Waarom financiële fitheid bijdraagt aan geluk

We weten allemaal dat het gelukkig maakt als we gezond zijn, als ons lijf geen mankementen vertoont en we veel energie hebben en fit zijn. Daarnaast kunnen ook sociale contacten ons gelukkig maken. Mensen met veel familie en / of vrienden zijn over het algemeen genomen gelukkiger dan diegenen met een veel kleinere sociale kring, uitzonderingen daar gelaten. Je zou kunnen zeggen dat zo’n sociale kring je voorziet van steun en support als je dat nodig hebt, en je daarom wat zekerder in het leven staat. Wat veel mensen vergeten als je het hebt over geluk is dat een zekere vorm van financiële fitheid ook kan bijdragen aan het gevoel van zekerheid en dus geluk. Je geen zorgen te hoeven maken over of je elke maand nog rond kan komen, geeft een soort rust en gevoel van veiligheid, eigenlijk hetzelfde gevoel als een fijne vriendengroep je kan geven. Het is dus net zo belangrijk om te zorgen voor sociale contacten als financiële fitheid. Overigens is financiële fitheid een beetje een abstracte term, maar wat ermee bedoeld wordt is het volgende: Een balans tussen inkomsten en uitgaven, waarbij elke maand een vast deel overblijft om te sparen of uit te geven aan extra’s. Financiële fitheid houdt in dat je uitgavenpatroon past bij wat er binnenkomt en je je geen zorgen hoeft te maken over je saldo, als je tenminste geen gekke dingen met je geld doet. Het zou niet nodig moeten zijn om elke week je saldo’s te checken om te weten of je het nog redt deze maand. Dit zou met een normaal uitgavepatroon (passend bij jou of je gezinssituatie,) niet moeten hoeven. Redenen om te besluiten je financiële plaatje onder de loep te nemen zijn onder andere de volgende:

  • Je komt te vaak geld tekort aan het einde van de maand.
  • Je wil meer sparen dan je op dit moment kunt.
  • Je wil je vaste lasten omlaag brengen.
  • Je wil in kaart brengen waar je geld naartoe gaat en hoe je dat kunt managen.
  • Je wil simpelweg leren met geld om te gaan.

De financiële fitheid training van Smart C&T

Smart C&T is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het geven van trainingen op onder andere het gebied van financiële fitheid. Annemarie en Martine, oprichtsters van Smart C&T, hebben beide een jarenlange expertise in consultancy, training en coaching met betrekking tot persoonlijke financiën en carrière, en de unieke mix van deze twee. Deze kennis hebben ze omgezet in waardevolle trainingen die jou en je werknemers kunnen helpen bij het bereiken van financiële fitheid in hun leven. Annemarie en Martine zijn gepassioneerd over het onderwerp en bevlogen en toegewijde sprekers. Ze werken inspirerend, maar ook integer en op een emphatische manier, waardoor mensen zich gehoord voelen en zich makkelijk durven openstellen. Dit resulteert in een fijne sfeer tijdens de trainingen en mooie resultaten.

De financiële situatie van uw werknemers

Als werkgever wil je natuurlijk dat je werknemers goed in hun vel zitten en gezond zijn. Maar waar veel werkgevers niet zo bij stilstaan is dat financiële problemen veel kopzorgen kunnen veroorzaken, met andere woorden: stress. En werknemers die veel stress ervaren zij van mindere waarde voor de onderneming. Het is daarom dat veel werkgevers ervoor kiezen Smart C&T in te schakelen om hun werknemers te helpen bij het bereiken van financiële fitheid. Dit voorkomt ziekteverzuim door stress (je kunt hierbij denken aan een burnout,) en bevordert een positieve sfeer op de werkvloer. Smart C&T (https://www.smartcent.nl) helpt u graag hierbij.  

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn