Spreker op uw evenement

Dagvoorzitterspreker - SprekerAf en toe kan het gebeuren dat u in de situatie komt dat u een evenement moet organiseren. Bijvoorbeeld een symposium voor uw bedrijf, een vrijwilligersavond voor uw voetbalclub of een themadag. Soms kan het lastig zijn om inhoud te geven aan een dergelijk evenement, het inhuren van een spreker kan dan een goed idee zijn. Als u ervoor zorgt dat de spreker affiniteit heeft met de mensen waarvoor de gelegenheid georganiseerd wordt, dan kan het een groot succes worden. Een goede match is dan natuurlijk wel belangrijk. Bent u lid van een boekenclub en moet u hiervoor een avondje organiseren, dan is het natuurlijk onzin om een voetbalscheidsrechter uit te nodigen, terwijl dit voor een voetbalclub juist weer erg interessant is. Met andere woorden, het moet iemand zijn die op een andere manier zijn licht kan laten schijnen op zaken die voor alle partijen interessant zijn. Dan kan het een geslaagd evenement worden. Nodigt u voor uw vrijwilligersavond van uw voetbalclub een scheidsrechter uit het betaald voetbal als spreker uit, dan kunt u met elkaar een interessante avond hebben waarin een toelichting gegeven wordt over bepaalde spelregels en waarop de scheidsrechter kan vertellen over hoe het is om onder druk snel beslissingen te moeten nemen in het veld. Er kan onder spelers zo meer respect en waardering voor de scheids ontstaan en dat is natuurlijk altijd erg belangrijk. Voor uw boekenclub kunt u bijvoorbeeld een bekende schrijver als spreker uitnodigen, zodat u een kijkje kunt krijgen achter de schermen van het schrijven van een boek. Hoe gaat dit in zijn werk en waar loopt een schrijver zoal tegen aan? Dit zijn voor leden van een boekenclub natuurlijk interessante punten. Met andere woorden, het is dus erg belangrijk dat de expertise van de spreker goed past bij de gasten die u op het evenement verwacht.

Een geschikte spreker vinden

Als u begint met de organisatie van een evenement waarbij u een spreker uit wilt nodigen, dan is het dus eerst zaak om na te denken aan welke eisen deze persoon moet voldoen. Waar moet hij of zij kennis over hebben? Dit is vaak nog niet zo heel lastig om te bedenken, meestal hebt u hier immers wel een goed beeld bij. Lastiger is het om de vraag te beantwoorden wie u hier nu daadwerkelijk voor zou willen vragen. U kunt bijvoorbeeld wel bedenken dat u graag een topscheidsrechter als spreker uit zou willen nodigen, maar welke topscheidsrechters zijn ook daadwerkelijk bereid om dit te doen? En ook als u zou weten wie er wel of niet bereid is, hoe komt u dan in contact met een dergelijk persoon? Voor dergelijke zaken kunt u het beste contact opnemen met Persona Grata, dit bedrijf heeft namelijk veel personen in hun bestand staan die als spreker op kunnen treden en die beschikbaar zijn om in te huren. Zij hebben bovendien een goed beeld van het budget wat u hiervoor nodig hebt, zodat u niet voor hogere kosten komt te staan dan u op kunt brengen. Bij Persona Grata hebben ze in iedere categorie wel een geschikte spreker, of u nu op zoek bent naar iemand uit de wetenschap, de sportwereld of de politiek. Bovendien hebben zij een overzicht van de onderwerpen waar iemand over wil spreken. Iemand kan immers meerdere expertises hebben maar niet geïnteresseerd zijn in het geven van lezingen over al zijn vakgebieden. Door dit bureau in te schakelen, wordt het dus veel eenvoudiger om de juiste spreker te vinden voor uw evenement. Bovendien kunnen zij ook het contact voor u leggen en de afspraken voor u vastleggen, zodat u dit niet zelf hoeft te doen.

Vele voordelen bij Persona Grata

Kiest u voor Persona Grata, dan kiest u dus voor een bureau dat als geen ander de juiste spreker voor uw evenement kan leveren. Er zijn verschillende manieren waarop u de juiste persoon voor uw evenement bij hen vinden. U kunt zelf op hun website een kijkje nemen naar de mogelijkheden, door te zoeken op persoon of op expertisegebied. Maar het kan zijn dat u het dan nog lastig vindt om een keus te maken. Daarom bieden zij ook de mogelijkheid tot het geven van een advies. Zij hebben al jarenlang ervaring op dit gebied en zij kunnen u dan ook als geen ander adviseren over welke spreker voor uw evenement nu echt de beste keus is. Naast het uitstekende advies op maat dat zij kunnen geven, zijn er meer redenen om juist voor Persona Grata te kiezen, namelijk:

  • zij hebben zeer veel ervaring op dit gebied en zijn daardoor een vertrouwd adres
  • zij communiceren altijd snel en helder
  • zij zijn altijd duidelijk over de tarieven, u komt niet voor onverwachte kosten te staan
  • zij staan in direct contact met iedere spreker die zij in hun database hebben staan
  • zij bieden zowel de mogelijkheid tot het inhuren van bekende Nederlanders, als het inhuren van minder bekende personen die specialist zijn op hun eigen vakgebied

Reden genoeg dus om voor Persona Grata te kiezen als u op zoek bent naar een spreker voor uw evenement. U kunt bij hen bovendien ook terecht voor het inhuren van een intermezzo, een dagvoorzitter of een presentator, ook hiertoe bieden zij veel verschillende mogelijkheden. Of u nu dus op zoek bent naar een spreker, een presentator, een intermezzo of een dagvoorzitter zij kunnen u altijd helpen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn