Een schoonmaakster voor bij ons thuis

Sinds mijn vriend en ik weer fulltime aan het werk zijn is bij ons het huishoudelijk werk opgehoopt. Ik merk dat het mij steeds zwaarder valt om thuis alles maar in het huishouden te moeten doen en mijn vriend die heeft er gewoon geen feeling voor. Of hij de rommel niet ziet liggen, of dat hij er gewoon geen zin in heeft en zijn snor drukt, ik heb geen idee. Wat ik wel weet is dat ik er klaar mee ben om het zelf te moeten doen, dus ik heb op iemand.nl een schoonmaakster gezocht en gevonden. Wat ik zo lekker vind aan de website van Iemand is dat ik gewoon een schoonmaakster kan boeken wanneer mij dat uitkomt. Ik hoef geen rekening te houden met schema’s van de schoonmaakster zelf, maar boek een schoonmaakster lekker wanneer ik daar behoefte aan heb. Dat is heerlijk.

Een schoonmaakster voor de grootste klussen

Sommige dingen in huis doe ik nog wel. Ik stof en zuig nog regelmatig en dat moet ook wel, want ik heb zelf een stofallergie. Toch zijn er bepaalde dingen in huis waar ik zelf echt een hekel aan heb om te doen. Ik boek de schoonmaakster dan ook voor het schoonmaken van de:

  • Keuken
  • Badkamer
  • Vloeren
  • Het toilet

Daarnaast laat ik eens in de zoveel tijd een schoonmaakster komen die de ramen voor me lapt en ik wil graag dat de schoonmaakster die komt ook even de vloeren dweilt. We wonen niet heel erg groot, dus op zich zijn al deze werkzaamheden in twee uur te doen. Dat zou betekenen dat ik het zelf ook in twee uur kan doen, maar dat doe ik dan met zo veel tegenzin dat het bij mij veel langer duurt. Daarnaast is twee uur dan wel niet zo veel tijd, het is voor mij wel een behoorlijke aanslag op mijn vrije tijd. Ik moet naast mijn werk al de boodschappen doen en het eten koken, laat staan dat ik dan ook nog twee uur vrij moet maken om al deze dingen in huis te doen. Ik heb mijn vriend gezegd dat ik de schoonmaakster gewoon van de gezamenlijke rekening wil betalen en dat als hij het daar niet mee eens is, hij maar zelf de tijd vrij moet maken om mee te helpen in het huishouden. Meneer lag toen onderuitgezakt op de bank en toen hij er zo over nadacht vond hij het allemaal prima. Nu kost een schoonmaakster slechts 14,50 per uur, dus als ik elke twee weken iemand laat komen, dan is het verder ook niet zo’n grote kostenpost en ik ben er echt geweldig mee geholpen.

Schoonmaken als een professional

Wat ik heerlijk vind is dat als ik een schoonmaakster boek ik er zeker van kan zijn dat het schoonmaken ook heel goed en grondig gebeurt. Er wordt zo zorgvuldig schoongemaakt dat het net is alsof ik een professioneel schoonmaakbedrijf over de vloer heb gehad. Ik kan daar echt van genieten. Het hele huis is opgeruimd en ruikt lekker fris. De vloeren zijn weer schoon, de keuken ziet er spik en span uit en de douche straalt je gewoon tegemoet. Ik vind het soms zelfs bijna jammer dat ik die ruimtes weer vies maak wanneer ik ze gebruik. Dat hoort er natuurlijk bij en ik bedenk me dan ook weer dat ik maar twee weken hoef te wachten tot er weer zo grondig wordt schoongemaakt. Twee keer in het jaar laat ik daarnaast echt heel groots schoonmaken. Ik help dan wel mee, maar hoef dan niet alles meer zelf te doen. Wat dat betreft is Iemand.nl echt een uitkomst.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn