Stevia heeft vele belangrijke voordelen ten opzichte van suiker

Stevia kunt u in diverse producten verkrijgen via de website Steviaproducts.be. U vindt hier een overzichtelijke website, vol met informatie over de herkomst van Stevia en waar het voor gebruikt kan worden. U kunt de producten gemakkelijk bestellen via de website. U vindt bijvoorbeeld de volgende zoetstoffen in de producten van Stevia:

  • Rebaudioside A 98%
  • Stevioside
  • Eryrhritol
  • Maltodextrine
  • Vloeibare Stevia
  • Stevia zoetjes of klontjes

Zoekt u een vervanger voor de suiker die u in uw thee of koffie gebruikt, dan kunt u hiervoor bijvoorbeeld de zoetjes of klontjes gebruiken. In de onderstaande tekst leest u de diverse voordelen ten opzichte van suikers. Wilt u de zoetjes of klontjes gelijk vinden op de website. Maak dan gebruik va de zoekmogelijkheid en zoek op PureVia klontjes of Steviala klontjes. U vindt op deze website ook superlekkere recepten die u kunt maken met deze producten. U vindt hier bijvoorbeeld een overheerlijk recept voor het maken van een suikervrije aardbeitaart met Steviala Frost poedersuiker. Of wat denkt u suikervrije citroen muffins met Ery-Pure en Kristal Sweet XTRA?

De herkomst van Stevia nader uitgelegd

Het einde van het oude jaar is altijd iets om zowel melancholisch van te worden als blij. Het kan zijn dat u een zwaar jaar achter de rug heeft en u niet kunt wachten tot er een nieuw jaar begint. Misschien heeft u veel ellende meegemaakt en wilt u liever niet langer herinnerd worden aan deze ellende. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat u juist een geweldig jaar heeft beleefd, waar u met veel plezier op terugkijkt. U heeft misschien dit jaar uw opleiding afgerond en uw diploma behaald. Of misschien bent u di jaar wel in het huwelijksbootje gestapt of is uw eerste kind geboren. Er kan zeer veel gebeuren binnen een jaar, dat weet u als geen ander. Hoewel het starten van een nieuw jaar niet alles vergeet, ziet u er wel naar uit om met een schone lei te kunnen beginnen. Het is niet voor niets dat mensen goede voornemens bedenken om het nieuwe jaar mee in te luiden. Het lijkt makkelijker om hier bij aanvang van het nieuwe jaar mee te starten dan ergens halverwege het jaar. Toch is dit niet het geval. Het starten aan het begin van het jaar kan er ook voor zorgen dat u na enkele dagen of weken de moed al opgeeft. Dit is bij het merendeel van de mensen het geval. Hoe dan ook, het nieuwe jaar dient feestelijk te worden ingeluid. Daar horen natuurlijk lekkere dingen bij, zoals taarten en oliebollen. Nog even genieten van al het lekkers voor u besluit in het nieuwe jaar beslist af te moeten vallen. In veel producten zitten vele calorieën. U kunt het oude jaar gelijk al goed afsluiten door bepaalde ingrediënten in uw bakcreaties te vervangen door gezondere ingrediënten. We noemen hierbij het voorbeeld van Stevia. Stevia wordt steeds meer gebruikt als vervanging voor bijvoorbeeld het suiker zoals het in de winkels verkrijgbaar is. Stevia is heel zoet en bevat daarnaast ook nog eens geen calorieën. Het kan zijn dat u nog niet zoveel weet over Stevia. Wij leggen u graag uit wat dit product nu eigenlijk is en natuurlijk waar u dit product kunt verkrijgen. Het wordt gemaakt van een plant en is dus niet een product dat in een fabriek is gemaakt. De plant groeit niet in Nederland, maar in een ander deel van de wereld. De Stevia Rebaudania Bertoni is de naam van de plant waar het product Stevia van is gemaakt. Het groeit in Paraguay. Het is niet zo dat deze plant pas recentelijk is ontdekt. Al een zeer lange tijd wordt deze plant gebruikt als een natuurlijke zoetstof. We praten hierbij niet over enkele decennia, maar zelf enkele honderden jaren. Indianen gebruiken deze plant al enkele honderden jaren, onder meer vanwege de geneeskrachtige werking. Niet de hele plant wordt gebruikt voor het verkrijgen van de Stevia zoals wij die kennen. Hiervoor worden alleen de bladeren gebruikt. Deze bladeren bevatten namelijk de zoetstof die nodig is. Er gaan vervolgens nog diverse processen aan vooraf voordat ze in de producten worden verwerkt.

Producten die erg geschikt kunnen zijn voor bloedsuikerpatiënten

Stevia kan, mede dankzij diverse processen, nog veel zoeter worden dan suiker. We praten hierbij niet over luttele cijfers, want Stevia kan wel 400 keer zoeter zijn dan suiker. Dat is een enorm groot aantal. Het is dus ook belangrijk dat de juiste zoetheid wordt bereikt. Zoet is lekker, maar té zoet is weer erg vies. Stevia als product wordt overigens nog niet zo heel lang gebruikt. Het wordt pas vanaf eind van de 20e eeuw wereldwijd geconsumeerd. In een tijd dat steeds meer mensen te dik zijn, is Stevia absoluut welkom. Het grote voordeel is dat het bijna geen negatieve eigenschappen heeft dat het vermelden waard is. Suiker daarentegen heeft wél negatieve eigenschappen, met name ook voor bloedsuikerpatiënten. Wilt u meer weten over deze producten, kijk dan op de website. U kunt natuurlijk ook gelijk contact opnemen voor meer informatie. Maak dan gebruik van de opties om te kunnen mailen of bellen. De contactgegevens vindt u op de website. Let er bij het mailen goed op dat het ingevulde e-mailadres klopt. Het loont vaak de moeite om deze even te controleren voordat u uw gegevens verzendt. Het is ook mogelijk om bestellingen af te halen overigens.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn