Serres of tuinkamers?

Terhuurnebv - TuinkamersIn Nederland is het niet vaak heel mooi weer, dus lekker buiten zitten lukt helaas niet al te vaak. Wilt u toch vaker buiten zitten of in ieder geval het gevoel hebben dat u buiten zit, dan zijn er verschillende opties. U kunt kiezen voor veranda’s en terrasoverkappingen, maar ook voor serres en tuinkamers. Wat is nu in welke situatie de beste optie? In veel gevallen zijn tuinkamers een uitstekende keus en wel om de volgende redenen. Veranda’s en terrasoverkappingen zijn een ideale manier om droog buiten te zitten, maar hebben als nadeel dat u ook meteen in de schaduw zit. Het is dus vaak een wat koelere plek, wat tijdens een hittegolf natuurlijk prettig is, maar gedurende de rest van het jaar is het natuurlijk zonde om u zo te verstoppen voor de zon. Daarnaast bieden ze ook nog geen bescherming tegen de wind, waardoor het vaak kille plaatsen zijn om te zitten. Dat lokt natuurlijk niet echt om buiten te gaan zitten. Bij tuinkamers zit u in feite gewoon binnen, maar dan wel met veel glazen wanden en een glazen dak om u heen. Zo zit u toch beschut tegen regen en wind, maar kunt u wel genieten van de zon en van de natuur om u heen. Deze voordelen bieden serres natuurlijk ook. Wat zijn nu de voordelen van tuinkamers ten opzichte van serres? Het grootste verschil is dat een serre bij de woning getrokken wordt. Zo krijgt u er dus extra woon- en leefruimte bij, wat erg prettig is. Maar dit heeft ook een nadeel, er moet immers een flinke verbouwing voor plaatsvinden. Een deel van de buitenmuur moet doorgebroken worden en verwarming en isolatie moeten goed geregeld worden. Bij tuinkamers is het echter zo dat deze gewoon tegen het huis aan geplaatst worden. Dit betekent dat er veel minder verbouwingen bij komen kijken.

Voordeel van tuinkamers

Tuinkamers hebben dus als voordeel:

  • dat u altijd droog zit
  • dat u alle seizoenen kunt genieten van de zon
  • dat u deze heel eenvoudig en snel aan uw huis aan kunt laten bouwen

Maar er zijn meer redenen waarom tuinkamers zo ideaal zijn. Zo bieden ze u bijvoorbeeld de mogelijkheid om de glazen deuren open te zetten op het moment dat het weer dat toelaat. Doordat er geen buitenmuren doorgebroken hoeven te worden, liggen de kosten voor een tuinkamer bovendien een stuk lager. Ook financieel is het dus gunstig om juist voor deze variant te kiezen. Daarnaast betekent het ook dat het een klus is die veel sneller geklaard is. Veel mensen vragen zich af, wordt het zomers niet veel te warm in tuinkamers? Als de zon vol op het glazen dak schijnt, dan kan de temperatuur binnen uiteraard erg hoog oplopen, maar daar zijn oplossingen voor. Er kan namelijk een zonwering onder of op het glazen dak gemonteerd worden, zodat u tijdens erg zonnige dagen de zon buiten kunt houden. In de liggers tussen het glas kunnen bovendien spotjes geplaatst worden, zodat de tuinkamers ook ‘s avonds, als het donker geworden is, een prettige plek zijn om tijd door te brengen. Doordat een tuinkamer niet verbonden is met de rest van het huis, kan het er vaak toch redelijk afkoelen, vooral op echt koude dagen. Wilt u er ook dan lekker kunnen zitten, kies dan voor een speciale tuinkamerverwarming. Op die manier kunt u het er ook op killere dagen behaaglijk warm maken. Met andere woorden, tuinkamers zijn bijna alle dagen van het jaar een heerlijke plek om te zitten.

Ter Huurne

Overweegt u ook een tuinkamer te laten bouwen? Dan moet u zeker eens contact zoeken met Ter Huurne, zij zijn namelijk echt specialist op het gebied van tuinkamers. Zij houden zich al jaren bezig met het bouwen van serres en tuinkamers en dit heeft er toe geleid dat u bij hen uit veel verschillende mogelijkheden kunt kiezen. Waar de keuze bij veel andere bedrijven op dit gebied beperkt is, hebt u bij hen dusdanig keus dat zij altijd iets voor u kunnen betekenen. Past een vaststaand ontwerp niet bij u of bij uw woning? Geen probleem, zij kunnen namelijk ook tuinkamers voor u ontwerpen. Hun team van deskundigen kan voor iedere woning een geschikt model ontwerpen en bouwen, zodat u altijd van een mooie aanbouw kunt genieten. Het voordeel van een ontwerp op maat is natuurlijk dat er met al uw wensen rekening gehouden kan worden en dat het helemaal passend bij uw huis gemaakt wordt. Zo bent u dus verzekerd van een ontwerp dat bij u past. Zij bieden bovendien niet alleen een ruime optie aan tuinkamers, ook aan accessoires voor deze ruimte hebben zij gedacht. Zo bieden zij verschillende opties wat betreft zonwering voor het dak, of u nu zonwering aan de binnenkant of aan de buitenkant wilt hebben. Ook kunt u bij hen terecht voor een speciale verwarming en voor goede verlichting, zodat u ook op donkere avonden en killere dagen aangenaam tijd door kunt brengen in uw nieuwe tuinkamer. Daarnaast vindt u bij hen ook prachtige vlondervloeren, gemaakt van kunststofvezel. Dit geeft een mooie uitstraling aan de ruimte en het heeft als grote voordeel dat het maar weinig onderhoud nodig heeft. De vlondervloer is bovendien waterbestendig en splintervrij. Ideaal dus voor deze ruimte! Het zal dus duidelijk zijn dat Ter Huurne de juiste zaak is om naar toe te gaan als u zich wilt oriënteren op tuinkamers.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn