Uw BMI berekenen via de website BMI-berekenen.com

bmi-uitrekenen.com - BMI berekenen U heeft vast weleens van BMI gehoord. Dit is misschien wel de gemakkelijkste manier om te kunnen bepalen of u een gezond gewicht heeft. Om uw BMI te berekenen kunt u het beste naar de website BMI-berekenen.com gaan. Er zijn slechts 3 gegevens voor nodig om deze te kunnen berekenen, namelijk:

  • Leeftijd
  • Lengte
  • Gewicht

Gebruik de calculator op deze website om gelijk te laten uitrekenen hoe het is gesteld met uw gewicht. Heeft u naar aanleiding van de uitkomst vragen, dan is het een goed idee om contact op te nemen met uw huisarts of/en voedingsdeskundige. Overigens wordt er bij het uitrekenen van de BMI geen rekening gehouden met mogelijk aanwezig spierweefsel. Daardoor kan de uitkomst een enigszins vertroebeld beeld geven.

Waarom uw BMI berekenen?

Het is verstandig om bezig te zijn met uw gezondheid. Dat kan door bijvoorbeeld niet teveel vette dingen te eten en suikers zoveel mogelijk te vermijden. Toch kan het nog behoorlijk lastig zijn om hier consequent op te letten en actief mee bezig te zijn, want het is gewoon lastig om chocola te laten liggen of uit gemakzucht de frituurpan niet aan te doen. Vroeger aten wij thuis iedere week uit de frituurpan. Verder aten we iedere dag wel behoorlijk gezond. In ieder geval zat er altijd groente bij. Tegenwoordig wordt je via de sociale media en televisie bijna doodgegooid met modellen die er enorm slank uitzien. Het lijkt een soort van ideaalbeeld te zijn voor veel mensen, waaronder zelfs heel veel kinderen. Toch is het af te vragen of het hebben van zo’n slank lichaam eigenlijk wel gezond is. Het is vooral belangrijk dat u lekker in uw vel zit en u niet te dun en niet te dik bent. Omdat het lastig is om dit zelf te bepalen, is er een manier om de BMI te berekenen. BMI staat voor Body Mass Index en is een hulpmiddel om te kunnen bepalen of u een gezond gewicht heeft. Uw BMI berekenen is in feite heel erg gemakkelijk. U kunt het zelfs helemaal zelfstandig uitvoeren, zodat u gelijk een goede indicatie heeft van een teveel of een te weinig aan kilo’s. Wilt u de BMI berekenen en blijkt daarna dat u “lijdt” aan ondergewicht, dan is het zeker zinvol om contact op te nemen met een specialist wanneer u hier hulp bij wilt hebben. Overigens is een klein beetje ondergewicht niet direct een grote ramp. U kunt dan ook proberen om uw voedingspatroon eens goed onder de loep te nemen om te zien of het te overwegen is om meer te eten. Wilt u de BMI berekenen waarna blijkt dat u een teveel aan kilo’s heeft, dan kunt u natuurlijk eerst zelfstandig proberen om kilo’s kwijt te raken. Het hoeft niet noodzakelijk zo te zijn dat uw voedingspatroon moet worden aangepast, maar het kan ook zijn dat u wel wat actiever zult moeten gaan bewegen. Heeft u een zittend beroep, dan is dat sowieso geen verkeerd idee. Denk bij meer bewegen niet gelijk aan sporten, want ook een lekkere wandeling kan al helpen om gewicht kwijt te raken.

Gebruik de tool die u op de site kunt vinden

Bent u er klaar voor om uw BMI te berekenen, dan kunt u gaan naar de website Bmi-uitrekenen.com. U vindt hier een handige tool om uw BMI te berekenen, wat hooguit slechts een minuut van uw tijd kost wanneer u alle gegevens paraat heeft. Wilt u weten welke gegevens er nodig zijn om de BMI te berekenen, dan vindt u ook daarover op de site meer informatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn