Vind sereniteit via een cursus meditatie in Overijssel

Meditatie Overijssel | QiGongZee

De geest of de hersenen van een mens functioneren als een soort spons. Alles wordt dus geabsorbeerd. Er is een theorie die stelt dat dromen er zijn om al de dagelijkste input te sorteren. Daarom heb je een bewust bewustzijn en een onbewust bewustzijn. Als je bijvoorbeeld over straat loopt, dan heb je 1000 verschillende prikkels die allemaal een impact maken op je bewustzijn, maar je bent je maar van 10 prikkels bewust. Je bent je enkel bewust van de dingen waar je je aandacht op richt. Dit is maar goed ook, want als je de binnenkomende prikkels niet kon filteren, dan zou je binnen een mum van tijd helemaal gek worden. Toch hebben wij als mens in de moderne maatschappij steeds meer last van stressgevoelens. De drukte en de hectiek van het dagelijkste bestaan, zorgt ervoor dat het filterproces steeds moeilijker wordt. Er zijn zoveel verschillende prikkels, dat de geest niet meet zo goed weet hoe het hiermee om moet gaan. Denk aan prikkels van de tv, de computer, YouTube filmpjes, games, etc. Deze prikkels worden in sneltreinvaar gepresenteerd aan de geest. Dit alles vaak ook nog tussen de bedrijven door, waardoor je ook nog eens te maken hebt met sociale prikkels, werkdruk, opdrachten die af moeten, dingen die geregeld moeten worden, kinderen die aandacht vragen, een relatie die onderhouden moet worden, et cetera. Om je geest dus weer in balans te brengen is het verstandig om een cursus meditatie in Overijssel te volgen. Het gaat hier niet om een traditionele cursus meditatie in Overijssel. Een dergelijke traditionele cursus is gericht op het leegmaken van de geest. Je leert stil zitten en je bent vooral bezig met ademhalingsoefeningen. Door je geest volledig te focussen op je eigen ademhaling merk je al snel dat je gedachten steeds minder talrijk worden. Dit is echter niet een praktische manier van omgaan met de prikkels van het dagelijkse leven. Zodra je immers uit het meditatiecentrum komt, met je geest helemaal leeg, dan duurt het niet lang voordat je geest weer helemaal is opgevuld. Daarom is een cursus meditatie in Overijssel meer gericht op de praktijk. Je leert tijdens deze cursus meditatie in Overijssel om te mediteren in beweging. Het is namelijk belangrijk dat je een harmonieuze balans creëert tussen je lichaam en je geest. De cursus meditatie in Overijssel is gebaseerd op een 5000 jaar oude leer uit het verre oosten. Het is een bewegingsleer en wordt QiGong genoemd. Met deze meditatie in Overijssel zorg je niet alleen voor rust in je hoofd, hoewel dit zeker ook een onderdeel is van deze cursus meditatie in Overijssel. Na deze cursus meditatie in Overijssel zal je ervaren/voelen dat de volgende zaken zijn verbeterd:

  • Rust
  • Balans
  • Vitaliteit
  • Harmonie
  • Concentratie

Leer de basics tijdens een eenvoudig instapcursus meditatie in Overijssel

In het meditatiecentrum in Deventer, kun je verschillende cursussen volgen. Meditatie is een vaardigheid. Als beginner heb je dus een andere cursus nodig dan wanneer je expert bent. Daarom kun je als beginner in Deventer een instapcursus volgen. De cursus is voor iedereen toegankelijk en maakt gebruik van een heldere opbouw waardoor de cursus voor iedereen is te volgen. Mocht je enthousiast raken, dan kun je ook deelnemen aan de cursussen voor gevorderden.

Mindfullness en leven in het nu

Mindfullness is een populaire stroming binnen de meditatieleer. Het is eigenlijk een moderne vorm van boeddhisme waarmee je leert om je aandacht te focussen. Gedachten waaien vaak alle kanten op zonder dat je deze kunt controleren. Via een cursus mindfullness ben jij degene die de gedachten controleert. Deze cursus is ook te volgen in het centrum QiqongZee in Deventer. Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn