Wijngroothandel

Wist jij dat je soms als particulier ook bij de wijngroothandel terecht kunt? Veel mensen zijn hier niet van op de hoogte en dat is zonde. Natuurlijk zijn er verschillende zaken waar jij alsnog naar toe kunt gaan, zo kun je bijvoorbeeld bij verschillende warenhuizen terecht voor je wijn en ook bij supermarkten en slijterijen kun je vaak een prima aanbod vinden. Maar het is wel zo dat de prijzen hier vaak wat hoger liggen dan bij de wijngroothandel. Dat is ook niet vreemd, een groothandel kan immers vaak in veel grotere partijen inkopen en daardoor kortingen bedingen die zij vervolgens weer aan klanten door kunnen rekenen. Een ander voordeel van kiezen voor een echte specialistische groothandelzaak, is dat je daar veel meer verschillende varianten zult vinden dan bij je lokale slijterij of andere verkooppunt. Dit betekent dat je dus eens een smaakvariant kunt proberen die je nog niet kent, je kunt nieuwe merken ontdekken, misschien zelfs uit landen of streken waar jij nog nooit eerder wijntjes van geproefd hebt! De wijngroothandel stelt je dus in staat om meer te experimenteren en variëren.

Wijngroothandel voor horeca

Maar uiteraard is de wijngroothandel er vooral voor doorverkoop aan andere winkels en voor verkoop aan horecabedrijven. Voor je restaurant is het van groot belang dat je over een goede wijnkaart beschikt, dat je smaakvolle wijnen kunt schenken. En dat niet alleen, het is ook erg belangrijk dat de wijnen die jij aanbiedt passen bij de gerechten die jij serveert. Zo smaken sommige wijnsoorten uitstekend bij rood vlees, terwijl andere juist heel geschikt zijn in combinatie met gevogelte of vis. Zo zijn er dus veel zaken om rekening mee te houden bij de inkoop:

  • je moet een gevarieerd aanbod hebben
  • je zoekt een uitstekende kwaliteit
  • de prijzen liggen het liefst niet al te hoog
  • je wijnkaart moet aansluiten bij je menu

Een goede wijngroothandel kan jou helpen bij het zoeken naar de beste varianten voor jouw zaak, zodat je een uitstekende selectie kunt serveren aan je gasten. Zo zorg je ervoor dat gasten die bij jullie komen eten ook wat betreft de drankjes zeer tevreden kunnen zijn. Dit mag zeker geen ondergeschoven kindje zijn, het draait niet enkel om een goed menu wat betreft de gerechten! Een goede wijngroothandel kan je hier meer over vertellen.

Marnix Kerstens Wijnkopers

Nu is het natuurlijk zo dat niet iedere wijngroothandel per definitie veel verstand van zaken heeft en goed weet wat voor de horeca belangrijk is. Bij Marnix Kerstens Wijnkopers is dit echter wel het geval. Zij hebben namelijk zelf meer dan 25 jaar ervaring in de horecabranche en kunnen jou daardoor heel goed helpen bij het samenstellen van je wijnkaart. Zij kennen hun eigen assortiment uitstekend en weten daardoor als geen ander welke wijnen het beste bij jullie gerechten zouden passen. Zij kunnen je hiervoor van zeer goede adviezen voorzien. Maar dat niet alleen, je kunt bij hen ook terecht voor trainingen, waarin jij in duidelijke taal uitleg krijgt over de verschillende wijnsmaken. Zo leer jij zelf waar je bij inkoop op moet letten en hoe je een goede wijnkaart samenstelt. Fijn aan deze wijngroothandel is ook dat zij een ruime keus hebben in biologische wijn en aan fairtrade varianten. Heb jij duurzaamheid hoog in het vaandel staan of heb je een volkomen biologisch restaurant, dan kun je dus ook gewoon heel goed bij hen terecht! Uiteraard bieden zij ook uit alle windstreken wijnen aan, dus ook wat dat betreft zit je bij hen helemaal goed. Wijngroothandel Marnix Kerstens Wijnkopers is voor zowel particulieren als bedrijven en horecazaken een uitstekende partner voor de inkoop van goede wijn!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn