Usability

blink reviews - UsabilityHeeft uw website usability? U hebt die term vast en zeker al honderd keer gehoord en u wordt er daarom misschien een beetje moe van. Usability is niets anders dan de Engelse term voor gebruikservaring maar aangezien vrijwel alles via het internet in het Engels gaat, kunnen we maar beter aan dit anglicisme refereren in deze tekst. Dan weet u nu in ieder geval wat we bedoelen als we het over usability hebben: hoe de klant het gebruik van uw website ervaart. Het staat als een paal boven water dat u hier niet te licht over mag denken. Waarom niet? Simpel, er zijn vele websites in de wereld. Een aantal onderscheiden zich door hun eenvoudige gebruik en dat maakt hen tot lieveling bij het grote publiek. U zult zelf vast en zeker ook moeten toegeven dat bijvoorbeeld websites zoals Google, bekende sociale media en meer van dat soort wereldwijde beroemde websites een zeer hoge usability hebben. Ze zijn niet alleen op diverse manieren inzetbaar, ook is het gebruikersgemak zeer eenvoudig en dat maakt het voor kinderen, volwassenen en ouderen belangrijke plekken als ze op het internet “zitten”. De usability zorgt er grotendeels voor dat men weer bij u terugkomt. En dat is waarschijnlijk ook voor u een belangrijk doel. Zoals men in het dagelijkse leven aan klantenbinding doet, als in: in de fysieke buitenwereld zoals in restaurant sen winkels, doet men dat ook online en daarbij speelt de usability een van de grootste rollen. Wij van blink.reviews.nl kunnen uw website uittesten op deze zeer belangrijke eigenschap. Loopt uw bezoekersaantal terug? Vernieuwd u uw website wel vaak maar komen er niet genoeg mensen om het winstgevend te maken of bent u gewoon benieuwd op welke manieren u de usability kunt verhogen ook al loopt het wel lekker? Of start u uw site nog op en wilt u voordien alvast weten wat u het beste hier en daar nog kunt aanpassen aan de site zodat u de hoogste usability kunt genereren nadat uw site de lucht in gaat? Neem in al deze gevallen dan contact met ons op.

De usability van een site mag niet onderschat worden

Wij testen aan de lopende band websites en schrijven hier uitgebreide recensies over. Die verslagen blijven privé en alleen u krijgt het onder ogen te zien. We proberen het altijd van een positieve kant te bekijken maar mocht een site gewoon ronduit slecht zijn, dan schromen we u niet om u dat te vertellen. Maar dat is natuurlijk niet wat u horen wilt en wij weten als geen ander wat u kunt doen om van een slechte site in een top site te veranderen. Het gaat dan ook helemaal niet om het oordeel over de usability of de lay-out van de site maar om de tips die we u kunnen geven. En dat zijn er vele want zoals we al eerder zeiden hebben we erg veel ervaring met het verbeteren van de usability van websites. Door al die ervaring kunnen we in een oogopslag zien wat er aan usability bij u ontbreekt en stellen we in dat verslag vele tips op waarmee u vast en zeker direct uit de voeten kan. u kunt dit allemaal zelf wel gaan proberen te bedenken maar soms is een frisse blik van een onafhankelijk bedrijf de betere oplossing. Zeker als u erg onzeker bent over de usability en u niet zo goed weet hoe u dit kunt veranderen maar ook as u site binnenkort gelanceerd gaat worden. Laat ons dan de puntjes op de i zetten! Wij willen dan ook erg graag uw site onder de loep houden zodat u binnenkort kunt profiteren van een veel hoger aantal bezoekers. En er hoeven er maar een paar daadwerkelijk klant te worden en u zult zien hoe snel de mond-op-mondreclame kan werken. Tevens hebt u dan de investering die u hebt gemaakt er meteen weer uit. Wilt u wel liever eerst de kat uit de boom kijken voordat wij de usability gaan testen? Dan is dat geen enkel probleem. Wij geven graag door wat de kosten zijn en dan is het aan u om te kiezen voor ons! We doen daar beslist niet moeilijk over.

Probeer de juiste doelgroep te bereiken

Het verbeteren van de usability zou voor elke site op nummer een moeten komen te staan. Natuurlijk is marketing ook erg belangrijk. Maar wat hebt u er aan dat uw internetmarketing in orde is, u goede seo teksten hebt geschreven en aan linkbuilding hebt gedaan en de bezoekersaantallen oplopen maar er verder niets gebeurt omdat de site zo slecht in elkaar zit? Dit kan echt averechts werken want mensen gaan dan liever naar de site van uw concurrent. Daar moet u natuurlijk niet aan denken en dat is dan ook waarom we usability op nummer 1 zetten. Natuurlijk komt de marketing op een goede tweede plaats. Combineert u dit met een goede service, zowel offline als online en uiteraard topproducten dan wel diensten en er kan bijna niets meer mis gaan. Kiest u dan ook voor de usability test. Het is misschien spannend, zeker als u het idee hebt dat er niets verbeterd kan worden aan de site. Maar dat is juist het moment om te kiezen voor een dergelijke test want u moet nooit genoegen nemen met het minimale. Haal het onderste van uit de kast en neem contact met ons op:

  • Schrijf een e-mail
  • Of bel ons!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn