Incompany Excel cursus

Incompany Excel cursusSinds een aantal maanden houdt het bedrijf waar ik werk de meeste gegevens bij in Excel. Voorheen gebruikten we een ander programma, waar ik prima mee kon werken, maar na de overstap moest alles plotseling op een nieuwe manier. Dat was voor mij best even wennen. Ik had moeite met het invullen van de data, maar wist ook niet precies hoe ik vervolgens met die data kon werken. Gelukkig bood mijn werkgever een Excel cursus aan, waar iedere werknemer gratis aan kon deelnemen. Ik pakte mijn kans en heb me direct ingeschreven! De cursus werd gegeven op het hoofdkantoor in Leiden, dus dat was voor mij ook meteen een goede gelegenheid om te netwerken. Toen de instructeur begon te vertellen, was ik toch wel een beetje nerveus: zou ik alles nog wel begrijpen? Die angst werd gelukkig snel weggenomen. Ik had al na een paar minuten door dat ik hier precies kon leren hoe ik met Excel moest werken. Waarom ben ik zo enthousiast over deze cursus?  

  • Heldere stof en een goed werktempo
  • Een cursus op mijn niveau

Om te beginnen gaf de Excel cursus een helder beeld van de software. Je leerde precies hoe je data kon invoeren en die data vervolgens kon bewerken. Ook werd uitgelegd hoe je functies kon toepassen op het materiaal. Het optellen en aftrekken van bepaalde gegevens was al snel een peulenschil! De structuur van de cursus was duidelijk: de stof was goed te volgen en moeilijke onderdelen werden helder uitgelegd. Je wist precies waar je mee bezig was en kon altijd een vraag stellen. De Excel cursus werd gegeven door HR-ICT Opleidingen. Op hun site, vandijkcomputeropleidingen.nl vind je het beschikbare aanbod en de cursusdata. Zo kun je ook zelf, los van het bedrijf waar je werkt, een Excel cursus volgen!

Excel cursus op mijn niveau

Ik was van tevoren huiverig over mijn eigen niveau. Ik was bang dat ik de stof niet zou begrijpen, of dat het allemaal wat te snel zou gaan. Gelukkig werd aan elk onderdeel van de cursus voldoende aandacht besteed. Er was extra tijd voor de lastigere oefeningen, waar je echt even over moest nadenken. Dit vond ik persoonlijk erg prettig. Ik sla informatie het best op als ik er even rustig voor kan gaan zitten. Ik ben niet goed in het opnemen van nieuwe kennis onder tijdsdruk. Het was dus fijn dat ik op mijn eigen tempo kon werken en dat de Excel cursus specifiek gericht was op mensen van mijn niveau. Aan het eind van de dag had ik echt het gevoel dat ik nieuwe kennis had opgedaan. Ik heb me ook direct ingeschreven voor de gevorderden cursus, om beter met macro’s en grafieken te leren werken. Wil jij ook een Excel cursus volgen? Ga dan eens naar bovenstaande site en neem contact op via het contactformulier. Een ervaren medewerker staat je graag te woord en beantwoord je vragen. Je kunt ook bij de klantenservice terecht, bijvoorbeeld met vragen over specifieke cursusdata, of een verzoek met betrekking tot je aanmelding.

Weer met plezier aan het werk

Nu ik de benodigde kennis heb opgedaan, ga ik weer met een goed gevoel naar mijn werk. Ik werk sneller en kan de opdrachten die ik binnenkrijg een stuk makkelijker verwerken. Het is fijn dat ik het plezier weer heb teruggevonden, alleen omdat ik mijn kennis wat heb verbreed. Ik kan een Excel cursus dus van harte aanbevelen aan iedereen die regelmatig met het programma werkt! Moet je regelmatig een presentatie maken, of regelmatig teksten uitwerken? Dan kun je ook kijken naar een PowerPoint cursus of een Word Cursus!  

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn