Domeinregistratie is belangrijker dan u denkt

Hebt u een website gemaakt? Dan moet u op zoek naar een goede naam voor uw site. Dat gaat de naam zijn die mensen onthouden en intypen in de balk van de internetbrowser. Ook kan er met deze naam gezocht worden via Google of andere zoekmachines. Het is als het ware uw digitale visitekaartje en daarom is het van groot belang dat u aan domeinregistratie doet. Deze naam wordt namelijk het domein genoemd. Registratie kan door gebruik te maken van onze website, webhosting.nitroserve.nl. Wie wij zijn? Wij zijn uw ideale partner voor domein registratie. Waarom is domeinregistratie zo belangrijk? Het antwoord ligt voor de hand: zonder domeinregistratie kan iedereen er met uw naam vandoor gaan en voor u het weet de naam gaan gebruiken. Laat u dit niet gebeuren en leg de naam vast in het register. Hoe doet u dat precies? Voordat u aan domeinregistratie kunt doen moet u eerst checken of de naam überhaupt nog beschikbaar is. Op onze website kunt u in de zoekbalk direct uitzoeken of de naam nog mogelijk is. Soms moet u een beetje puzzelen door bijvoorbeeld een andere extensie te gebruiken of door de naam licht aan te passen. Is uw naam al in gebruik maar wordt de website niet langer gehost? Dan betekent het dat de eigenaar de website niet meer gebruikt. Wellicht kunt u de domeinnaam overkopen van het hostingbedrijf.

Dankzij domeinregistratie kan uw site gehost worden

Is het u gelukt om de naam over te nemen of hebt u het geluk dat uw naam nog beschikbaar is? Dan is het zaak om een goede extensie uit te kiezen. Op onze website bieden we bijna 450 verschillende extensies aan. Dat is de 2- of 3-letterige combinatie na de punt van uw domeinnaam. Het geeft aan uit welk land u komt, hoe globaal uw website is en/of wat voor type site het is. Zo duidt .gov duidelijk op een website van de overheid, de Amerikaanse in dit geval. Terwijl .biz duidt op een website met een webwinkel of een site van een bank. U vindt in een oogopslag de verschillende prijzen van de domeinregistratie. Deze prijzen zijn afhankelijk van de extensie die u wilt gebruiken. Zo is een .com-extensie duurder dan een .nl-extensie, simpelweg omdat u hier een veel breder publiek mee aantrekt, maar ook omdat de .com-extensie immens populair is. Hebt u dit allemaal uitgezocht en bevallen de prijzen die u op onze site ziet staan u? dan kunt u de domeinregistratie al gaan afronden.

Controleer vandaag nog de beschikbaarheid van uw domeinnaam

Het hebben van een eigen website is erg belangrijk voor iedere ondernemer die graag zijn producten via het internet wil gaan aanbieden. Daarom wilt u niet te lang wachten met de domeinregistratie. Hebt u hier nog vragen over, dan kunt u ze stellen aan onze klantenservice. Maak gebruik van de online chatfunctie of stuur even een e-mail.

  • Hebt u een domeinnaam en extensie uitgezocht?
  • Leg het dan direct vast door uw naam te registreren.
  • Betaal het maandelijkse bedrag via automatische incasso, dan hebt u er geen last meer van.

Naast domeinregistratie kunt u bij ons ook uw site laten hosten. Zonder goede host kunt u de site immers niet activeren. U vindt al een goedkoop webhostingpakket bij Nitroserve vanaf 99 cent per maand. Wilt u graag actief met uw site bezig gaan omdat u bijvoorbeeld een blog hebt? Dan kunt u er WordPress bij nemen. Dan kunt u overal uw site bijwerken, teksten erin verwerken en foto’s en video’s toevoegen of juist verwijderen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn