Bescherm je vloer op de juiste wijze met epoxycoating

In de zware industrie heb je vloeren nodig die wel tegen een stootje kunnen. Tevens moeten de vloeren zware pressies kunnen weerstaan voor als er bijvoorbeeld zware voertuigen over heen rijden. Denk aan tractoren of volgeladen vrachtwagens. Maar natuurlijk gaat het ook om zware machines en dergelijke. Een veelgebruikt materiaal in de zware industrie is beton. Dit is een hard materiaal en in veel gevallen werkt het prima. Beton is echter wel breekbaar. Het kan gaan scheuren en na verloop van tijd zie dan dat het beton broos wordt. Tevens is beton niet vloeistofdicht. Daarom zie je ook altijd donkere plekken op de plaatsen waar bijvoorbeeld water is neergevallen op het beton. Dit verdwijnt later weer, maar dat betekent dus dat het water is opgenomen in het beton. Epoxyvloeren zijn twee keer sterker dan beton. Dat betekent dat een epoxyvloer veel meer kan hebben. Een epoxyvloer of een vloer met epoxycoating is dan ook perfect als industrievloer. Verder is een vloer met epoxycoating vloeistofdicht. Dat betekent dat alle vloeistoffen netjes op het oppervlak van de vloer blijven liggen totdat het verdampt of verwijderd wordt. Dit betekent dat een vloer met epoxycoating ook heel gemakkelijk kan worden schoongemaakt. Dit maakt vloeren met epoxycoating dan ook zeer geschikt voor ruimtes waarin een hoge chemische en mechanische bestendigheid van belang is. Als je in het rijksmuseum rondloopt, dan zie je een mooie gladde vloer waar je op loopt. Dit is ook een vloer met epoxycoating. Dus als je een idee wilt krijgen hoe een epoxyvloer eruit ziet, dan is een bezoekje aan het rijksmuseum geen slecht idee. Mocht je interesse hebben in epoxycoating, dan ben je bij Mesa Coatings natuurlijk aan het juiste adres. Dit is dé website voor alles wat met vloeren te maken heeft voor de volgende industrieën:

  • Agrarisch
  • Automotive
  • Industrie
  • Voedingsmiddelen
  • Retail & Kantoor

Voor meer informatie kun je altijd een kijkje nemen op de website van mesa-coatings.eu.

De voordelen van epoxycoating

Epoxycoating heeft verschillende voordelen. Eén daarvan is het uiterlijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een transparante coating. Deze coating kan gemakkelijk op uiteenlopende materialen worden aangebracht. Deze materialen worden door de coating duurzamer, maar behouden het karakteristieke uiterlijk. Zo kun je een houtenvloer bijvoorbeeld heel gemakkelijk bedekken met een mooie transparante epoxycoating. Dit is een ideale combinatie, want je kunt zo het mooie uiterlijk van hout combineren met de duurzaamheid van een epoxycoating. Verder kun je de coating ook gebruiken op de volgende vloeren:

  • Epoxy gietvloer
  • Siergrindvloer
  • Troffelvloer

Via Mesa Coatings kun je dus verschillende vloeren bedekken met een mooie coating. Tevens kun je via Mesa Coatings ook verschillende vloeren bestellen. Dus wat je eisen ook zijn qua duurzaamheid, hygiëne en/of uitstraling, je kunt eigenlijk altijd wel een geschikte vloer vinden via Mesa Coatings. Daarnaast kun je Mesa Coatings ook inschakelen om de vloer of coating mooi strak aan te leggen. Dit kun je ook zelf doen, maar dat vergt natuurlijk wel een beetje inzicht en klusvermogen. Het is niet per se heel moeilijk om een epoxy vloer aan te leggen, maar je moet wel secuur zijn met de handelingen. Je moet de verschillende componenten bijvoorbeeld goed mengen, want als je dit verzuimd, dan kunnen er gaten in de vloer ontstaan.

Epoxy voor in de open lucht

Je kunt epoxy ook prima buiten in de open lucht gebruiken. De epoxycoating zijn sowieso waterdicht, dus ook buiten zijn de coatings uiteraard waterdicht. Verder kun je voor de coatings buiten kiezen voor een UV-stabilisator, zodat de kleur van de coating niet verloren gaat. Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn