Motorrijschool Hoofddorp maakte de droom van mijn vader waarheid

Mijn vader praatte veel over vroeger. Daarbij ging het voornamelijk om de kansen die hij gemist had. Hij was een beetje verzuurd geworden, ondanks het feit dat hij pas midden in de vijftig was. Hij had het met regelmaat over hoe zijn leven eruit zou hebben gezien wanneer hij wel zijn motorrijbewijs gehad had. Aanvankelijk hebben we daar weinig aandacht aan besteed, totdat we het idee kregen dat dit letterlijk iets was waarin hij zich vastgebeten had. Toen mijn vader 55 werd, besloten we met wat vrienden geld op een stapel te gooien zodat hij lessen kon nemen en alsnog zijn motorrijbewijs kon halen. Daarvoor hadden we wel goede instructeurs nodig die om konden gaan met een man die het idee heeft dat hij het rijbewijs al jaren had moeten hebben. Motorrijschool Hoofddorp leek ons de beste keuze. Na een kort gesprek met de mensen van Rij(Be)Wijs van Motorrijschool Hoofddorp wisten we dat het de juiste keuze was.

  • Zij hebben meer ervaring met mensen dan we ons voor hadden kunnen stellen
  • en wilden direct mijn vader spreken.

Dat kon natuurlijk pas na zijn verjaardag. Toen hij op zijn verjaardag alleen een envelop kreeg en verder niets, leek hij teleurgesteld. Totdat hij zag dat het een inschrijving voor Motorrijschool Hoofddorp was.

Lessen bij Motorrijschool Hoofddorp

Als 20-jarige heeft mijn vader veel lessen gehad en veel uren gemaakt op de motor. Eenmaal dertig jaar later kon hij opnieuw beginnen met het vinden van de balans, het leren van de besturing, de juiste manier van schakelen en gas geven en uiteraard het remmen. Maar zijn gevoel voor het verkeer was hij niet verleerd. Binnen een aantal lessen kreeg hij te horen dat hij examen af kon leggen als hij dat wilde. Maar vanwege de nare ervaringen met de examens (vijf keer gezakt) besloot mijn vader eerst wat meer lessen te nemen bij Motorrijschool Hoofddorp. De instructeurs besloten toen een andere aanpak te gebruiken. Mijn vader ging voor de proef afrijden. Een examen zonder examinator dus. En toen nog eens. En nog eens. Toen hij in alle drie de gevallen geslaagd zou zijn geweest, wist mijn vader ook dat het tijd was om een examen aan te vragen via Motorrijschool Hoofddorp. En jawel, ditmaal slaagde hij met gemak in een keer en had hij zijn motorrijbewijs dankzij Motorrijschool Hoofddorp. Dat zijn de leuke cadeautjes om te krijgen op een verjaardag! Wil je dit ook overwegen, kijk dan eens op rij-be-wijs.nl.

Op de motor en er niet meer af te krijgen

Dankzij Motorrijschool Hoofddorp is mijn vader niet meer van de motor te krijgen. Hij vindt het heerlijk en is blij dat hij eindelijk een van zijn grootste nachtmerries overwonnen heeft. Motorrijschool Hoofddorp heeft wat dat betreft een geweldige inschatting gemaakt. Mijn vader kon al prima rijden op de motor, maar het waren de examens die ervoor zorgden dat hij in de problemen kwam. Door proefexamens af te nemen waarbij hij driemaal slaagde, kon mijn vader over de angst voor het afrijden komen en zich richten op de echte handelingen die hij moest verrichten tijdens het rijden op de motor bij het examen. Nu rijdt hij met de motor naar het werk, gaat in de weekenden toeren en heeft onlangs zelfs een lange rit gemaakt samen met mijn moeder. We hebben dus letterlijk geen moment spijt gehad van het cadeau, want het is wel meer dan duidelijk dat mijn vader zijn draai gevonden heeft en een stuk minder verbitterd is dankzij het eindelijk halen van zijn motorrijbewijs.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn