Het belang van een honden penning

Steeds meer honden vinden tegenwoordig een fijn nestje om te mogen groeien, beleven en om te rusten. Het is daarom ook belangrijk dat je beseft dat het goed is om je hond te chippen. Toch is een chip niet altijd voldoende. Veel baasjes vergeten dat een honden penning ook een grote rol kan spelen in het terugvinden van zoekgeraakte honden. Gevonden honden worden namelijk niet altijd direct naar een dierenarts of asiel gebracht. Bij een dierenarts of een asiel kunnen ze namelijk honden controleren op hun chip. Een honden penning biedt daarom uitkomst. Op zo’n honden penning staat namelijk ook beschreven hoe de hond heet en wie de eigenaar is. Vaak vind je ook een telefoonnummer van de eigenaar. Zo kan een hond toch stukken sneller teruggebracht worden naar de rechtmatige eigenaar. Iets wat wel heel erg fijn kan zijn. Voor mij is het overigens niet alleen fijn dat dit dan zou kunnen. Voor mij is dit dan ook nog eens heel waardevol, omdat ik mijn hond voor geen goud kan missen.

Mogelijkheden voor een honden penning

Bij Plezier voor Honden hebben ze hier goed op ingespeeld. Zij houden rekening met de mogelijkheden, maar verkopen ook diverse soorten honden penning. De naam en het telefoonnummer van de eigenaar wordt eigenlijk standaard gebruikt bij de aanschaf van een honden penning. Toch heb je soms ook extra mogelijkheden. Bij https://www.pleziervoorhonden.nl/ vinden ze het belangrijk dat de baasjes deze mogelijkheden kan benutten. Je moet een honden penning eigenlijk gewoon zien als een sieraad voor je hond. Je hond zal het dag en nacht dragen, net als wij kettingen dragen. Ook is het goed om te weten dat de graveringen op twee verschillende manieren kan worden gedaan. Een honden penning heeft een voorzijde en een achterzijde. Je kan ervoor kiezen om één zijde te laten graveren met de naam en een telefoonnummer. Het is echter ook mogelijk om de achterzijde van een honden penning te laten graveren. Zo zou je mogelijk iets bijzonders kunnen schrijven. Misschien vind je het wel een fijn idee als een allergie genoteerd wordt op een plaatje. Een honden penning biedt dus voordelen:

  • Een zoekgeraakt hond kan direct teruggebracht worden naar de eigenaar;
  • Graveer de naam, de telefoonnummer en eventuele informatie op een plaatje;
  • Kies een mooie honden penning uit dat bij jouw hond past.

Ben je benieuwd wat voor honden penningen er allemaal zijn? Kijk dan zeker op https://www.pleziervoorhonden.nl/page/224150/honden-penning voor meer informatie.

Mijn honden penning

Inmiddels heb ik voor mijn eigen hond ook een prachtig plaatje aangeschaft. Ik zei eerder al dat ik mijn beestje voor geen goud kan missen. Ik houd mijn hond natuurlijk altijd heel goed in de gaten wanneer hij losloopt. Toch weten we nooit waarom honden soms weglopen. Het is voor mij ontzettend belangrijk dat mijn hond zo snel mogelijk terug wordt gebracht wanneer hij is weg gelopen. Daarom heb ik besloten om zelf ook een penning aan te schaffen. Het blijft natuurlijk altijd gissen of iemand mij wel zou bellen, toch denk ik dat het heel wat oplevert. Een belletje doen naar de eigenaar gaat toch sneller dan wanneer je een hond naar de dierenarts of het asiel moet brengen. Uiteindelijk blijft de keuze voor de eventuele aanschaf van een honden penning bij de eigenaar van de hond. Mocht je het belangrijk vinden dat je hond snel terugkomt, dan raad ik een mooie penning aan. Of je zou moeten besluiten dat jouw hond altijd aan de lijn blijft tijdens het wandelen, iets wat voor honden zelf natuurlijk veel minder leuk is 😉 Succes met het maken van een keuze voor een mooie honden penning.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn