Plant jij een haag van taxus baccata?

De taxus baccata is een van de plantensoorten die zeer geschikt is als je graag een haag wilt gaan planten. Er zijn natuurlijk ook diverse andere soorten die je hiervoor zou kunnen gebruiken, zoals de conifeer. De taxus baccata heeft echter diverse voordelen ten opzichte van andere plantensoorten en dat maakt deze soort zo ontzettend geschikt voor het aanplanten van hagen. Als jij ook graag een groene tuinafscheiding wilt hebben, dan is het dus zeker goed om deze plant hiervoor te overwegen.

Waarom hagen van taxus baccata?

Maar waarom zou je nu juist kiezen voor een haag en niet voor bijvoorbeeld een schutting? Het voordeel van schuttingen, hekwerken en andere soorten tuinafscheidingen, is natuurlijk dat deze meteen de juiste hoogte hebben. Maar een nadeel is dat ze statisch zijn, een saaie kleur hebben en niets bijdragen aan de natuur. De taxus baccata daarentegen zorgt voor een mooie groene tuinafscheiding. Doordat deze soort het hele jaar door de groene kleur behoudt, heb jij altijd kleur in je tuin en dat zorgt voor een frisse en vrolijke uitstraling. Maar groenblijvende hagen hebben nog meer voordelen als tuinafscheiding. Zo vormen ze geen belemmering voor bijvoorbeeld egels, deze kunnen immers gewoon onder de taxus baccata doorkruipen. Doordat zoveel mensen een gesloten afscheiding hebben, is het leefgebied van egels in de bewoonde wereld sterk gekrompen. Met een haag geef je ze de mogelijkheid om wel in jouw tuin te komen. Dat levert bovendien jouzelf ook een voordeel op, wist je bijvoorbeeld dat egels graag naaktslakken eten? Ze helpen dus goed mee met ongediertebestrijding! Daarnaast bieden hagen ook schuilplekken en leefplekken voor vele insectensoorten, die weer voedsel vormen voor vogels. Zo lok je dus ook vogeltjes naar jouw tuin toe. Tot slot is er nog een groot voordeel van groenblijvende hagen van bijvoorbeeld de taxus baccata en dat is dat ze water opnemen en vasthouden in de grond. Dit draagt bij aan het oplossen van wateroverlast.

Voordelen ten opzichte van andere planten

Er zijn dus verschillende soorten planten die je kunt gebruiken als je een groenblijvende haag wilt. Wat heeft de taxus baccata nu als voordeel? Voordelen zijn onder meer:

  • de compacte structuur van de plant
  • de mooie kleuraccenten van de rode besjes
  • de snelle groei
  • de eenvoudige verzorging

Door de compacte structuur creëer je echt dichte hagen, waar mensen niet zomaar doorheen kunnen kijken. Zo heb je dus echt privacy in je tuin. De snelle groei heeft als voordeel dat je haag snel de juiste hoogte heeft. Wil je meteen flinke hoogte hebben, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om al flink hoog gegroeide taxus baccata te kopen in plaats van kleine plantjes. Daarnaast is deze plantsoort erg sterk en het maakt niet uit waar je hem plant: schaduw, halfschaduw of vol in de zon – het kan echt allemaal! Hierdoor zijn deze planten dus voor iedere tuin heel erg geschikt. Wil jij ook graag hagen van taxus baccata aan gaan planten? Bestel je plantjes dan via taxusbestellen.nl. Je krijgt ze dan direct van de kwekerij, dus kwaliteit is gegarandeerd, en je kunt bij hen uit verschillende formaten kiezen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn