Schoenmaker Flink als redder in nood

Schoenmakerijflink - SchoenmakerAfgelopen winter had ik nieuwe schoenen gekocht met een aanzienlijk prijskaartje. Ik wilde kwaliteit en warmte om de winter een beetje fatsoenlijk door te komen. Je weet het nooit in Nederland als het winter is. Het kan het ene moment zacht zijn en de volgende dag daalt het kwik tot onder het vriespunt en loop je met je schoenen in de sneeuw. Dus daarom wilde ik het zekere voor het onzekere nemen en een stel goede winterschoenen aanschaffen. Dus zo gezegd zo gedaan en ik was in eerste instantie uitermate tevreden. Ik had 2 maanden garantie dus er kon weinig misgaan. Ik had de schoenen in oktober gekocht en er ging dus ook weinig mis, want in oktober en november hadden we een vrij zachte en rustige herfst. De schoenen deden wat ze moesten doen, maar werden nog niet echt getest en de garantieperiode was inmiddels afgelopen toen de winter inzette. Een fikse sneeuwbui maakte de wereld wit en ik trok mijn schoenen aan om mij een weg te banen door die witte wereld. En meteen had ik natte sokken. Mijn schoenen lekten allebei in de neus. Ik baalde natuurlijk als een stekker, want natte sokken in de sneeuw is enorm koud en ik voelde dat mijn tenen er bijna zouden afvriezen. Ik ben snel naar huis gegaan, onder de warme douche gesprongen en gaan nadenken wat ik met mijn schoenen aan moest. De garantie termijn was afgelopen en nieuwe schoenen kopen vond ik eeuwig zonde want deze waren al zo duur geweest. Dus ik ben op internet op zoek gegaan naar een schoenmaker. Uiteindelijk kwam ik terecht bij schoenmaker Flink. Vraag me niet hoe en waarom ik juist bij deze schoenmaker terecht kwam. Google weet dat beter dan ik. Toeval leidde me in ieder geval naar deze schoenmaker en achteraf kan ik alleen maar zeggen dat ik enorm blij ben dat het toeval mij daar naar toe heeft geleid. De schoenmaker was echter niet in de buurt, maar ik kon mijn schoenen ook opsturen. Achteraf had ik misschien ook naar een schoenmaker in mijn eigen dorp kunnen gaan, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik daar helemaal niet bij stil heb gestaan. Misschien was het de paniek of de frustratie dat mijn nieuwe dure schoenen lekten, maar wat de reden ook was ik kwam uiteindelijk terecht bij schoenmakerij Flink.

De reparatie waar je om vraagt bij schoenmaker Flink

Zoals gezegd zag ik dat je je schoenen op kon sturen met de belofte dat je ze dan als nieuw terug zou krijgen. Nou waren mijn schoenen in principe nog steeds als nieuw, alleen waren ze niet waterdicht. Dus ik heb mijn schoenen opgestuurd met het verzoek om ervoor te zorgen dat ze waterdicht zouden worden gemaakt. Zelf vond ik dit verzoek een beetje te extreem, want zelfs goede schoenen zijn niet altijd 100% waterdicht. Maar ik dacht dat als mijn eisen maar extreem genoeg zijn, dan doen ze misschien meer hun best bij de schoenmaker. Dus met deze boodschap stuurde ik mijn schoenen op. Binnen een week had ik ze terug. En ze hadden hun belofte waar gemaakt, want ze zagen er inderdaad uit als waren ze net nieuw uit de winkel. Ik had geen idee dat 3 maanden schoenen dragen een dusdanig effect kon hebben op schoenen, want voor mij zagen ze er niet oud uit. Maar nu ik ze terug had ontvangen wist ik wel beter. De schoenmaker had in ieder geval de daad bij het woord gevoegd wat betreft het uiterlijk van de schoen. Maar de echte test moest nog komen. Waren de schoenen waterdicht of niet? Ik heb ze meteen aangetrokken en ben naar buiten gegaan. De sneeuw was natuurlijk alweer weg zoals dat vaak gebeurt in Nederland, maar er waren genoeg grote waterplassen met water. Ik ben daar doorheen gaan lopen met de neuzen van de schoenen goed onder water en de schoenmaker had daadwerkelijk vakmanschap geleverd, want mijn sokken bleven droog. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat de schoenmaker in staat zou blijken mijn schoenen echt waterdicht te maken. Ik kan niet anders dan mijn tevredenheid uiten in deze recensie. Schoenmakerij Flink is daadwerkelijk enorm goed in het repareren van schoenen. Ik ben dan ook heel blij dat ik er voor heb gekozen om mijn schoenen naar deze schoenmaker op te sturen in plaats van naar de dichtstbijzijnde schoenmaker te gaan.

De mogelijkheden van Flink

Flink repareert vrijwel iedere schoen. Tevens kun je op de site terecht voor allerlei producten om je schoenen te beschermen tegen het Nederlandse weer. Je kunt er ook andere artikelen kopen zoals inlegzolen, ritsen, zolen, hakken, schoenen voor de paardensport et cetera. De zaak is enorm veelzijdig en je kunt er dus terecht als je een beetje in de buurt van Almelo woont. Maar als je, zoals ik, niet zo dicht in de buurt woont, dan kun je je schoenen eenvoudig opsturen en helemaal als nieuw terug verwachten. Al je producten kun je zowel online bestellen als in één van de filialen. Het is maar net of je in de buurt bent of liever vanuit huis je producten wilt bestellen. Op de site staat ook netjes aangegeven onder welke voorwaarden je eventueel geld terug krijgt. Mocht de reparatie niet zijn uitgevoerd zoals dat is afgesproken dan kun je binnen 10 dagen je klacht kenbaar maken. Vervolgens zal samen met schoenmaker Flink gekeken worden naar de mogelijkheden. Betalen online kan natuurlijk via PayPal en iDEAL.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn