Een bekende java software engineer worden

Toen ik 14 jaar oud was verhuisde we met het hele gezin naar Nieuw-Zeeland, letterlijk de andere kant van de wereld. Mijn wereld stond op zijn kop en ik vond het eerst helemaal niet leuk. Totdat we daar aankwamen en deze nieuwe wereld eigenlijk niet zo anders was als de onze. Stiekem vond ik het allemaal heel spannend en met name mijn eerste schooldag staat me nog bij als de dag van gisteren. Dit is ook niet zo heel gek want het is pas zes jaar geleden. Ik ben heel goed in informatica en begrijp eigenlijk alles heel snel wat te maken heeft met computers. Voor alle buren en vrienden van mijn ouders ben ik de vaste computerhulp. Echter, ik zat nog op school en moest een vakkenpakket kiezen. Niet erg moeilijk want ik wist het zeker: Ik wilde java software engineer worden. Ik koos de exacte vakken en het ging eigenlijk allemaal erg voor de wind. Naast mijn school deed ik nog steeds veel computerklusjes en ik kon niet wachten om er iets mee te doen. Na mijn middelbare school ging ik rondkijken studiemogelijkheden en ik vond een versnelde studie technische informatica. Omdat ik alles snel begreep kon ik de versnelde studie in drie jaar afronden. Mijn droom om java software engineer te worden kwam nu steeds dichter bij.

Een baan als java software engineer

Alhoewel ik het erg naar mijn zin heb in Nieuw-Zeeland, was ik toch op zoek naar een baan als software engineer in Nederland. Ik heb vorig jaar een Nederlands meisje leren kennen en alhoewel Skype een hele goede uitvinding is, het is toch niet hetzelfde als elkaar in werkelijkheid spreken. Ik mis haar heel erg en ik weet zeker dat onze relatie geen stand kan houden als ik niet samen met haar ga wonen. Ik ben dus op zoek gegaan naar een baan als java software engineer en die was eigenlijk best snel gevonden. Ik kwam op de website javavacatures.nl terecht en vond hier allerlei vacatures voor java software engineer en ik kon nog kiezen in welke stad ook. Mijn vriendin komt uit het zuiden van het land, dus de volgende plaatsen kwamen in aanmerking:

  • Den Bosch
  • Tilburg
  • Breda

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een baan als java software engineer in Tilburg. Mijn vriendin komt oorspronkelijk uit Gilze maar zij geeft er nu de voorkeur aan om in Tilburg te gaan wonen. Tilburg is een grote gezellige stad en dichtbij Gilze. Dit is heel belangrijk want dan wonen we in de buurt van mijn schoonouders, die wellicht over een jaar wel oppas willen zijn.

Volg je dromen

Gister hoorde ik namelijk dat ik vader zal gaan worden. Ik vind het echt geweldig. Over een week begin ik mijn baan als java software engineer en op dit moment zijn we onze dozen aan het uitpakken. We hebben een prachthuis gevonden in Tilburg en ook mijn ouders zijn blij voor ons. Ze zitten eraan te denken om weer terug te komen naar Nederland, zodat ze een volwaardige opa en oma kunnen zijn voor die kleine van ons. Ik zeg altijd tegen iedereen dat je je dromen moet navolgen. Wellicht is dat af en toe wat moeilijk, maar als je het ook nooit probeert dan kom je er ook niet. Toen wij net verhuisd waren naar Nieuw-Zeeland had ik nooit kunnen bedenken dat ik nog zes jaar later weer terug in Nederland zou zijn, nota bene met een vriendin, een kind en een baan als java software engineer. Ik kan mijn geluk niet op.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn