog moet leren, maar ik hoop dat ik bijvoorbeeld snel ervaring krijg in het bijhouden van een administratie en een boekhouding. Voor mijn boekhouding zocht ik een gemakkelijk en voordelig boekhoudprogramma en die vond ik met behulp van de website boekhoudprogrammagids.nl. Ik werk op dit moment dertig uur in de week en zocht naar manieren om extra te verdienen. Ik had eerst gevraagd of ik meer uren kon werken op mijn werk, maar helaas is dat nu niet mogelijk. Mijn baas wil zelfs gaan bezuinigen op de uren, daarom ben ik blij dat mijn uren vaststaan. Ik had gekeken of ik ergens anders aan de slag kon voor ongeveer tien uur, maar een andere baan is zeer lastig om te combineren met de uren die ik maak. Online zocht ik naar andere mogelijkheden om geld te verdienen en kwam toen uit bij het openen van een webshop. Het hebben van een webshop leek mij erg interessant en online zocht ik naar meer informatie over het starten van een bedrijf. Ik vond veel informatie en tips, zodat ik mij goed kon voorbereiden. Ik las dat het verstandig is om direct een boekhoudprogramma te kiezen, want het is belangrijk om de boekhouding en administratie goed bij te houden. Ik heb geen ervaring met een administratie en boekhouding, daarom wist ik niet waar ik op moest letten. Gelukkig kon ik hier ook veel informatie over vinden en is een boekhouding voor een klein bedrijf niet ingewikkeld. Hierna ging zocht ik naar een goedkoop en gemakkelijk boekhoudprogramma voor mijn bedrijf.

Gemakkelijk een geschikt boekhoudprogramma kiezen

Online wilde ik graag de verschillende programma’s vergelijken en tips vinden over welk boekhoudprogramma ik het beste kon kiezen. Ik vond een aantal websites, waaronder boekhoudprogrammagids. Op deze website staat veel informatie over veel verschillende programma’s. Je kan gemakkelijk zien wat de voordelen van de programma’s zijn, hoe duur ze zijn en hoe andere personen het boekhoudprogramma beoordelen. Op deze website kan je ook veel tips vinden over het bijhouden van een boekhouding en ik vond er veel handige artikelen. Ik zag dat het mogelijk was om gratis een programma met goede beoordelingen uit te testen en besloot om dit te doen. 

De boekhouding hoeft niet moeilijk te zijn

Ik maak nu twee maanden gebruik van het proefaccount en merk dat een boekhouding niet ingewikkeld hoef te zijn. Als ik iets niet weet, dan kan ik het online opzoeken en er zijn veel voorbeelden en video’s beschikbaar. Aangezien ik een startende ondernemer ben, kan ik het boekhoudprogramma vijftien maanden uitproberen, maar ik vind het nu al erg handig. Waarschijnlijk zal ik dit programma blijven gebruiken. De website boekhoudprogrammagids.nl is handig om een boekhoudprogramma te vergelijken.

  • Er is veel informatie over de verschillende programma’s
  • Er zijn veel artikelen en tips te lezen op de website
  • In een opslag zie je de beoordelingen en voordelen van een programma
  • Ik kan een programma gratis testen
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn