Sporten met een kettlebell

bestebuikspieroefeningen.nl - KettlebellWellicht zegt het woord kettlebell u nog niet zoveel. Een kettlebell wordt echter veel gebruikt om mee te sporten en maakt inmiddels al een aantal jaren furore in de wereld van de fitness. Met een kettlebell is het leuk en eenvoudig om krachttraining te beoefenen. U kent vast de traditionele gewichten wel waarmee u kunt gewichtheffen. Met een kettlebell is het echter mogelijk een aantal nieuwe en effectieve oefeningen toe te voegen aan uw repertoire. Daarmee maakt u het sporten leuker en traint u effectiever. Binnen de krachttraining is het altijd de bedoeling dat er gewerkt wordt met een hoger gewicht dan eigenlijk comfortabel is om te tillen. Hiermee worden de spieren die u wilt trainen extra uitgedaagd, wat leidt tot spiergroei. Een kettlebell komt net als de meeste trainingsgewichten in diverse formaten en uitvoeringen. Een kleine kettlebell is bijvoorbeeld  verkrijgbaar in lichte gewichten, terwijl grotere kettbells al snel twintig kilo wegen. Het is afhankelijk van uw trainingsdoelen en ervaring welk gewicht geschikt is voor uw niveau. Sporten met een kettlebell is relatief nieuw maar wordt al door veel mensen met plezier gedaan. Kies ook voor sporten op een verantwoorde en inspirerende manier en probeer eens een training met een kettlebell uit. Oefeningen hiervoor vindt u op http://www.bestebuikspieroefeningen.nl/kettlebell-workout/. Wellicht wilt u nooit meer terug naar uw oude manier van sporten. Veel mensen vinden krachttraining veel leuker om te doen dan bijvoorbeeld hardlopen of andere vormen van cardiovasculaire activiteiten, ook wel cardio genoemd. Een gespierd lichaam wordt het snelst bereikt door trainingen die aanspraak maken op kracht.

Een kettlebell aanschaffen

Trainen met een kettlebell is tegenwoordig mogelijk in fitnesscentra in heel Nederland. Er zijn soms ook cursusses om te leren hoe effectief te trainen met dit soort gewichten. In een fitnesscentrum is het bovendien zo dat er heel veel gewichten aanwezig zijn van verschillende grootte en zwaarte. Dat heeft als voordeel dat u deze niet allemaal zelf hoeft aan te schaffen maar gewoon kunt gebruiken als u in het centrum aan het sporten bent. Het kan echter ook voorkomen dat u zelf wilt beschikken over een kettlebell die u thuis kunt gebruiken. Dan moet u eerst weten waar  u een kettlebell kunt aanschaffen. Dat is bijvoorbeeld mogelijk in een van de vele webwinkels die het internet rijk is. Nu fitness enorm aan populariteit heeft gewonnen de laatste jaren zijn er talloze webwinkels die fitness gerelateerde zaken verlopen. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan:

  • Gewichten
  • Trainingskleding
  • Voeding
  • Trainingstoestellen
  • Hulpmiddelen
  • Boeken en dvd’s

Bijna alle webwinkels die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van materialen die behulpzaam zijn bij het trainen verkopen wel kettlebells. Wellicht denkt u dat het verzenden hiervan veel geld kost omdat u moet betalen voor een zware kettlebell. De meeste webshops zijn hierin echter coulant en leveren elk pakket tegen een vastgestelde verzendprijs. Soms betaalt u zelfs geen verzendkosten omdat u boven een bepaald bedrag bestelt bij een webwinkel. Een van de andere voordelen van het online bestellen van een kettlebell is dat u eenvoudig kunt zoeken naar andere sportbenodigdheden. Zo bestelt u in één keer alles wat u nodig hebt online. Een betrouwbare webwinkel is voorzien van een keurmerk zodat u zeker weet dat u ontvangt wat u bestelt. Daarnaast is het ook raadzaam de bestel- en retourvoorwaarden door te lezen voor u bestelt. Mocht er dan iets niet in orde zijn met uw bestelling kunt u altijd de bestelling nog terugzenden. De meeste goede webwinkels zorgen er dan voor dat u direct uw geld teruggestort krijgt.

Effectief trainen

Met een kettlebell is het bijna altijd mogelijk zo effectief mogelijk te trainen. Als u een training met een kettlebell afwisselt met andere vormen van fitness kunt u er bijna zeker van zijn dat u uw lichaam op de juiste manier traint. Als u hierover vragen hebt kunt u het beste aankloppen bij een instructeur bij u in de buurt. Deze is het eenvoudigst te vinden in een fitnesscentrum. Het is echter ook mogelijk een personal trainer in te huren. De meeste personal trainers zullen op de hoogte zijn van het gebruik van een kettlebell. Dan zult u echter wel zelf moeten beschikken over sportmaterialen of een personal trainer zoeken die beschikt over de juiste gewichten en kettlebells. Het trainen met een kettlebell is alleen verstandig als u geen ernstige blessures hebt. Kettlebells optillen moet daarbij ook op de juiste manier gebeuren om rugblessures te voorkomen. Als u nog geen ervaring hebt met deze wijze van trainen is het raadzaam een cursus te volgen. Zo kunt u uzelf de juiste manier van trainen aanleren. Dan kunt u erna thuis aan de slag met uw materiaal of zelfstandig werken in de sportschool. Trainen is alleen leuk als u er plezier aan beleeft en als dit enigszins effectief gebeurt. Dat bereikt u door uzelf goed te informeren over uw trainingswijze en uw eetpatroon zodanig aan te passen dat u bijvoorbeeld afvalt of spiergroei waar kunt nemen. Ook dat kunt u bespreken met een trainer. Het effectief trainen is het snelst te leren van iemand die goed op de hoogte is van een goede trainingswijze. Dat vindt u ofwel in een personal trainer, ofwel bij een trainer in uw fitnesscentrum. Bovendien vindt u ook veel informatie op het internet, bijvoorbeeld via http://www.bestebuikspieroefeningen.nl/kettlebell-workout/. Voor u begint met trainen moet u zich dus goed inlezen. Dat komt uw uiteindelijke training alleen maar ten goede. Begin ook vandaag nog en beleef uw leven lang plezier van uw kettlebell.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn