Wat is de DAX 30 index en is het slim om hierin te beleggen? Je leest het in dit artikel.

De DAX 30 index is de meest bekende index van Duitsland. In deze index zitten de best presterende bedrijven van Duitsland verwerkt. Beleggen in indexen wordt steeds populairder. Maar is het eigenlijk wel verstandig om in de DAX 30 index te beleggen? Is traden misschien een betere optie? In dit artikel kom je meer te weten over deze index en of het binnen jouw portfolio past.

 

Waarom beleggen in de DAX 30 index en waar moet je rekening mee houden?

De DAX 30 index is ingevoerd in 1988. De DAX is zo belangrijk dat in Europa veel gekeken wordt naar de waarde van deze index. Veel traders, maar ook beleggers, houden zich bezig met deze index. Maar hoe past deze index bij jouw beleggingsplan? Kijk eerst eens naar jouw doel. Wil je actief handelen? Dan kan de DAX 30 index een mooi instrument zijn. De kosten zijn erg laag en de index is goed verhandelbaar. Dit zijn de perfecte karakteristieken voor een instrument voor daytraders. Ook voor lange termijn beleggers kan de DAX 30 index een goede optie zijn. Koop jij een ETF die de DAX 30 index volgt? Dan profiteer je van:

 

  • Het beste van de Duitse economie
  • Maximale spreiding in Duitsland
  • Lage kosten

 

Dit zijn de voornaamste redenen waarom beleggers in deze index beleggen en waarom deze index wellicht ook iets voor jou kan zijn. Heb je weinig “exposure” in Duitsland? Dan is de DAX 30 index de beste manier om die exposure op een veilige manier aan jouw portfolio toe te voegen. Er zijn diverse ETF’s die deze index volgen. Kies de meest betrouwbare en goedkoopste ETF en profiteer van het beste van de Duitse economie.

 

Doordat je in deze index belegt heb je maximale spreiding in Duitsland. Voordat je dit gaat doen is het belangrijk dat je niet te veel belegd in één land. Bezit jij diverse ETF’s die al wel in Duitsland beleggen? Houd hier dan rekening mee.

 

Verder zijn lage kosten een aspect van deze index. De index is zeer populair, waardoor de kosten relatief laag zijn. Wil jij de beste bedrijven van Duitsland op een goedkope manier kopen? Dan is een ETF die de DAX 30 index iets voor jou.

 

Klaar om te gaan beleggen?

Je weet nu wat de DAX 30 is en waarom het misschien verstandig kan zijn om in deze index te gaan beleggen. Je weet ook waar je op moet letten als je deze index wilt gaan kopen. Voor meer informatie over deze index en voor meer informatie rondom brokers die deze index aanbieden, kun je naar https://bankr.nl/beleggen/index/dax30/ gaan. In deze blog lees je alles over deze index en maak je kennis met diverse brokers die deze index aanbieden. Zo kun je snel een goede keuze maken en de DAX 30 kopen. Of je nu wilt beleggen voor de lange termijn, of dat je een actieve handelaar bent, de DAX 30 is een uitstekende index om te volgen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn