NEN 1010 cursus volgen

Ingeniumbedrijfsadvies - Nen 1010Wilt u de NEN 1010 cursus volgen? Dan bent u bij ons helemaal op het juiste adres. Waar hebben we het precies over als we spreken van deze cursus? Het is heel erg belangrijk dat er binnen bedrijven goede inspecties plaatsvinden van apparaten. Op deze manier wordt namelijk de veiligheid gewaarborgd van het personeel en het goed functioneren van de apparatuur zonder problemen. NEN 1010 omschrijft in welke volgorde en volgens welk protocol apparatuur moet worden gecontroleerd en mensen die de controles uitvoeren moeten hiervoor een cursus volgen. Voor een groot deel van de installaties die al bestaan is er ook een NEN 3140. Inspecteren volgens NEN 1010 is iets wat gebeurt in een bepaalde volgorde en er moet een schriftelijk rapport worden opgemaakt van deze inspectie. Er mag namelijk nooit ruimte zijn voor fouten bij een inspectie en dat maakt de inspectie en de rapportage even zo belangrijk. De NEN 1010 richt zich op mensen die als taak hebben het controleren van installaties. Deze kunnen zich dan ook bij ons aanmelden. De cursus neemt een, en soms twee dagen in beslag. Er komen binnen deze cursus een aantal zaken ter sprake en dat zijn ten eerste ‘inspecteren’. Wij nemen met u door wat we precies onder inspecteren verstaan. Vervolgens gaan we aan de slag met de taken die onder uw verantwoordelijkheid vallen, want wat zijn die taken precies? Op die manier wordt het voor u als cursist overzichtelijk om zaken te regelen. Tevens zullen we in de NEN 1010 bespreken wat we verstaan onder ‘Arbowet’ en wat de regels zijn die volgens deze wet gelden. Dat is belangrijk om te weten en houdt sterk verband met de door u uit te voeren inspecties van de installaties. Even een aantal punten die aan de orde komen in de NEN 1010 cursus op een rijtje:

  • de veiligheid bij het uitvoeren van controles en inspectie
  • het soort meetapparatuur dat u zult gebruiken en hoe dit werkt
  • de voorbereiding die gepaard gaat met het inspecteren van apparatuur
  • hoe u de weerstand en isolatie kunt meten van wanden en vloeren
  • inspectie op het visuele niveau en waar u allemaal op moet letten

NEN 1010 belangrijkste punten

Zo even leerden we al een aantal zaken die aan de orde zullen komen bij de inspectie. Het is heel erg belangrijk om van een goede voorbereiding te genieten en de hele cursus is er dan ook op gericht om die voorbereiding en kennis te bieden die u heel specifiek nodig heeft. De NEN 1010 zit dus goed in elkaar. U zult wanneer u gaat inspecteren te maken krijgen met een aantal zeer belangrijke zaken en dat zijn natuurlijk onder meer ook de apparatuur die u moet gebruiken. Natuurlijk is het ook zaak dat u gaat rapporteren. Rapporteren volgens NEN 1010 is specifiek en moet tevens weer volgens een bepaald protocol gebeuren. Ook dat zult u leren bij de NEN 1010 cursus. Ook zal de opbouw van de wetgeving in brede zin worden verklaard. Er zit namelijk wel degelijk een zekere opbouw in de regels en die zijn niet voor niets zo opgesteld. Dat zijn dan ook zaken die wij aan de orde gaan brengen. Ingenium bedrijfsadvies biedt u alle informatie die u nodig heeft. Wij geven zoals onze naam al doet vermoeden advies op het gebied van de veiligheid. Er worden door de regering namelijk veel regels opgesteld en deze moeten worden nageleefd soms volgens de NEN 1010 en soms weer volgens een ander protocol. Het is zaak dat u er voor zorgt dat u als bedrijf de juist geschoolde mensen deze inspecties laat uitvoeren en daar komen wij bij kijken. Mocht u vragen hebben over de NEN 1010 dan kunt u deze zeker aan ons stellen. Wij helpen u graag aan advies op maat over een van onze cursussen.

Waarom veiligheid zo belangrijk is

Steeds meer bedrijven werken met bepaalde apparatuur. Dat wil zeggen dat deze bedrijven er voor moeten zorgen dat deze apparatuur op de juiste manier bediend wordt. Daarvoor moeten mensen geschoold worden. Machines staan niet helemaal op zichzelf, want er komen toch nog altijd mensenhanden bij kijken en dat weten wij als geen ander. Speciaal om deze reden zijn er geschriften opgesteld die het risico op ongevallen moeten voorkomen en tot het minimum beperken. Installaties zijn opgebouwd uit verschillende materialen en deze materialen kunnen gaan slijten op een bepaald moment. Het is heel erg belangrijk dat dit niet gebeurt en dat bepaalde onderdelen op het juiste moment vervangen worden. Om tijdig te erkennen en vast te stellen dat er bepaalde onderdelen niet meer goed werken of het gebruik in deze staat tot een zeker risico kan leiden moet er voor worden gezorgd dat er iets wordt ondernomen en dat is vervanging of reparatie. Het volgen van de NEN 1010 is belangrijk en veel bedrijven kiezen dan ook voor deze cursus bij ons. Bij ons weet u namelijk zeker dat u de juiste en erkende cursus geniet en dat is iets wat u moet doen. Wilt u weten wanneer de eerste cursussen plaatsvinden bekijk dat even de data die wij op de website hebben geplaatst. U kunt zich als u wilt heel makkelijk online inschrijven. Veel mensen gingen u al voor en kozen voor de beste cursussen. Dat is belangrijk. Wij vinden het belangrijk dat wij u het beste aanbod bieden aan de beste cursussen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn