Voordelen van kartonnen dozen

Kartonnen dozen worden gebruikt voor het verpakken van diverse producten, ongeacht hun grootte, vorm of gewicht. De recycleerbaarheid en herbruikbaarheid van kartonnen dozen onderscheidt ze als de meest favoriete verpakkingsmaterialen. Kartonnen dozen bestaan uit golfkarton en een gecanneleerd vel dat op een of meer dan één laag is vastgelijmd. De flappen van de kartonnen dozen fungeren als het hart van de doos en werken als een kussen voor het verpakte materiaal. De flappen bieden bescherming tegen schokken en trillingen. Ze zijn daarom erg handig voor het verpakken van kwetsbare objecten zoals elektronische gadgets, televisie, glaswerk, gevoelige meubelstukken en nog veel meer.

  • Het lichte gewicht van kartonnen dozen maakt ze gemakkelijk te hanteren en te verplaatsen tijdens het verpakken, laden en lossen.
  • De combinatie van stijfheid en dempingseigenschappen maakt ze sterk om impact te hebben tijdens transport en beweging.
  • Ze zijn zeer betaalbaar omdat de grondstof voor het maken van kartonnen dozen goedkoop en direct beschikbaar is. Daarom zijn ze de meest kosteneffectieve oplossing voor verpakking en verzending. Kartonnen dozen hebben ook betere afdruk- en grafische mogelijkheden die afdrukopties ondersteunen, zoals litho, digitaal en zeefdrukken. Ze kunnen dus ook worden gebruikt als een effectief hulpmiddel voor marketing en merkpromotie. Heb je een bedrijf, dan kun je je logo, productinformatie, contactadres en andere promotiedetails op de dozen afdrukken om je bedrijf zichtbaarder te maken voor je klanten.
  • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten, uitvoeringen en kleuren die voldoen aan al jouw eisen. Bovendien zijn kartonnen dozen milieuvriendelijke producten die opnieuw kunnen worden gebruikt. In vergelijking met andere verpakkingsmaterialen zoals plastic blisterverpakkingen, enz. Hoe je ze kan hergebruiken lees je hier onder.

Creatief met kartonnen dozen

Klaar met verhuizen of je verzending uitpakken? Wacht even, gooi die kartonnen dozen nog niet de deur uit! Kartonnen dozen hebben een eindeloos nuttig potentieel. Met een glad, blanco en plooibaar oppervlak kunnen je de kartonnen dozen eenvoudig opnieuw gebruiken en een tweede leven geven. In plaats van de kartonnen dozen achter te laten voor de vuilniswagen, laat ze nuttig zijn en verander je kartonnen dozen in een eigenzinnig en fantasierijk huisdecor waar je het hele jaar door van kunt genieten. De meeste creaties zijn zelfs een makkie om te maken en heel leuk om als gezinsactiviteit te doen. Er zijn tal van voorbeelden van kartonnen kunstprojecten, van eenvoudige ontwerpen tot de meer professionele beelden die zijn vervaardigd door echte karton kunstenaars. Creatief hergebruik van kartonnen dozen kan nogal wat vormen aannemen. Een klassiek voorbeeld zou zijn om de doos als speelgoed te gebruiken – je herinnert je ongetwijfeld de vreugde die je als kind voelde toen je kartonnen dozen in handen kreeg!

Composteer en hergebruik in de tuin

Misschien niet zo voor de hand liggend als gewoon recyclen, maar karton kan ook op verschillende manieren in de tuin worden gebruikt. Composteren is er een van: kartonnen dozen kunnen worden gebruikt om bulk toe te voegen en overtollig water op te nemen in elke composthoop. Bovendien kan karton een grote barrière vormen tegen onkruid of een sterke bescherming voor planten tegen schade door dingen als vertrapping. Voor onkruidbestrijding plaats je eenvoudig enkele lagen karton in probleemgebieden en het onkruid zal er moeite mee hebben om erdoorheen te komen. Je kunt zelfs kartonnen dozen gebruiken om verhoogde bedden te maken voor nieuwe beplanting. Karton kan ook helpen bij het ontkiemen van zaden: leg een paar zaden op een vochtig stuk karton en plaats het onder de grond. Het karton zal de planten helpen groeien. Kartonnen dozen nodig? Bekijk het aanbod van Viv op webshop.viv.nl. Bestel voor 16 uur en je hebt de kartonnen dozen morgen al in huis!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn