Hondenluik

Heb jij een hond die graag veel tijd buiten doorbrengt, maar die ook af en toe naar binnen wil kunnen lopen? Dan is een hondenluik echt heel erg handig om te hebben! Natuurlijk is het dan wel een vereiste dat jouw dier zelfstandig en zonder toezicht buiten kan zijn, wat bijvoorbeeld mogelijk is als jij jouw tuin omheind hebt. Voor katten zijn veel mensen al gewend om een luikje te gebruiken, maar ook voor honden is dit zeker een optie. Met een hondenluik hoef jij niet steeds zelf op te staan om jouw viervoeter naar binnen of naar buiten te doen. Dat is erg praktisch als je bijvoorbeeld niet zo mobiel bent of als je druk bezig bent met andere dingen. Ook komt dit heel goed van pas als jullie overdag allemaal van huis zijn. Met een luik kan jouw beestje dan toch zelf bepalen wanneer hij even wat van de buitenlucht gaat genieten. Je geeft op deze manier jouw dier dus alle vrijheid om zelf te gaan en staan waar hij wil en je hoeft zelf niet steeds op te staan om de deur open te doen, dat maakt een hondenluik dus echt ontzettend handig om te hebben!

Hondenluik uitkiezen

Lijkt het jou ook erg praktisch om een hondenluik in je deur te zetten? Dan is het wel eerst goed om na te denken over wat voor soort jij nu het best kunt kiezen. Er zijn namelijk verschillende varianten te koop en niet allemaal zullen ze even geschikt zijn voor jouw situatie. Waarin verschillen ze nu van elkaar? Ze verschillen wat betreft:

  • materiaal waarvan ze gemaakt zijn
  • de grootte
  • het al dan niet werken op een chip

Er kan voor de vervaardiging van luiken gebruik gemaakt worden van verschillende materialen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan hout en metaal, maar ook aan kunststof. Het is zelfs zo dat het luik zelf gemaakt kan zijn van een ander materiaal dan het frame. Een belangrijk punt om bij de aanschaf van een hondenluik op te letten, is natuurlijk het formaat dat deze heeft. Jouw hond moet er immers wel goed door passen. Tegelijkertijd moet het ook niet te groot zijn, want dat maakt het luik ook erg zwaar en lastiger open te krijgen. Dit is dus zeker een aandachtspunt. Tot slot is het belangrijk om na te denken of jij wilt dat het hondenluik enkel werkt met een chip. Woon jij in een buurt met heel veel huisdieren die los lopen en kunnen deze allemaal bij jouw deur komen? Dan kan het goed zijn om te kiezen voor een exemplaar dat alleen open gaat als er een dier met de juiste chip voor staat. Anders kan het maar zo zijn dat je opeens allemaal vreemde dieren in huis rond hebt lopen!

Tinki.nl biedt info en prijzen

Wil jij een goed overzicht van de mogelijkheden voordat je een hondenluik aanschaft? Neem dan een kijkje op de pagina van vergelijkingssite Tinki.nl. Zij hebben het aanbod van allerlei dierenspeciaalzaken voor jou verzameld, zodat jij snel kunt zien wat de mogelijkheden zijn. Dit maakt het vinden van het ideale hondenluik voor jouw situatie echt een heel stuk eenvoudiger. Fijn is dat je meteen bij hen de specificaties kunt lezen, zodat je weet of het ook echt voor jouw hond geschikt is of niet. Heb je een exemplaar gevonden dat aan alle wensen voldoet, dan kun je meteen de prijzen zien die de diverse winkels ervoor vragen. Op die manier kun je de voordeligste optie kiezen, zonder dat je heel veel moeite hoeft te doen om zelf alle prijzen te achterhalen. Wil je een hondenluik kopen, ga dan dus naar Tinki!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn