Goedkope zonnebrillen

Er zijn tegenwoordig honderden ontwerpen zonnebrillen op de markt. Van goedkope zonnebrillen tot echte design modellen waar je honderden euro’s voor betaalt. Ze komen in allerlei kleuren, in allerlei stijlen, en in allerlei patronen. Goedkope zonnebrillen heb je tegenwoordig al voor luttele euro’s, maar dit was vroeger heel anders! De geschiedenis van de zonnebril gaat ver terug. In het China van de 12de eeuw werd voor het eerst kwarts gebruikt om de ogen te verduisteren. Deze techniek werd met name gebruikt in de rechtszaal. Rechters konden zo hun gezichtsuitdrukking verbergen wanneer ze iemand aan het ondervragen waren. In deze tijd kon je dus niet bepaald spreken van goedkope zonnebrillen! De brillen van dit moment werden nog niet gebruikt als bescherming tegen de zon en bovendien konden de glazen ook nog niet op sterkte worden geslepen. Dat gebeurde pas in de 15de eeuw, omstreeks 1430. Hierna bleef het een tijd stil omtrent de ontwikkeling van de zonnebril. Pas in 1930 werd de moderne variant ontwikkeld. Ze kregen toen ook hun belangrijkste functie: het beschermen tegen de zon. Voor 1930 was van helemaal niet op de hoogte van Uv-straling. Het was toen dus nog helemaal niet bekend dat de zon de ogen kon beschadigen en zelfs kon verblinden. Hoe het ook zij; vanaf het begin van de twintigste eeuw zijn goedkope zonnebrillen niet meer uit ons leven weg te denken! Het “Aviator” model bestaat ook al sinds deze tijd. De belangrijkste eigenschappen van een zonnebril zijn:

  • De lenskleur
  • Polarisatie van de glazen
  • Fototroop glazen
  • Spiegeling van de glazen

Belangrijk voor het uitkiezen van goedkope zonnebrillen is natuurlijk de kleur van de lens. Voor veel mensen bepaalt de kleur van het glas voor een belangrijk deel welke bril ze aanschaffen. De meest voorkomende kleuren bij goedkope zonnebrillen zijn groen, grijs, rood, en bruin. Deze kleuren hebben allemaal aparte functies. Een grijze bril wordt met name gebruikt als men normaal wil blijven zien, omdat er amper verstoring van het beeld optreedt. Deze lens zorgt ervoor dat de kleuren die je ziet zo authentiek mogelijk blijven. Groene lenzen zorgen voor veel draagcomfort. Je blijft met deze kleur erg scherp zien en het licht valt lekkerder op je ogen. De kleur van de lens zegt overigens niks over de bescherming die de bril biedt tegen Uv-straling. Dit hangt van andere factoren af. Bij goedkope zonnebrillen is deze bescherming vaak niet heel hoogdravend. Rode lenzen zijn het best voor situaties met weinig licht. Rood verbetert het contrast wat je kunt zien, maar andere kleuren worden minder duidelijk. Tot slot wordt bruin vaak gebruikt in het verkeer. Door de koperglazen zijn roodtinten, waaronder remlichten, duidelijker op te vangen. Goedkope zonnebrillen komen in allerlei kleuren, nu weet je wat de kleur van de lens voor je kan betekenen!

Goedkope zonnebrillen; polarisatie en bescherming

In goedkope zonnebrillen kan wel degelijk bescherming voor het oog zijn ingebouwd. De belangrijkste vier die voorkomen zijn UV-bescherming, polarisatie, fototroop bescherming, en spiegeling. In de eerste plaats natuurlijk de UV-bescherming. Dit is de belangrijkste reden om een zonnebril te dragen. De straling van het zonlicht is in het verleden in verband gebracht met blindheid. Grijze staar zou bijvoorbeeld door Uv-straling worden veroorzaakt. Doordat de straling de ooglens aantast, laat deze minder licht door, waarna bij deze ziekte uiteindelijk blindheid optreedt. Om dit te voorkomen is de UV-bescherming van een zonnebril heel belangrijk. Vermijd toch ten alle tijden direct oogcontact met de zon, zelfs wanneer je een zonnebril draagt. Goedkope zonnebrillen hebben vaak helemaal geen bescherming en zijn meer voor de sier. Polarisatie is een techniek die kan worden toegepast om bepaalde vormen van licht te filteren. Een mooi voorbeeld is licht dat ramen valt en wordt weerkaatst. Dit licht kan soms hinderlijk in de ogen stralen, zelfs met een zonnebril op. Gepolariseerd glas laat enkel licht door dat in een bepaalde hoek op het glas valt. Zo worden grote gedeeltes van reflecterend licht gefilterd. Vaak beschikken goedkope zonnebrillen niet over deze techniek. Brillenglazen kunnen ook gespiegeld worden. Dit gebeurd niet alleen op goedkope zonnebrillen, maar ook bij normale brillen op sterkte. Licht dat op de lenzen valt wordt simpelweg weerkaatst. Hierdoor bereikt minder straling het oog en kun je aangenaam blijven kijken. Tot slot bestaan er ook fototroop lenzen. Deze worden donkerder wanneer je omgeving helderder wordt. Dit kan heel handig zijn in situaties waarbij de zon steeds achter de wolken verdwijnt. Wanneer het licht fel in je ogen schijnt wordt de lens donkerder. Wanneer de zon even wegvalt worden de glazen weer lichter zodat je om je heen kunt blijven kijken. Wanneer je een zonnebril gaat kopen, met name wanneer je tussen goedkope zonnebrillen zoekt, doe je er verstandig aan om te bekijken waarover dat specifieke model allemaal beschikt. Dit kan je ook helpen in je afweging of het model de prijs waard is.

Snel aanschaffen

Er zijn honderden aanbieders van de beste zonnebrillen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op https://www.zonnebrilplaza.nl/. Honderden monturen tegen zeer voordelige prijzen; wat wil je nog meer? Bovendien hanteert de site lage verzendkosten en ben je verzekert van de beste kwaliteit. De nieuwste collecties kosten soms niet meer dan vijftien euro, een koopje! Zowel mannen als vrouwen kunnen op de site terecht. Zelfs voor kinderen is een unieke lijn aanwezig. Je bestelde bril is binnen twee dagen in huis. Ga snel naar de website en bestel jouw unieke zonnebril vandaag nog!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn