Brandpreventie

Brandblusstore - BrandpreventieLeren omgaan met vuur is enorm belangrijk voor de mens. Niet alleen als u bij een bedrijf werkt waarbij u veel te maken krijgt met vuur zoals bij de hoogovens of een simpele cafetaria maar ook thuis in de keuken, als u kaarsen brandt, als er kortsluiting is, uw auto oververhit raakt of uw barbecue in de fik vliegt. U leest het, dit soort simpele ongelukjes komen op dagelijkse basis voor en kunnen enorm uit de hand lopen als u niet op de hoogte bent van goede brandpreventie. Brandpreventie komt in twee delen:

  • Het theoretische perspectief. Weten hoe u brand kunt voorkomen, zien om welk type brand he gaat en er nar kunnen handelen. Maar zoals de term brandpreventie” al aangeeft: voorkomen is beter dan genezen
  • En van uit praktisch oogpunt is brandpreventie van belang. Mocht het namelijk toch uit de hand lopen dan wilt u er wel zo spoedig mogelijk iets aan kunnen doen. Beschikken over de juiste materialen is dan van levensbelang.

En dat is waar wij om de hoek komen kijken. Voornamelijk op het gebied van de praktische werking van brandpreventie want wij hebben allerlei artikelen om brand mee te blussen. Van simpele blussers tot aan totale uitrustingen voor in uw bedrijf. U kunt bij ons dan ook terecht als particulier maar ook vanuit uw bedrijf kunt u hier in het groot inkopen doen. Wij zijn van alle markten thuis en kunnen vast en zeker ook u tegemoet komen.  Maar voor echte brandpreventie komt iets anders kijken dan brandblussers, haspels of rookmelders. Immers, dan is het al te laat en is er van brandpreventie geen sprake meer. Preventie is immers een ander woord voor tegengaan en voorkomen. Het voorkomen van een dergelijk ongeluk of ongeval zo u wilt komt dan ook op nummer een. Het staat als een paal boven water dat er dan ook andere producten nodig zijn voor de brandpreventie en dat is wederom waar wij om de hoek komen kijken want ook dergelijke objecten zijn bij ons aan te schaffen.

Denk aan brandpreventie

Voor de brandpreventie kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een vluchtplan. Maak die van te voren. Ook al woont u klein dan nog is het handig om dit te regelen. Om dit in uw hoofd te hebben zitten zullen we maar zeggen. Het hebben van dergelijke routes is in openbare gebouwen dan ook verplicht. Hang ze op bij de uitgangen en vergeet ook niet om noodverlichting op te hangen. Zelfs in een donkere bioscoop zult u nog noodverlichting zien branden en dat is maar goed ook. Stelt u zich voor dat de projector in de hens vliegt en er zoveel rookontwikkeling is dat u over elkaar heen valt richting de uitgang. Dan is het maar beter dat er nog licht brandt zodat dit in een redelijke orde kan worden gedaan zonder dat er slachtoffers vallen. Hang dus noodverlichting op, zorg voor blusdekens, vluchtmaskers en als u op een hoge etage woont dan kan het geen kwaad om vluchtladders paraat te hebben liggen. Die kunt u eenvoudig aan uw raam vast maken, ze afrollen en op die manier kunt u veilig uw huis verlaten zonder te hoeven springen of door het trapgat te vluchten als daar al te veel vuur is. Kijk, we hopen natuurlijk net als elk ander weldenkend mens dat u dit allemaal nooit hoeft mee te maken maar brandpreventie is enorm belangrijk. Vuur kan zo snel escaleren dat u er nauwelijks weet van hebt. Het kan een stille killer zijn en u kunt wakker worden in een vlammenzee. Geef het dan niet op maar denk aan de brandpreventie zoals u dat ooit hebt voorbereid. Dan komt het vast en zeker wel goed. Brandpreventie is dus van levensbelang dus vergeet dit niet te bestellen.

Voorkomen is altijd beter dan genezen

Bij ons vindt u aldus vele voorbeelden van brandpreventie terug. Sommige artikelen zoals noodverlichting en het opstellen van een plan vallen zeer duidelijk onder brandpreventie maar ook het hebben van artikelen waarmee u uzelf beschermd zoals dekens en ladders vallen in bredere zin onder brandpreventie. Bestel ze dan ook vandaag nog want als u dat bij ons doet dan kun tu ze de volgende dag al aan huis hebben bezorgd. We hebben onze artikelen dan ook steevast op voorraad en kunnen de brandpreventie producten direct bijleveren als u brandblussers nodig hebt. Het is belangrijk dat u deze blussers elk jaar laat controleren. Deze blussers staan namelijk onder een bepaalde druk en als die druk is weggevallen dan hebt u er helemaal niets aan. Dan komt er slechts een plasje vloeistof uit als het moment van brand is aangebroken en daar moet u niet aan denken. Daarom zijn dit soort controles verplicht gesteld voor veel bedrijven en dat is maar goed ook. Dit geldt tevens voor huurbazen die veel panden met openbare ruimtes verhuren. Ook daar is brandpreventie van groot belang want we weten allemaal hoe achteloos studenten soms kunnen zijn. Overigens gaat het hier vaak om wat oudere panden die sowieso wel wat brandpreventie kunnen gebruiken dus laten we niet alleen de studenten hier de schuld van geven. Hebt u verder nog vragen over preventie, onze artikelen, hoe te bestellen of een vraag over ons bedrijf? Klim dan in de pen en schrijf een e-mail of stuur het online formulier even op. We komen zo spoedig mogelijk bij u terug met antwoorden. Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn