Theorie examen oefenen?

Wat een spannend moment: Je gaat je theorie-examen voor je rijbewijs maken! Dit is verplicht om behaald te hebben voordat jij mag afrijden.Dat betekent dat je aan de slag moet met theorie examen oefenen. Veel mensen zien er als een zware opgave, maar met deze tips kun jij goed voorbereid je theorie-examen in. Zo maak je de kans groot dat je het in één keer haalt!

Theorie examen oefenen tips

Het theorie examen voor auto bestaat uit een aantal vragen die allemaal zien op de auto en het verkeer. De eerste vragen zien op gevaarherkenning. Het tweede deel bestaat uit vragen over de theorie. Hier zijn enkele tips voor de voorbereiding voor het behalen van dit examen:

  • Begin op tijd
  • Leer uit een boekje
  • Start ook op tijd met theorie examen oefenen
  • Leer alles grondig, ook de details!

Met op tijd beginnen bedoelen we dat je rustig de tijd neemt om te leren, en niet pas een dag van tevoren begint. Ook als je vlot leert. Want de ervaring leert dat juist de vlotte leerlingen de theorietoets onderschatten. Ook bedoelen we met op tijd beginnen, dat je niet pas moet beginnen met het leren voor je theolrieexamen als je qua rijlessen al klaar bent om praktijkexamen te doen. Daar zijn twee redenen voor. Ten eerste is het handig om de verkeersregels alvast te kennen als je rijles hebt, zodat je sneller leert autorijden. Ten tweede is vervelend als er een hoge druk op je theolrieexamen komt te liggen, omdat je snel wil beginnen aan je praktijkexamen. Theorie examen oefenen en maken wordt dan veel minder leuk.

Daarnaast raden we je aan om de stof uit verschillende bronnen op te nemen. Ga naar de bibliotheek en haal een boekje met de theorieregels. Maak ook online oefenexamens en begin hier vroeg mee, zodat je goed weet wat je kunt verwachten. Zeker de gevaarherkenningsvragen vergen veel oefening. Wil je theorie examen oefenen? Kijk dan op oefentoets.nl”>www.oefentoets.nl.

Tot slot raden we je aan om grondig te leren, ook de allerkleinste details. Deze worden soms ook ineens in het theroie examen gevraagd. Deze kleine details kun je uit de boekjes leren, maar bij het theorie examen oefenen op oefentoets.nl komen deze vragen ook vaak voorbij, waardoor je sommige feitjes vanzelf leert.

Theorie examen de dag zelf

Wat doe je als de grote dag is aangebroken en je je theorie examen mag gaan maken bij het CBR? Als je in de middag gaat, raden we je aan om niet meer veel te proberen erin te stampen, je weet het waarschijnlijk echt wel! Als je wilt, kun je nog wel theorie examen oefenen, bijvoorbeeld op oefentoets.nl.”>www.oefentoets.nl. 

Zorg verder dat je de avond van tevoren alles wat je mee moet hebben alvast klaar legt. Denk bijvoorbeeld aan je ID kaart. Zorg dat je precies weet wat er gaat gebeuren. Dat kun je vinden op de website van het CBR. Kijk de informatieve filmpjes, dan kom je niet voor verrassingen te staan. En blijf vooral lekker rustig, het is maar een toets en hij is zo voorbij! Wil je nog meer tips voor theorie examen oefenen? Dan raden we je aan om te kijken op oefentoets.nl. Alvast veel succes gewenst!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn