Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik handige facturatie software

Het leven van een ondernemer is zonder het versturen van facturen en herinneringen al hectisch genoeg. Daarom is het zeker geen slecht idee om te kiezen voor enige ondersteuning in de vorm van facturatie software van teamleader.nl. Het versturen van een factuur is niet moeilijk, maar het is wel tijdrovend. Je moet er immers toch even voor gaan zitten en je moet ervoor zorgen dat je alles correct invult. Dat is niet lastig, want je hebt daar verder geen hogere opleiding voor nodig. Maar het is wel een aanslag op je tijd. En zodra het eenmaal wat sneller gaat omdat je meer en meer vertrouwt op de automatische piloot, dan loop je het risico dat er foutjes insluipen. Het is natuurlijk niet goed voor de relatie met de klant als je facturen verzendt met daarin kleine foutjes. Stel je voor dat je een hoger bedrag in rekening brengt dan wat de klant daadwerkelijk zou moeten betalen, dan breng je de relatie daar natuurlijk mee in gevaar. Dus om dat te voorkomen moet je alles zorgvuldig invullen en ook nog een keer dubbelchecken. Dus of je het nou al gewend bent of niet, je bent hoe dan ook veel tijd kwijt. En het is nu niet bepaald een leuke taak, want het is meer een noodzakelijk kwaad. Natuurlijk wil je betaald worden voor je diensten en dus moeten er facturen worden verzonden, maar dat maakt het opstellen van de facturen niet opeens leuk. Je bent een onderneming gestart omdat je graag een product of dienst wil aanbieden en dat is dan ook waar je passie ligt. Die ligt zeker niet bij het opstellen van facturen. Met de juiste facturatie software kun je er voor zorgen dat je een groot deel van de taken rondom het opstellen en versturen van facturen kunt automatiseren of vereenvoudigen. Zo kun je met de facturatie software van teamleader bijvoorbeeld automatisch herinneringen versturen. Herinneringen moeten heel vaak worden verstuurd. Dat komt omdat de eerste factuur vaak een betalingstermijn heeft van bijvoorbeeld 14 dagen. Dat betekent dat de ontvanger al snel de neiging heeft om deze factuur later te betalen. Maar dat wordt vervolgens vergeten. Als een factuur op de dag van ontvangst betaald zou moeten worden, dan zou de ontvanger geen keuze hebben dan om meteen actie te ondernemen. Maar juist een termijn maakt het mogelijk dat men het vergeet. Herinneringen zijn daardoor ook bijna standaard. Daarnaast heb je nog mensen die standaard wachten op de herinneringen. Deze negeren alle eerste facturen en betalen alleen de herinneringen. Via facturatie software kun je de herinneringen automatisch de deur uit sturen zodra de betalingstermijn is overschreden. 

Probeer de facturatie software gratis via teamleader.nl

Mocht je nieuwsgierig zijn naar deze facturatie software, dan kun je via de site een gratis proefperiode aanvragen. Je kunt dan een maand lang gebruik maken van de facturatie software, zodat je zelf kunt ontdekken of het iets voor jou is. 

De voordelen van de software

Als je gebruik maakt van deze facturatie software, dan is het goed om te weten dat je in ieder geval profiteert van de volgende voordelen/functies: 

  • Automatisch maandelijkse facturen versturen
  • Check de status van de facturen
  • Hanteer een huisstijl voor de facturen

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn