Mooi gazon van kunstgras

Hebt u ook helemaal geen tijd voor het onderhoud van een tuin of hebt u absoluut geen groene vingers? Dan is de kans groot dat u ervoor gekozen hebt om grind of tegels te laten leggen. Wist u echter dat kunstgras ook een heel goede optie zou zijn geweest? Veel mensen kiezen voor betegeling of grind omdat ze denken dat dit geheel onderhoudsvrij is. Dit is echter niet altijd het geval, onkruid kan immers tussen tegels en grind doorgroeien. U zult dus nog altijd wat tijd kwijt zijn aan tuinonderhoud. Kiest u voor kunstgras, dan kunt u er op rekenen dat u absoluut niet meer tijd kwijt zult zijn aan tuinonderhoud dan bij tegels of grind het geval is. Daarnaast heeft dit materiaal ook nog eens als groot pluspunt dat het heerlijk zacht aan uw voeten aanvoelt. Dat betekent niet alleen dat kunstgras heel geschikt is om met blote voeten overheen te lopen, het betekent ook dat het voor kinderen een erg prettige ondergrond vormt om op te spelen. Ze zullen zich veel minder snel bezeren en bovendien vangt dit materiaal ook nog een deel van de klap op, net als bij een gewoon grasveld het geval zou zijn. Een veld van kunstgras heeft natuurlijk als grote pluspunt ten opzichte van gewoon gras dat het vele malen minder tijd kost wat betreft onderhoud. U hoeft immers niet te maaien en te besproeien om het er mooi groen en netjes uit te laten zien. Met kunstgras kan uw gazon dus eigenlijk gewoonweg niet mislukken, het ziet er altijd mooi uit, hoe groen uw vingers ook zijn en hoeveel tijd u ook heeft voor tuinonderhoud. Dat maakt dit voor veel mensen een ideaal product om te gebruiken in hun tuin en het is dus zeker de moeite waard de mogelijkheden te overwegen.

Diverse toepassingen van kunstgras

Dat de meeste mensen niet meteen aan kunstgras denken als oplossing voor hun tuin, heeft te maken met het feit dat zij dit vooral associëren met sportvelden. Voor hockey wordt het immers al langer gebruikt en ook in het voetbal doet het steeds meer zijn intrede. Maar wat velen niet weten is dat er veel verschillende soorten kunstgras bestaan en dat dit product dus ook op verschillende manieren toegepast kan worden. Waar moet u dan aan denken? De verschillende toepassingen van kunstgras zijn:

  • tuinieren, op gazon, dakterras of balkon
  • speelvelden, zoals speelheuvels of valondergronden
  • sportvelden, voor bijvoorbeeld voetbal of hockey
  • landscaping, toepassing in openbare ruimtes, leefomgevingen en groene daken

Het spreekt voor zich dat iedere toepassing vraagt om een ander soort product. Bij hockey is het bijvoorbeeld van belang dat de grasmat erg kort is, zodat het balletje zo goed mogelijk rolt. Bij voetbal geven ze de voorkeur aan iets langere gassprieten. Niet alleen de lengte van de spriet verschilt bij de verschillende soorten, maar ook de kwaliteit. Het spreekt voor zich dat het intensieve gebruik door voetballers of hockeyers vraagt om een zeer sterke kwaliteit kunstgras, terwijl u voor in uw tuin vaak kunt volstaan met een iets minder sterk product. Het gebruik zal immers veel minder intensief zijn, waardoor er ook veel minder snel slijtage op zal treden. Dit geldt natuurlijk helemaal bij groene daken, waar eigenlijk niemand overheen loopt. In dat geval is er uiteraard helemaal geen sprake van gebruiksslijtage. Voordat u overgaat tot aanschaf van kunstgras is het dan ook belangrijk dat u zich goed afvraagt op welke manier dit het meest gebruikt zal gaan worden. Ligt het er bijvoorbeeld vooral voor de sier of verwacht u dat uw kinderen er heel veel op zullen spelen? Dit zijn belangrijke punten om mee te nemen bij de overweging van aankoop van een van de verschillende typen die er te krijgen zijn.

Kies voor Vario

Natuurlijk hoeft u niet helemaal zelf te bepalen voor welk soort kunstgras u kiest. Natuurlijk ligt het definitieve besluit bij u, maar bij specialist Vario kunt u uitstekend advies inwinnen over de verschillende mogelijkheden die zij bieden en wat het best geschikt is voor uw specifieke situatie. Het fijne van Vario is dat u alles desgewenst online met hen kunt regelen, maar dat zij ook de mogelijkheid bieden om de verschillende soorten kunstgras eerst in het echt te zien. Zij hebben namelijk een showtuin waar u de verschillende varianten niet alleen kunt zien, maar er ook aan kunt voelen. Zo krijgt u natuurlijk een veel beter beeld van het product. Hebt u een keus gemaakt, dan kunt u een offerte door hen op laten stellen. Hierin zult u niet alleen de kosten vinden voor de aanschaf en aanleg van het kunstgras, maar ook geven zij hierin duidelijkheid over hun werkwijze en over de planning. Daarnaast bieden zij als extra optie een gedetailleerde tekening van hoe het eindresultaat zal worden. Een groot voordeel van Vario is bovendien dat u bij hen niet alleen maar terecht kunt voor de aanschaf van kunstgras, maar dat zij het dus ook voor u aanleggen. Zij nemen dan het complete proces op zich, van voorbereiding van de grond tot de afronding. U hebt er dus zelf geen omkijken naar en kunt er door hun kwaliteit op vertrouwen dat u lang plezier zult hebben van het product. Wilt u dus graag ook weten wat de mogelijkheden zijn voor kunstgras in uw situatie, dan is het zeker de moeite waard om eens hun site te bezoeken of contact met hen op te nemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn