Bestel betrouwbare OBD uitleesapparatuur van Autel bij OBD Warenhuis

Aangezien iedere auto van na 1996 is uitgerust met OBD apparatuur, is deze technologie onontbeerlijk voor iedere garagehouder. OBD, oftewel ‘On Board Diagnostic’, is simpel gezegd een computer die informatie verzamelt over het functioneren van een auto. Daardoor kunnen monteurs bij autoproblemen vrij eenvoudig aflezen wat er mis is met de auto, en op basis hiervan een diagnose stellen. Om toegang te krijgen tot de gegevens uit de OBD computer is echter wel bepaalde uitleesapparatuur nodig. OBD Warenhuis levert sinds jaar en dag uitleesapparatuur van Autel aan bedrijven en consumenten, die bekend staat als kwalitatief goed en gebruiksvriendelijk.

Waarom kiezen voor uitleesapparatuur van Autel?

Autel behoort al jarenlang tot de meest populaire merken op de markt van OBD uitleesapparaten. Een eerste voordeel van deze apparaten is hun duurzaamheid. De apparaten zelf gaan door de bank genomen lang mee, en kunnen bovendien constant worden geüpdatet. Ook zijn de uitleesapparaten gemakkelijk te gebruiken. De apparatuur is volledig in het Nederlands ingesteld, waardoor je dus geen ingewikkelde Engelse technische termen hoeft te vertalen. Tot slot is Autel uitleesapparatuur simpelweg goed. De apparaten geven vrijwel altijd een betrouwbare diagnose, zodat je na het aflezen van de gegevens weet wat je te doen staat onder de motorkap. Het gros van de uitleesapparaten moet met een kabel met de OBD computer worden verbonden, maar er zijn tegenwoordig ook draadloze apparaten. Behalve voor algemene uitleesapparatuur kun je bij OBD Warenhuis ook terecht voor specialistische diagnoseapparatuur. Zo vind je in de MaxiDAS en de MaxiSys series van Autel apparaten die, naast diagnosticeren, ook kunnen programmeren en coderen. De MaxiCheck serie van Autel omvat apparaten die een specifieke diagnose kunnen stellen over zaken als het ABS, de airbags, of de EPB. Wie zijn uitleesapparatuur bestelt bij OBD Warenhuis, krijgt twee jaar garantie op zijn aankoop. Ook biedt OBD Warenhuis gedurende deze twee jaar alle nodige technische ondersteuning voor je Autel apparatuur. Werken bepaalde onderdelen dus niet of snap je niet helemaal hoe de apparatuur werkt, dan kun je altijd bij OBD Warenhuis aankloppen voor hulp.

Welke uitleesapparatuur heb ik nodig?

Voordat je je uitleesapparatuur aanschaft zul je eerst iets moeten weten over de verschillende OBD systemen. Door de geschiedenis heen zijn er namelijk verschillende types OBD computers ontwikkeld. Voor veel bedrijven is het natuurlijk interessant om uitleesapparatuur te kopen die aansluit op de nieuwste versie van OBD Garagehouders die gespecialiseerd zijn in oudere auto’s kunnen er ook belang bij hebben om apparatuur te kiezen die het oude OBD systeem kunnen lezen. De volgende types OBD computers zijn de afgelopen 30 jaar verschenen:

  • OBD1
  • OBD2
  • EOBD

Het in 1988 geïntroduceerde OBD1 kende geen standaarden, waardoor ieder automerk zijn eigen stekkers en coderingen gebruikte. Aangezien dit erg onhandig was, kwam in 1990 OBD2 op de markt. OBD2 werkt met een universele stekkeraansluiting en codering, waardoor één apparaat computers van verschillende automerken kan uitlezen. EOBD is in feite gelijk aan OBD2. Alle benzinevoertuigen van na 2001 en alle dieselvoertuigen van na 2004 moeten binnen de Europese Unie verplicht beschikken over zo’n EOBD computer. Op obdwarenhuis.nl kun je meer lezen over de verschillende OBD systemen en de bijpassende uitleesapparatuur. Ook vind je er de uitgebreide webshop van OBD Warenhuis, waar je naast apparatuur van Autel ook producten van merken als Foxwell en iCarsoft vindt. Deze webshop is 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend. Je kunt er je aankopen zowel met je creditcard betalen als via iDEAL of PayPal. Voor meer informatie over de apparatuur van Autel kun je een kijkje nemen op https://obdwarenhuis.nl/autel.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn