Uw jaarlijkse keerklepcontrole

Wist u dat u verplicht bent om op jaarlijkse basis een keerklepcontrole te laten uitvoeren in het kader van legionellapreventie? De meeste bedrijven zijn hier inmiddels wel van op de hoogte en zij snappen ook hoe belangrijk het is dat dit goed wordt uitgevoerd. Het laten ontwikkelen van legionella in uw waterleidingen kan ernstige gevolgen hebben en dus is het zeer verstandig om hier voldoende aan te doen om dat te voorkomen. De jaarlijkse keerklepcontrole is er daar een van. De keerkleppen in uw waterdrinkinstallatie moeten op correcte wijze werken om legionella te voorkomen. Een keerklepcontrole bestaat uit verschillende werkzaamheden.

  • identificeren van de keerklep
  • controleren of de keerklep op de juiste plek gemonteerd is
  • controleren of de keerklep drukvast is

Dit zijn drie voorbeelden van de werkzaamheden die uitgevoerd worden tijdens een keerklepcontrole. Natuurlijk laat u deze controle uitvoeren door een professional die weet waar hij of zij mee bezig is. Bij de bedrijven die tot de hoge risicogroep behoren is dit ook verplicht. Tenslotte is het bij hen van groot belang dat de controle op de juiste wijze verloopt. Wanneer de controleur voor u aan de slag gaat worden alle handelingen voor u uitgevoerd en u bent ervan verzekerd dat dit allemaal juist gebeurd.

Aan de slag met de keerklepcontrole

Bent u binnenkort weer toe aan uw jaarlijkse keerklepcontrole, maar weet u niet door welk bedrijf u dit wilt laten doen? Neem dan contact op met Holland Building Maintenance. De medewerkers van dit bedrijf hebben een ruime ervaring op het gebied van het voorkomen van legionella en dus ook de keerklepcontrole. Zij voeren deze controle bij veel andere bedrijven uit en ze weten dus precies waar ze naar op zoek zijn. Dit maakt het voor hen heel gemakkelijk om de controle uit te voeren en zij hebben dit dan ook zo gedaan. Ben je bang dat het teveel tijd in beslag zal nemen of dat de controle u en uw medewerkers zal hinderen? Niet als u aan de slag gaat met de deskundigen van Holland Building Maintenance. Zij zorgen ervoor dat alles op en top verloopt en dat u nergens omkijken naar heeft. Natuurlijk kunnen zij meer voor u doen dan alleen maar de keerklepcontrole. Wij raden u zeker aan om contact met het bedrijf op te nemen om erachter te komen wat zij precies voor uw bedrijf kunnen betekenen.

Uitzonderingen voor de keerklepcontrole

Wanneer een drinkwaterinstallatie meer dan 50 keerkleppen bevat dan is het wettelijk toegestaan om tijdens de keerklepcontrole een steekproefsgewijze controle uit te voeren. Dit betekent dus dat niet alle keerkleppen gecontroleerd hoeven te worden, maar slechts een deel daarvan. Er zijn echter enkele uitzonderingen op deze regel. De keerkleppen met een speciale functie, op de meest kritische locaties en in de meest zware gebruiksomstandigheden moeten wel allemaal gecontroleerd worden. Dit zijn zaken waar ze bij Holland Building Maintenance natuurlijk allemaal van op de hoogte zijn en u kunt erop vertrouwen dat zij de keerklepcontrole perfect uitvoeren. Op de website van Holland Building Maintenance vindt u meer informatie over legionellapreventie en over de controle op de keerkleppen. Als u daarna nog vragen heeft over dit proces, dan kunt u contact opnemen met het bedrijf. Zij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u meer duidelijkheid te geven. Wilt u bijvoorbeeld weten wat zij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Ga dan vrijblijvend een adviesgesprek met ze aan. Dit is de manier om erachter te komen wat zij voor u kunnen doen en hoe belangrijk het is dat deze werkzaamheden uitgevoerd worden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn