Verhuizen Amsterdam: mijn verhaal

Ongeveer een jaar geleden besloten mijn vrouw en ik om te verhuizen in Amsterdam. We woonden in het drukke centrum van de stad, maar wilden toch naar een goede buitenwijk. Het was de eerste keer in mijn leven dat ik zou gaan verhuizen: ik had mijn ouderlijk huis overgenomen van mijn ouders. Ik was daarom enigszins zenuwachtig, met name omdat ik geen idee had wat ik kon verwachten. Voor alle mensen die in eenzelfde situatie zitten, zou ik mijn ervaringen graag willen delen. Tijdens mijn verhuizing in Amsterdam doorliep ik een aantal stappen:

  • Verhuisbedrijf regelen
  • Oude woning achterlaten
  • Nieuwe woning betrekken

Mijn vrouw en ik stonden eigenlijk direct voor een lastige keuze. Alles zelf verhuizen, of een verhuisbedrijf laten komen. Het is niet heel realistisch om alle spullen uit je huis zelf in één dag naar een nieuw adres over te brengen. Daarom besloten wij al snel een verhuisbedrijf uit Amsterdam in te schakelen. Dit leek me eerlijk gezegd wel zo makkelijk, we gingen verhuizen in Amsterdam, dus een lokaal bedrijf kent de omgeving en weet waar de knelpunten zitten! Na een tijdje zoeken kwamen we terecht bij Angel verhuizingen. Dit bedrijf is aangesloten bij de OEV ‘De erkende verhuizer’. De klant is dankzij dit keurmerk verzekerd van een gestroomlijnde verhuizing. Je mag verwachten dat de medewerkers gediplomeerd zijn en dat de modernste verhuismiddelen worden ingezet. Tijdens een verhuizing heb je heel veel aan je hoofd. Het laatste wat je wilt is je bekommeren om de kwaliteit van je verhuisbedrijf. Ga dus op zoek naar een bedrijf met dit keurmerk, dan weet je zeker dat het goed zit. Ga je ook verhuizen in Amsterdam? Misschien is Angel verhuizingen dan een goede optie. Op hun website, http://www.angelverhuizingen.nl/, lees je meer over hun werkzaamheden en kun je een offerte aanvragen.

Verhuizen Amsterdam: het achterlaten van de oude woning

Het achterlaten van de oude woning viel me zwaar. Dat is natuurlijk niet zo raar, ik had hier het grootste gedeelte van mijn leven in doorgebracht. Ik had nooit nagedacht over verhuizen. Achteraf mag ik blij zijn dat ik alleen ging verhuizen in Amsterdam en niet naar de andere kant van het land ben gegaan! Het opzeggen van gas, water en licht lijkt een eenvoudig klusje, maar na meer dan 30 jaar op hetzelfde adres te hebben gewoond zakt de moed je toch in de schoenen wanneer je de telefoon oppakt. Voor mij heeft het enorm geholpen dat ik goed werd ondersteund door het verhuisbedrijf. Ze gaven me een lijst met taken die ik moest afronden voordat ik het huis kon verlaten. Ook kon ik altijd bij ze terecht voor vragen of opmerkingen. Toen ik duidelijk op papier had staan wat ik precies moest doen was het allemaal eigenlijk vrij snel klaar. Verhuizen in Amsterdam lijkt een grote opgave, maar valt uiteindelijk reuze mee. Het blijkt dat je toch gemakkelijker afstand doet van het verleden als je een leuke toekomst hebt om naar uit te kijken! Ons nieuwe huis was een stuk groter dan onze oude stek in het centrum en ook financieel gingen we er flink op vooruit. Je moet je bezig houden met de leuke momenten die nog in het verschiet liggen, in plaats van wat je allemaal achterlaat.

Pak die telefoon

Laat je niet tegenhouden door het onbekende en pak die telefoon. Wanneer je een goed verhuisbedrijf hebt gevonden is verhuizen in Amsterdam een peulenschil. Ons gezin kan nu groeien en met een kleine op komst ben ik ontzettend blij dat we deze stap hebben gezet. Ik hoop dat mijn verhaal van dienst kan zijn!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn