Taleninstituut

Het kunnen spreken van verschillende talen kan in veel gevallen erg handig zijn. Via een taleninstituut kunt u er voor zorgen dat u die taal leert spreken die voor u het meest van toegevoegde waarde is. Naast uw moedertaal een andere taal goed kunnen spreken is echt een verrijking. Het stelt u bijvoorbeeld in staat om op vakantie gesprekken te voeren met de plaatselijke bevolking, maar ook kunt u hierdoor bijvoorbeeld boeken lezen in de taal waarin deze oorspronkelijk geschreven waren. Les nemen aan een taleninstituut kan u dus op privégebied veel opleveren. Een boek in de moedertaal van de schrijver lezen, geeft u bijvoorbeeld de kans om taalgrapjes te lezen die in vertalingen vaak verloren gaan. Daarnaast opent het ook een hele bibliotheek, aangezien natuurlijk lang niet alle boeken vertaald worden. Talen leren aan een taleninstituut is zoals gezegd ook erg handig als u op vakantie gaat. Gaat u op bijvoorbeeld ieder jaar naar Frankrijk, dan is het leren van Frans echt een enorme aanrader. Reist u naar veel verschillende landen, dan kunnen Engels en Spaans handig zijn. In veel landen is Spaans de voertaal, bijvoorbeeld in de meeste landen in Zuid-Amerika en Midden-Amerika en natuurlijk in Spanje. U zult merken dat als u mensen in hun eigen talen aan kunt spreken, u heel andere gesprekken met hen kunt voeren. Zij staan dan vaak veel meer voor een gesprek open en waarderen het zeer dat u de moeite genomen hebt om bij een taleninstituut hun moedertaal te leren. Natuurlijk zijn dit nog maar een paar voorbeelden van hoe talenkennis uw leven rijker kan maken op het persoonlijke vlak. Als u ook graag meer talen wilt kunnen spreken, dan is het bezoeken van een taleninstituut dus absoluut aan te raden.

Taleninstituut voor uw werk

Hebt u een eigen bedrijf of werkt u voor een internationale onderneming? Ook dan kan een taleninstituut u goed van hulp zijn. Wilt u zaken doen in het buitenland, dan ontkomt u immers niet aan het spreken van een andere taal, aangezien Nederlands nu eenmaal buiten Nederland door bijna niemand gesproken wordt. Welke andere talen u het best kunt gaan leren, hangt natuurlijk af van uw eigen situatie. Doet u vooral zaken in Europa, dan zijn Duits en Engels natuurlijk aanraders om voor te kiezen bij het taleninstituut. Engels is voor iedereen logisch om te leren, maar er zijn nog maar weinigen die kiezen voor Duits. Dit is echter in veel landen de voertaal, zoals Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Daarnaast zijn er ook verschillende landen waar het een van de officiële landstalen is, zoals België en Italië. Ook wordt het Duits door heel veel andere Europeanen gesproken. Spreekt u het vloeiend, dan openen zich dus vele deuren voor u in Europa, net als wanneer u vloeiend Engels spreekt. Doet u buiten Europa zaken, dan zijn Engels en Spaans goede talen om aan te leren. Bij een taleninstituut kunt u dit op verschillende niveaus leren. U hebt voor het zakenleven natuurlijk een heel andere woordenschat nodig dan voor gewone alledaagse gesprekken. Daarnaast is de benodigde woordenschat natuurlijk ook per sector weer heel verschillend. Zo hebt u voor de juridische sector natuurlijk een heel andere kennis nodig dan voor de financiële sector, om maar eens twee voorbeelden te noemen. Bij een goed taleninstituut leren zij u die woorden die u voor uw werk het meest nodig zult hebben, zodat u goede zakelijke gesprekken kunt voeren. Het kan bovendien ook nooit kwaad om daarnaast ook een cursus te volgen waarin u een woordenschat aanleert die voor informele gelegenheden goed van pas komt. Naast zaken bespreekt u met uw zakenpartners immers ook wel andere dingen. Zoek dus vooral die cursus bij het taleninstituut waar u zelf het meest aan heeft.

 

Kies voor Dagnall

Bent u op zoek naar een taleninstituut waar u uw talenkennis kunt verbreden en verdiepen, voor privé of voor zakelijke doeleinden? Dan is Dagnall een uitstekende keus. Zij bieden u veel verschillende voordelen:

  • zij hebben een persoonlijke aanpak en leveren maatwerk
  • zij zijn zeer flexibel wat betreft de indeling van de cursus, uw agenda en uw behoeftes staan bij hen centraal
  • zij zijn klantvriendelijk en zeer laagdrempelig
  • hun taaltrainers zij uiteraard gekwalificeerd en daarnaast ook enthousiast en ervaren

Een zeer groot voordeel van taleninstituut Dagnall is dat zij voornamelijk werken met native speakers. Dit betekent dat als u bij hen kiest voor een cursus Engels, deze gegeven wordt door iemand die Engels als moedertaal heeft. Hierdoor leert u de taal vaak vele malen beter dan in andere cursussen, uw uitspraak wordt bijvoorbeeld veel beter. Een ander groot pluspunt van dit taleninstituut is dat zij een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding bieden. Al hun cursussen zijn van de hoogste kwaliteit, zonder dat zij hiervoor van u de hoofdprijs vragen. Tot slot bieden zij een ideale combinatie van e-learning en persoonlijke lessen. U kunt dus studeren op momenten dat het u uitkomt en tijdens de persoonlijke contacturen meer aandacht besteden aan die zaken die u zelf nog lastig vindt. Bij taleninstituut Dagnall kunt u terecht voor eigenlijk alle moderne talen en daarnaast bieden zij ook de optie voor een cursus Nederlands NT2. Deze cursus is ideaal voor migranten die in Nederland zijn komen wonen en graag de Nederlandse taal zo goed mogelijk onder de knie willen krijgen zodat zij werk op hun eigen niveau kunnen doen en goed kunnen integreren. Ook dat is bij dit taleninstituut mogelijk.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn