Een borstprothese kopen hoeft geen emotionele ervaring te zijn

Voor sommige vrouwen kan een borstprothese kopen een emotionele of pijnlijke ervaring zijn, vooral de eerste keer. Bij de gedachte dat een andere vrouw de plaats van de operatie moet zien, kan ervoor zorgen dat een schaamtegevoel je overvalt. Of misschien zul je gevoelens van boosheid ervaren omdat je een borstprothese nodig hebt. Professionele borstprothetici zien regelmatig vrouwen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden en zijn goed getraind om elke vrouw met een borstamputatie op de meest professionele manier te benaderen. Misschien vind je het ook handig om een ​​aantal borstprothesen vóór je afspraak (of zelfs vóór je operatie) te zien. Dit om je een idee te geven van wat je kunt verwachten bij een borstprothese kopen. Een borstprothese kopen is uiteraard niet iets wat je regelmatig doet. Als je een plek gevonden hebt om een borstprothese te kopen en je voelt je comfortabel met je keuze, kun je vragen om je voorbeelden van borstprotheses en beha’s te laten zien. Het kan ook nuttig zijn om met vrouwen te praten die reeds een borstprothese gebruiken.

Waar een borstprothese kopen?

Het wordt aanbevolen om een ​​getrainde en gespecialiseerde borstprotheticus te zien die je kan helpen bij het kiezen van de juiste prothese en beha. Je kunt een borstprothese kopen bij een aantal winkels, waaronder speciaalzaken die alleen borstprothesen en aanverwante producten verkopen, alsook in de lingeriesectie van enkele grote warenhuizen en bij bepaalde lingerieboetieks. Het is ook mogelijk dat er een gratis thuisservice beschikbaar is in je omgeving. Online een borstprothese kopen is mogelijk, maar toch blijft het raadzaam om ook een ​​afspraak te maken. Een afspraak biedt de nodige tijd met de borstprotheticus voor eventuele aanpassingen. Bij Mammella Specials in Ter Aar kun je een borstprothese kopen met inloopuren. Meer informatie vind je op de website www.mammellaspecials.nl. Woon je in een landelijk gebied, dan heb je mogelijk minder opties om te winkelen en een borstprothese te kopen. Online winkele kan dan de moeite waard zijn. Voornamelijk als je niet wilt winkelen waar mensen je kennen. Je kunt ook online zoeken en winkels vragen om catalogi te verzenden, zodat je rustig thuis kunt kijken naar het volledige assortiment beschikbare beha’s en borstprothesen. Als je iets ziet dat je bevalt, kun je een afspraak maken met een borstprotheticus. Onthoud dat het wordt aanbevolen om een ​​borstprotheticus persoonlijk te laten meten, vooral als je voor de eerste keer een borstprothese koopt! Je wilt je immers comfortabel voelen met de prothese en beha.

Het passen

Het passen, meten en aanpassen van een borstprothese duurt meestal 40 tot 60 minuten. De borstprotheticus respecteert jouw privacy en zal je op een zeer professionele manier benaderen. De meeste borstprothetici voeren de aanpassing op dezelfde manier uit. Toch kunnen we begrijpen dat een borstprothese kopen heel wat vragen oproept. Hieronder is een lijst met dingen die je mag verwachten tijdens je afspraak met de borstprotheticus.

  • De borstprotheticus zal de maat van je beha met een meetlint controleren
  • Er zal je gevraagd worden welk type beha je leuk vindt en hoe actief je bent
  • Bij een dubbele borstamputatie, zal de borstprotheticus je vragen wat je borstomvang was
  • Na een dubbele borstapmputatie is het mogelijk zelf een borstomvang te kiezen
  • De borstprotheticus zal je een collectie borstvormen en beha’s tonen om uit te kiezen
  • Om te zien hoe de borstprothese en beha er uitzien onder kleding, zal de borstprotheticus je een T-shirt of schort geven
  • De borstprotheticus zal je ook tonen hoe je de prothese kunt reinigen en onderhouden
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn