Droom je van een oxboard kopen? Dit moet je weten!

Iedereen die een hoverboard van oxboard probeert, vindt het ongelooflijk leuk en wil er graag zelf een hebben. Het is dan ook de allerhoogste kwaliteit onder de hoverboards. Maar een oxboard kopen, doe je niet zomaar. Om te beginnen, moet je weten wat een hoverboard is en nadien moet je uitzoeken welk model je wilt kopen – als het nog niet is uitverkocht. Als je helemaal niet bekend bent met hoverboards, dan kunnen we je vertellen dat dit product als mini Segways zijn, maar dan zonder het stuur. Rijders staan rechtop met de voeten in de buurt van een wiel, geplaatst aan elk uiteinde van het board. Dankzij enkele ingebouwde sensoren kunnen hoverboards bijna op magische wijze hun evenwicht bewaren. Als je naar voren leunt, ga je vooruit. Leun achterover en je vertraagt of gaat achteruit. Veranderen van richting gebeurt wanneer je afwisselend voorwaarts drukt met één voet en achteruit met de andere. Hoverboards hebben een oplaadbare batterij, die een of twee motoren op de wielen aandrijft. Afhankelijk van het model kunnen er ook andere functies zijn, zoals een slim sleutelsysteem. Met het ruime aanbod aan modellen en merken om uit te kiezen, kan het allemaal wat verwarrend worden. Hier zijn enkele nuttige tips om je te helpen een beslissing te nemen:

  • De hoverboards van tegenwoordig zijn zelfbalancerende elektrische scooters. Verwacht dus niet te zweven zoals Marty McFly in de film Back to the future.
  • Een oxboard kopen voor kinderen doe je beter niet. De gebruikelijke aanbevolen leeftijd is 12 jaar en ouder.
  • Over de kwaliteit van oxboard hoef je je geen zorgen te maken, maar lees klantrecensies voor opmerkingen en andere details over de modellen.
  • Het duurt een paar uur om een hoverboard op te laden, dus je moet geduldig zijn.
  • Deze boards hebben een snelheid van 3 tot 16 km/u en hebben een batterijbereik van 16 tot 40 km.
  • Om beter voorbereid te zijn om het te vervoeren, controleer hoeveel het hoverboard weegt en verwacht niet dat het erg steile hellingen zal beklimmen.
  • Geef niet meer dan € 600 uit voor een hoverboard, tenzij je van plan bent een oxboard te kopen als sportbeoefening. Instapmodellen zullen je waarschijnlijk dezelfde sensatie bezorgen.
  • Als je overweegt een oxboard te kopen, controleer bij je lokale politie-afdeling waar je kunt rijden.

Oxboard kopen: veiligheid getest

Ernstige veiligheidsproblemen zijn gerezen bij hoverboards, waarvan sommige in brand zijn gevlogen tijdens het opladen of rijden. Temidden van deze zorgen, is Amazon onlangs gestopt met het verkopen van de productcategorie. Daarnaast hebben de Britse autoriteiten sinds oktober meer dan 15.000 geïmporteerde hoverboards in beslag genomen om hen vervolgens te testen op defecte lithium-ionbatterijen. Uit de testen bleek dat bijna 90 procent van de hoverboards het risico liepen oververhit te raken of te exploderen. Maar mensen die een oxboard kopen, hoeven zich geen zorgen te maken. Het merk is niet alleen technisch superieur, maar werd ook volledig getest op veiligheid. Wat kinderen betreft: zelfs als je 3-jarige rondstuift op een electrische scooter als een professional, laten we duidelijk zijn: hoverboards zijn niet bedoeld voor kleine kinderen (ook niet voor ouderen met een verminderde coördinatie). Deze dingen kunnen snelheid halen, wat voor kinderen een ramp kan betekenen.

Online bestellen

Als je overweegt een nieuw oxboard te kopen en deze online wilt bestellen, is het moeilijk om een idee te krijgen van hoe goed het product is gemaakt. Er is immers een breed scala aan verschillen in bouwkwaliteit bij hoverboards. Wij kunnen je echter verzekeren, omdat we het hebben getest, dat een oxboard online kopen bij Ninebot Flevoland veilig is. Meer informatie over oxboard kopen, lees je hier ninebotflevoland.nl. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn