Bescherm de mensen onder de douche met een legionellavrije douchekop

radasafe - legionellavrije douchekopDouchen en badderen in openbare gelegenheden kan risicovol zijn vanwege de legionella bacterie. De legionella Pneumophilla kan zelfs dodelijk zijn. Het is daarom extreem belangrijk dat deze bacterie buiten de deur wordt gehouden. Dit kan op verschillende manieren. Ten eerste kun je het water goed filteren. Dit kan met zogenaamde legionella filters. Verder kun je ook kiezen voor een legionellavrije douchekop. Deze beschikt over een ingebouwde filter en beschermt de mensen onder de douchte op adequate wijze tegen de bacterie. De kans dat er toch een bacterie door de beveiliging weet te komen is 0.00001%. Met andere woorden, deze kans is door de legionellavrije douchekop verwaarloosbaar. Ben je eigenaar van een hotel, dan zijn deze legionellavrije douchekoppen natuurlijk geschikt voor de hotelkamers. Maar nog beter is het om een legionellavrije douchekop bijvoorbeeld te gebruiken in de douches bij het zwembad in het hotel. Zwembaden zijn broedplekken voor de legionella bacterie. De temperaturen in binnenbaden zijn altijd warm en dat is heerlijk voor een legionella bacterie. Juist in dit soort omgevingen is een legionellavrije douchekop dan ook zeer geschikt, zo niet noodzakelijk. Mocht je kiezen voor een legionellavrije douchekop van RadaSafe Nederland, dan mag je de volgende eigenschappen verwachten:

  • Speciale bevestiging waardoor er alleen gefilterd water uit de legionellavrije douchekop kan komen
  • Lange levensduur
  • Luxe uitvoering en veel comfort door het slimme design van de legionellavrije douchekop
  • Legionellavrije douchekop is vandaalbestendig
  • De filter is eenvoudig te wisselen
  • Eenvoudig op de doucheslang te plaatsen
  • Capaciteit van 5400 liter (gelijk aan ongeveer 150 keer douchen)

De vervangfilter kun je apart aanschaffen. Deze dienen na ongeveer 50 douchebeurten vervangen te worden. De vervangfilters voor de legionellavrije douchekop kun je ook eenvoudig bestellen via radasafe.nl. Als je meer wilt weten dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met RadaSafe. Je vindt hiervoor een knop op de website. Overigens kun je ook op de site zelf terecht voor meer informatie. Je vindt bijvoorbeeld verschillende onderzoeksrapporten op de website.

Het bestellen van een legionellavrije douchekop

Mocht je uiteindelijk een legionellavrije douchekop willen bestellen, dan kun je dit realiseren via de website. Vaak heb je meerdere douchekoppen nodig voor in zwembaden, hotels en andere locaties. In dat geval kun je ook altijd even bellen met een medewerker van RadaSafe. Samen kunnen jullie dan tot een overeenstemming komen wat betreft het aantal douchekoppen en de totaalprijs. Tevens kunnen jullie bespreken wanneer de douchekoppen verzonden gaan worden en wat de eventuele installatiekosten bedragen. Mocht er iets misgaan of ben je niet tevreden over de legionellavrije douchekoppen, ook dan kun je weer contact opnemen met RadaSafe. Je kunt dan samen proberen een oplossing te vinden voor het probleem. Mocht dit niet lukken, dan kun je de aankoop natuurlijk altijd annuleren. Gezien de douchkoppen echter een garantie van beveiliging geven op basis van Log 7, is er weinig tot geen reden om ontevreden te zijn over de aankoop. De meeste mensen erkennen dit ook door positieve recensies achter te laten voor RadaSafe. Dus twijfel niet langer en koop vandaag nog de juiste legionellavrije douchekoppen. Het leven van je gasten wordt er een stuk veiliger op. En dat is natuurlijk waar het allemaal om draait.

Nooit meer bacteriën in de douche

Als je alles goed regelt en bewust bent van de risico’s, dan kan er in principe niets mis gaan. Ben je er niet helemaal zeker van, dan kun je ook altijd een expert langs laten komen om te controleren of alles in orde is. Een jaarlijkse keuring is dan ook zeker geen overbodig luxe.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn