Meer informatie over de eta Canada

Ben jij bezig met je aanvraag voor de Elektronic Travel Authorization voor Canada (kortweg eta) en kom je er niet helemaal uit? Dan ben je op de website van eta Canada aan het juiste adres. Hier kun je terecht voor het aanvragen van de eta in het Nederlands en je vindt er uiteraard uitgebreide informatie die je waarschijnlijk goed kunt gebruiken.

  • Aanvraag
  • Kosten
  • Geldigheid
  • Handleiding

Als je voor het eerst naar Canada gaat, dan is dit natuurlijk best een spannende aangelegenheid. Je gaat naar een land waar je nog nooit geweest bent en alles is dus nieuw. Je wilt je dan geen zorgen hoeven maken of je het land wel of niet in komt. Vraag je eta Canada daarom ruim op tijd aan. Dit moet minimaal vier weken van tevoren gebeuren, maar je kunt het natuurlijk ook langer voor je vertrekdatum doen. Is de periode voor je vertrek minder dan vier weken lang? Dan kun je niet meer kiezen voor het aanvragen van de eta. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken of je het land dan wel in mag. In zo’n geval kun je een spoedvisum aanvragen om alsnog toegang te krijgen wanneer je met je vliegtuig aankomt. Reis je overigens over het land vanuit de Verenigde Staten naar Canada? Dan hoef je geen eta aan te vragen. Dit is alleen nodig als je per vliegtuig aankomt. Dit geldt overigens niet alleen als je vanuit Nederland vliegt, maar voor alle landen ter wereld.

Je eta Canada aanvragen in het Nederlands

Steeds meer mensen gaan er gewoon maar vanuit dat je Engels goed genoeg is om je er altijd mee te redden. Voor de meeste mensen is dit ook zeker het geval. Zij zullen geen enkele moeite hebben met het aanvragen van de eta Canada, maar wanneer je Engels wat roestig is, of je beheerst het helemaal niet, dan is het natuurlijk wel zo prettig als je de aanvraag ook in het Nederlands kunt doen. Wanneer je naar de bovenstaande website gaat, kan dat. Dit is ook de website waar je terecht kunt als je geen creditcard hebt. Je kunt hier met iDeal betalen. Maar dit is ook de plek waar je heen moet voor meer informatie over de eta. Wil je bijvoorbeeld weten hoe lang jouw Elektronic Travel Authorization geldig is. Dan vertellen ze je hier dat graag. Dit is overigens maximaal vijf jaar. Je vraagt de eta Canada aan voor een specifiek paspoort. Verloopt je paspoort of moet je om wat voor reden dan ook een nieuwe aanvragen? Dan verloopt dus je (inmiddels oude) eta. Hou hier dus rekening mee als je met je nieuwe paspoort naar dit mooie land reist. Je zult dan opnieuw het aanvraagproces moeten doorlopen.

De kosten die aan de eta Canada zijn verbonden

Het aanvragen van de eta Canada is helaas niet gratis. Gelukkig zijn de kosten die er wel aan verbonden zijn zeer laag. Het gaat om slechts $7. Afhankelijk van de wisselkoers komt dat er meestal op neer dat je een bedrag betaalt tussen de €6 en €7. Dit valt dus heel erg mee. Een vliegticket naar Canada (en ook je verblijf daar) is al behoorlijk aan de prijs, dus het zou geen probleem moeten zijn om dit te betalen. Als je geen creditcard hebt, kun je dus met iDeal betalen. Snap je bepaalde vragen niet? Bekijk dan de handleiding die je op de website van eta Canada vindt. Hier wordt bij iedere stap uitgelegd wat ermee bedoeld wordt en hoe je de vraag dus moet beantwoorden. Dat maakt het wel zo eenvoudig. Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn