Een huis kopen zonder eigen geld: ja het is mogelijk

Toen ik las over een huis kopen zonder eigen geld, dacht ik: dat kan niet waar zijn! Ik heb namelijk weinig geld en heb altijd gedacht dat een huis kopen er voor mij gewoon niet in zit. Maar volgens Lex Wonen kan het dus wel. Natuurlijk was mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. Op de website https://lexwonen.nl/huis-kopen-zonder-eigen-geld/ las ik hoe de vork in de steel zit. Het heeft allemaal te maken met de maximale hypotheekwaarde. Die is afgestemd op de marktwaarde van het huis. Als je bij de koop van een huis zo weet te onderhandelen dat je onder die marktwaarde zit, dan kun je dus een  huis kopen zonder eigen geld. Volgens Lex Wonen kun je hiermee rond de 9.000 euro besparen. Dat betekent dat deze vlieger alleen opgaat als het verschil tussen het aankoopbedrag en de marktwaarde rond die 9.000 euro zit. Is er een groter verschil, dan moet je wel zelf geld bijleggen. Maar nog steeds kan deze constructie dan voordeliger zijn. Natuurlijk vertelde ik direct aan mijn vriend over de mogelijkheid van een huis kopen zonder eigen geld. Ook hij was verbaasd, maar na een goede check hebben we contact opgenomen met Lex Wonen. Dat gaat heel gemakkelijk via de website https://lexwonen.nl/. Het bijzondere aan Lex Wonnen is dat ze zowel aankoopmakelaar zijn, als adviseur wonen en hypotheken. Ze hebben dus alles zelf in huis: ze kunnen zelf de marktwaarde van een huis bepalen. En ook wel handig: ze kunnen ook voor jou de onderhandeling doen. Daar betaal je niet eens extra voor. En voor ons ook belangrijk: no cure no pay. Dus als de koop om wat voor reden dan ook niet doorgaat, heb je er tenminste geen geld aan verloren. We besloten de gok te wagen.

Een huis kopen zonder eigen geld op de Veluwe

Een huis kopen zonder eigen geld kan niet op alle plekken in Nederland. In bepaalde steden, zoals Amsterdam, Utrecht en Rotterdam worden huizen vrijwel altijd boven de marktwaarde verkocht. Daar heb je dus niet zoveel aan deze truc. Maar gelukkig waren mijn vriend en ik al behoorlijk uitgekeken op het stadse leven. We zochten juist een schattig huisje in Gelderland. We wonnen advies in bij Lex Wonen en zij gaven ons tips over verschillende dorpen. We zijn eens wat rond gaan rijden en voelden ons duidelijk meer thuis op de Veluwe dan in de Betuwe. Lex Wonen adviseerde ons over ons budget. Ze wisten precies tot welke huizenprijs het voor ons zin had om te kijken. Al snel kregen we een prachtig huisje op het oog in Heelsum, aan de rand van de Veluwe. De prijs was 170.000, maar Lex Wonen bepaalde de werkelijke waarde op 175.000. Ze hebben voor ons de onderhandeling gedaan en wisten er een prijs van 165.000 uit te slepen. Dat betekent dat we de kosten koper tot 10.000 konden mee financieren uit de hypotheek.

De voordelen van een huis kopen bij Lex Wonen

De voordelen van een huis kopen zonder eigen geld zijn eigenlijk wel duidelijk, toch? Zelfs met een beperkt budget, wordt het mogelijk een hypotheek af te sluiten. Wel zo fijn, want met huren gooi je het geld toch maar weg. En als je het koopt is het uiteindelijk echt van jou. De voordelen van een huis kopen zonder eigen geld bij Lex Wonen zijn:

  • Ook bij beperkt budget
  • Alle service onder één dak
  • Aankoopmakelaar
  • Taxateur
  • Hypotheekadviseur
  • Besparing tot wel 9.000 euro
  • Onderhandeling kan voor jou gedaan worden
  • Altijd bereikbaar
  • No cure no pay
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn