Mijn gebroken iPhone 5 scherm

We zijn er waarschijnlijk allemaal wel eens mee in aanraking gekomen: een gebroken scherm. Voor mij was het afgelopen maand alweer de derde keer. Ik liep fluitend over straat, had net boodschappen gedaan, toen mijn telefoon plotseling uit mijn broekzak gleed. Ik voelde hoe het toestel langzaam uit mijn zak schoof en ik stopte meteen met bewegen. Helaas was ik net te laat, de telefoon had de val al ingezet. Het volgende moment klonk een doffe klap en ik wist meteen hoe laat het was. Toen ik het scherm omdraaide was ik daarom niet verrast; meerdere lelijke krassen op het glas en de rechterbovenhoek was helemaal afgebroken. Een iPhone 5 scherm is gemaakt om dit soort klappen te weerstaan maar helaas komt het toch niet altijd als winnaar uit de bus. Wanneer je iPhone 5 scherm kapot gaat kun je een aantal stappen ondernemen:

  • Naar de Apple Store
  • Naar een andere reparateur
  • Het probleem zelf proberen op te lossen

In eerste instantie laat ik graag mijn zaakjes bekijken door professionals en dus ging ik de daaropvolgende dag naar de Apple Store. Toen ik daar aankwam werd ik direct geconfronteerd met het slechte nieuws: een kapot iPhone 5 scherm is niet goedkoop. Het kan honderden euro’s kosten om het iPhone 5 scherm weer te laten repareren. Hier komt nog bij dat je het toestel soms meer dan een maand kwijt bent. Dit komt omdat de telefoon niet gerepareerd kan worden bij je provider, het zal moet opgestuurd worden naar de fabriek. In de fabriek wordt dan handmatig een nieuw iPhone 5 scherm gemonteerd en dan wordt de telefoon pas weer teruggezonden. Een proces wat ontzettend lang duurt en veel geld kost. Ik besloot uiteindelijk dat dit aan mij niet was besteed en ging op zoek naar een andere reparateur. Bij mij in de straat zat toevallig een budget telefoonwinkel en ik besloot een kijkje te nemen. Het toestel kon bij deze winkel in ieder geval een stuk goedkoper gemaakt worden, maar helaas was het scherm niet op voorraad. Het zou zomaar twee weken kunnen duren voordat een nieuw iPhone 5 scherm binnenkwam. Beide opties waren dus niet optimaal, de tijd was gekomen om iets anders te proberen. “Een gebroken scherm repareren,” dacht ik bij mezelf, “hoe moeilijk kan dat zijn?” Kortom: ik nam de beslissing om mijn iPhone 5 scherm zelf te repareren.

IPhone 5 scherm bestellen

Ik moest toen op zoek naar een online aanbieder waar ik goedkoop een degelijk iPhone 5 scherm kon bestellen. Ik heb veel websites afgestruind maar vond dat ik eigenlijk overal nog altijd te veel betaalde. Na een behoorlijk tijdje zoeken kwam ik terecht bij Partly. Partly is een aanbieder van allerlei iPhone onderdelen, waaronder verschillende typen schermen voor diverse modellen. De producten van de webshop zijn van hoge kwaliteit en gaan erg lang mee. Voor deze goede kwaliteit betaal je opvallend genoeg een zeer schappelijke prijs, ik was zeer verheugd. Het beste moest echter nog komen… Om een iPhone 5 scherm te repareren heb je enige kennis van zaken nodig. Allereerst is het natuurlijk zaak om het oude gebroken iPhone 5 scherm te verwijderen zonder jezelf te verwonden. Hierna moet je het gloednieuwe iPhone 5 scherm heel voorzichtig monteren zonder hierbij de elektronica te beschadigen. Je hebt hier speciale gereedschappen voor nodig, die veel geld kunnen kosten. Bij Partly zaten al deze gereedschappen echter standaard in het pakket! Voor een kleine meerprijs was ik direct in de mogelijkheid om te beginnen aan de reparatie. Bovendien had het bedrijf nog iets anders gedaan, waar ik erg blij mee was. Ik had het scherm besteld met de gedachte dat ik eerst zelf het glas aan het LCD-scherm zou moeten vastlijmen. Hier zag ik flink tegenop, als er iets misgaat met de lijm heb je eigenlijk het hele scherm verpest. Ik had me al flink ingelezen over hoe ik dit zou gaan doen maar ik was eerlijk gezegd toch enigszins gespannen. Toen ik mijn iPhone 5 scherm met de post kreeg was ik aangenaam verrast: het lijmen was al gedaan. Het glas zat al keurig op het scherm, waardoor er een last van mijn schouders afviel. Ik ben ontzettend te spreken over de kwaliteit van de producten van Partly, je krijgt echt waar voor je geld!

Uitstekende levering, helemaal gratis!

Toen ik mijn bestelling plaatste kwam ik erachter dat het bedrijf geen verzendkosten rekent. Wat voor bestelling je ook plaatst, bij Partly betaal je alleen voor de onderdelen die je nodig hebt. Betalen ging ook heel eenvoudig. Ik was bang dat ik een PayPal account nodig zou hebben om het geld te kunnen overmaken maar dit viel gelukkig mee. De site ondersteunde een heleboel verschillende betaalmogelijkheden. Uiteindelijk heb ik betaald met iDEAL maar ik had ook kunnen betalen met creditcard of met Bitcoins. Voordat ik mijn bestelling plaatste heb ik nog even contact gehad met de klantenservice. Ik was niet helemaal zeker welk scherm ik precies moest hebben en heb dit even gevraagd in een korte e-mail. Binnen een paar uur had ik bericht terug en wist ik precies welk model geschikt was voor mijn telefoon. In de e-mail stond zelfs een linkje naar de beste deal, wat een service is dat! Al met al is mijn ervaring bij deze webwinkel heel positief geweest. Ben je op zoek naar een iPhone 5 scherm dan kun je zeker bij deze winkel terecht. Veel succes met de reparatie!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn