Weg met de misverstanden. Wat is rauwe melk?

Rauwe melk is melk die rechtstreeks uit een koe, geit, schaap, paard of om het even welk zoogdier komt. Daarnaast is onbehandelde melk het eerste voedsel dat alle jongen van zoogdieren krijgen. Onbehandelde melk omvat: enzymen, een biodiversiteit van nuttige bacteriën, suikers, eiwitten, vetten, mineralen, antilichamen en andere essentiële elementen die nodig zijn om een opgroeiende baby te voeden. Onbehandelde melk omvat ook een complementair immuunsysteem dat een omgeving biedt die de groei van pathogene bacteriën tegengaat. Dit ten gunste van nuttige melkzuurproducerende bacteriën. De rauwe melk in een dier bevat over het algemeen geen bacteriën. Als de melk echter het borst- of speenkanaal verlaat, voegen beschermende bacteriën zich bij het geheel om het genoom van onbehandelde melk te voltooien. Naarmate meer en meer mensen de voordelen van ongepasteurizeerde melk ontdekken, wijzen tegenstanders al snel op de veiligheid. Wat je ook hoort of leest, rauwe melk is veilig. Wat niet veilig is, is vervuilde onbehandelde melk. Veel mensen geloven dat voedingsmiddelen zonder of met minimale verwerking niet goed zijn voor hun gezondheid. Soms kan het inderdaad nodig zijn om bepaalde handelingen uit te voeren om de gezondheid te beschermen. Consumenten verwerken bijvoorbeeld rauw vlees, gevogelte en vis voor hun veiligheid door te koken. Evenzo wordt onbehandelde melk voor directe consumptie geproduceerd naar wettelijke normen. Raw Milk Company werkt samen met goed getrainde boeren. Hun deskundige kennis en motivatie om te werken onder een perfecte bedrijfshygiëne, zorgt ervoor dat de onbehandelde melk die je via deze winkel koopt 100% veilig is voor consumptie.

Waarom wordt de meeste rauwe melk gepasteuriseerd?

Boeren produceren rauwe melk voor verzending naar een zuivelfabriek of kaasplant om te worden gepasteuriseerd, of de boer produceert onbehandelde melk die bedoeld is om in onbewerkte vorm te worden geconsumeerd. De principes, omgevingscondities, gebruikte dierenvoeders en andere praktijken voor de productie van deze twee soorten rauwe melk zijn totaal verschillend. Rauwe melk die op boerderijen wordt geproduceerd en vervolgens wordt verscheept naar een zuivelfabriek om gepasteuriseerd te worden, wordt gereguleerd volgens de normen in de FDA gepasteuriseerde melkverordening (PMO). Deze reeks normen bevat geen vereisten voor het testen van de melk op pathogenen. PMO rauwe melk mag hoge niveaus van bacteriën bevatten. Dit komt omdat deze melk gepasteuriseerd zal worden door een warmtebehandeling.

Is onbewerkte melk gezond en waar kan ik het kopen?

Als je wilt overschakelen van gepasteurizeerde melk naar onbehandelde melk, zorg er dan voor dat je kiest voor een leverancier van rauwe melk die werkt volgens de normen waar je vertrouwen in hebt. Via de pagina rawmilkcompany.nl kom je al heel wat te weten over het bedrijf Raw Milk Company. Hier kun je allerlei natuurlijke producten kopen, waaronder ook onbehandelde melk. Alle producten zijn afkomstig van een en dezelfde boerderij. En wat bijzonder is, is dat je de boerderij ook kunt gaan bezoeken! Om af te sluiten enkele voordelen van het consumeren van onbehandelde melk:

  • Onbehandelde melk is een natuurlijk voedsel dat meer aminozuren, antimicrobiële stoffen, vitamines, mineralen en vetzuren bevat dan gepasteuriseerde melk.
  • Ongepasteurizeerde melk is een betere keuze voor mensen met lactose-intolerantie, astma, auto-immune en allergische aandoeningen
  • Eigenschappen van rauwe melk kunnen het immuunsysteem een boost geven. De melk bevat immunoglobulinen, welke antilichamen zijn die resistentie bieden tegen virussen, bacteriën en bacteriële toxines.
  • Zoals eerder vermeldt, doodt de pasteurisatie de bacteriën in melk. Dit omvat echter ook goede bacteriën. Als gevolg hiervan bevat rauwe melk nog steeds alle nuttige bacteriën. Goede bacteriën kunnen ons onder andere helpen met het verteren van voedsel en het bestrijden van infecties.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn