Vooropleiding theater

Een serieuze carrière in toneel vraagt om vroege toewijding. Dat betekent niet alleen het volgen van een toneelopleiding, maar al de jaren daarvoor bezig zijn met lessen en workshops. Het Toneelhuis Amsterdam biedt onder meer een vooropleiding theater. Hier kan jij al werken aan je passie en je goed voorbereiden op de vervolgopleiding na je middelbare school. Waarschijnlijk is het podium en het toneel niet onbekend voor jou. Een HBO-toneelopleiding vraagt echter heel veel van de studenten. Ze willen meer zien dan iemand die goed een rol kan spelen, de tekst kan onthouden en dit vertolken op het toneel. Bij de auditie willen zij zien waarom jij juist een plek binnen het toneel verdient. Tijdens de vooropleiding theater bij het Toneelhuis Amsterdam leer je alle essentiële punten die bepalend kunnen zijn voor jouw toelating tot de uiteindelijke opleiding. Naast dat het een kennismaking is met een ware toneelopleiding, bereid het je ook voor op de auditie. Jouw ervaring tijdens de vooropleiding theater bij Toneelhuis Amsterdam kan meerdere kanten op gaan. Of het is juist een ervaring die jou motiveert om meer met toneel te doen en hier zelfs je werk van te maken. Een andere weg kan zijn dat jij je realiseert dat toneel een hobby is en meer niet. Welke weg voor jou bestemd is, dat ga jij ervaren bij de vooropleiding theater Toneelhuis Amsterdam.

Wat ga je leren bij een vooropleiding theater?

Het volgen van wekelijkse cursussen toneel is anders dan een vooropleiding theater. Als je de opleiding volgt, dan wordt er nog meer van je gevraagd. Je gaat ervaren dat er meer in toneel is en dat er een hele techniek en inzicht achter zit waar je voorheen niet mee bezig was. Dat is een voordeel van het volgen van deze opleiding voordat je aan de HBO-opleiding gaat beginnen. Dankzij deze vooropleiding theater ga je voor minder verrassingen staan en is de kans dat je overrompeld wordt tijdens de auditie of je eerste jaar geringer. Dit draagt ook bij aan het plezier dat je eraan gaat beleven. Als eerste word je hiermee geconfronteerd bij de auditie voor de opleiding. Naast dat het voor jou een manier is om je te presenteren, is het voor jou net zo goed een test om de opleiding te ervaren. Bij de vooropleiding theater proef je al wat meer aan de ware opleiding voor acteurs. De toneellessen vragen meer van je doorzettingsvermogen en je persoonlijke kracht. Zij zorgen ervoor dat jij je persoonlijkheid tot het uiterste kan brengen om een topprestatie neer te zetten op het toneel. Jouw eigen concentratie, vertrouwen, lef en spelinzicht gaan zich meer ontwikkelen en dat neem jij mee naar je auditie.

De persoonlijkheid van een acteur

De toneelopleiding en de toneelwereld zijn geen eenvoudige werelden om je in te begeven. Het vraagt continue het uiterste van jouw mentale uithoudingsvermogen. Steeds weer presteren, steeds weer een auditie en iedere keer krachtig staan tegenover de feedback die je krijgt. De vooropleiding theater gaat hieraan werken. Je gaat natuurlijk aan de slag met toneel, maar ze gaan ook werken aan jouw eigen zelfinzicht en zelfvertrouwen om van jou een krachtige toneelspeler te maken. De lessen zijn helemaal gericht op jouw ontwikkeling. Dankzij deze lessen kan jij een originele en onvergetelijke auditie neerzetten die hopelijk voor jou de deuren opent van de HBO-toneelopleiding. Bedenk wel goed dat de vooropleiding theater geen garantie is voor een toelating. Het geeft je enkel een voorbereiding en aanwijzingen om jou op weg te helpen in jouw loopbaan in het toneel. Kijk op toneelhuisamsterdam.nl voor meer informatie over de vooropleiding theater.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn