Rolluik in Lopik bestellen – een wereld van verschil

Toen wij besloten om van het platteland te verhuizen naar een dorp was het even wennen. Er zijn namelijk net even iets meer regels, meer mensen en vooral meer dingen waar je gewoon rekening mee moet houden. Voor mijn man was het blijven wonen op het platteland echter gewoon geen optie meer. Hij begint echt oud te worden en dat zorgde ervoor dat het werk rond het huis achterbleef. Er moest iets gebeuren. We besloten naar een dorp te verhuizen waar we alles op de begane grond hebben. We hebben een kleine tuin achter het huis met veel tegels zodat er niet zoveel onderhoud gedaan hoeft te worden. Voor het huis hebben we een kleine tuin van nog geen meter diep en direct daarachter ligt het voetpad. En dat heeft gezorgd voor een beetje irritatie van ons uit. Goed, we begrijpen dat mensen willen weten wie het huis gekocht heeft en wie er nu woont, maar dat er mensen voor onze ramen gingen staan om naar binnen te kijken, dat waren we niet echt gewend. Onze buurman, de vriendelijke Hendrik, vertelde ons over het bestellen van een rolluik in Lopik. Door te kiezen voor een rolluik uit Lopik van SunGo (sungo-zonwering.nl) zouden de mensen snel afhaken en hadden wij onze privacy terug. Zelf had hij ook een rolluik uit Lopik aan de voorzijde van het huis en dat beviel prima omdat het meeste licht toch via de schuifpui aan de achterzijde naar binnen komt.

Een rolluik uit Lopik na een maand toch besteld

We hadden er onze twijfels over omdat we eigenlijk geen verkeerd signaal af wilden geven. We woonden immers nog maar net in het dorp. Wil je dan direct de mensen buitenhouden? Nou, na een maand besloot ik om met spoed een rolluik uit Lopik te bestellen. Mijn man werd een beetje vergeetachtig. Niet heel ernstig, maar hij vergat ’s morgens weleens zijn kleren aan te trekken voordat hij het koffiezetapparaat aandrukte in de morgen en dat leverde toch wel gesprekstof op in het dorp. Niet echt de bedoeling. Een rolluik uit Lopik bestellen was echter geen enkele moeite en ik werd goed geholpen zodat het rolluik uit Lopik er ook al binnen korte tijd was. De mensen van de website wilden graag dat mijn man zich weer op zijn gemak kon voelen, want zo vergeetachtig was hij niet. Hij vergat veel, maar niet dat mensen hem naakt gezien hadden.

Het leven in een dorp

Het is voor ons een lange periode van gewenning geweest, waarbij we veel in hebben moeten leveren. Maar nu we hier drie maanden zitten, moeten we toegeven dat het een goede keuze geweest is:

  • De winkels liggen op korte afstand van het huis;
  • Geen werk meer aan of rond het huis;
  • Alles gelijkvloers;
  • Geen hoge drempels;
  • In de buurt van onze kinderen.

Al de voordelen hebben het voor ons makkelijker gemaakt om te kunnen wennen. Voor mijn man was het verhuizen helemaal voordelig achteraf gezien, omdat hij nu in de buurt van een schaakvereniging woont. Schaken heeft hij vroeger veel gedaan en hij begint volgende week met het spelen in de competitie. We verwachten niet dat hij direct de show steelt, maar het is goed voor hem om ook buiten te komen en dingen te doen, zodat hij wat minder snel oud wordt. Dan kan ik op die avonden eens lekker breien en een leuke serie kijken zonder dat iedereen het kan volgen. Allemaal dankzij ons rolluik uit Lopik.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn