Ik leer zelf beleggen!

Mijn ouders hebben me van jongs af aan al leren sparen. Mijn broertjes en ik hadden alle drie een spaarvarken, welke elk jaar geleegd werd bij de bank. Het geld dat we door het jaar heen gekregen of verdiend hadden werd dan op onze eigen spaarrekening gezet. Dat voelde altijd heel bijzonder als je dan naar de bank ging en al je geld de automaat in zag verdwijnen. Mijn ouders zelf hebben ook altijd gespaard en naar mijn weten hebben zij nooit zelf geleerd om te beleggen. Geld verdienen is ook altijd iets wat ik graag deed. Sinds mijn veertiende heb ik altijd een bijbaantje gehad om het nodige geld te verdienen, wat je dan vervolgens uitgaf aan snoep in de pauze op school. Toen ik ouder werd had ik het woord beleggen wel eens voorbij horen komen. Maar wat dat nou precies was, dat begreep ik nooit echt goed. Totdat ik zelf leerde beleggen!

Hoe het begon…

Door een vriend werd ik getipt om dit ook eens te proberen. Voordat ik aan de slag wilde ik me er eerst zelf eens in verdiepen, voordat ik echt in de leer ging voor het beleggen. Op google zocht ik naar verschillende definities en kort gezegd is beleggen het investeren in geld met als doel hier later financieel voordeel uit te kunnen halen. Beleggen kan op veel verschillende manieren. Je kunt je geld investeren in bijvoorbeeld in aandelen en obligaties, onroerend goed of in tastbare dingen zoals kunst en antiek. Via de de website van LeerZelfBeleggen.com heb ik de korte online cursus gedaan om de basis van het beleggen te leren. De cursus is gratis en duurde maar dertig minuten. Bij de cursus ging het om online beleggen. De vier doelen die volgens de website na de cursus behaald zijn, zijn de volgende:

  1. Ik kan inschatten waar voor mij de kansen liggen op de markt.
  2. Ik kan inschatten welke risico’s ik kan lopen en ik weet hoe ik deze kan beperken.
  3. Ik kan een eigen rekening openen bij een broker.
  4. Ik heb geleerd om zelf te handelen met een broker.

Wat nadat ik zelf geleerd had te beleggen?

Na de cursus gedaan te hebben kan ik wel zeggen dat de vier eerdergenoemde doelen gehaald zijn. Omdat ik zelf de manier van Leer Zelf Beleggen ontzettend nuttig vond heb ik mijn vrienden hier enthousiast over verteld. Ik weet zeker dat zij ook graag de cursus doen om te kijken of het iets voor hen is of niet. Sinds kort doe ik ook ook aan CFD beleggen in plaats van traditioneel beleggen, omdat dit voor mij persoonlijk toch meer voordelen heeft. Het beleggen is nu een hobby met een gedeelte van mijn spaargeld. Hopelijk haal ik hier genoeg financieel voordeel uit, dat ik over een aantal jaren een motor kan aanschaffen. Hoe mooi is dat, dat je op zo’n manier voor iets leuks kunt gaan sparen!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog zelf nog niet ontzettend veel ervaring met beleggen heb Juist daarom zou ik de manier waar je zelf leert beleggen zeker aanraden voor een ieder die geïnteresseerd is in online beleggen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn