Met een vertrouwd gevoel de weg op met een dashcam

Ongelukken zitten vaak in een klein hoekje en daarom is het goed om te weten dat je die kleine hoekjes nader kunt inspecteren met een zogenaamde dashcam. Als je zelf wel eens in een ongeluk terecht bent gekomen dan weet je dat je op het moment van het ongeluk natuurlijk geen tijd hebt om alles te registreren. Alles vliegt in een flits aan je voorbij en achteraf heb je last van shock en kun je geen rationele reconstructie maken van wat er nou precies is gebeurd. Waarschijnlijk is het enige wat je kunt bedenken zoiets als: hoe heeft dit kunnen gebeuren? En een dag later als je weer tot rust bent gekomen is het incident natuurlijk al weer ver weg en is het maar de vraag of je je geheugen kunt vertrouwen. In dit soort situaties is het dan ook beter om niet al te veel te vertrouwen op het menselijke geheugen, maar juist meer vertrouwen te hebben in de techniek. Een dashcam heeft namelijk geen last van stress, shock en emoties die bij een mens opkomen als hij of zij in een ongeluk terecht komt. Een dashcam registreert alles koelbloedig. Al is het ongeluk nog zo ernstig en misschien zelf fataal, dan nog is een dashcam er om alles tot in detail te registreren. Dat is handig, want mocht het onduidelijk zijn wie nu eigenlijk de blaam treft dan kun je altijd even de beelden van de dashcam erbij zoeken. Verzekering technisch is dit natuurlijk ook ideaal, want een verzekeringsmaatschappij staat natuurlijk niet te springen om te betalen, maar als je met beelden van de dashcam kunt aantonen wat er is gebeurd, dan kan geen enkele verzekeringsmaatschappij de dans ontspringen. Verder is het voor jezelf gewoon fijn rijden als je weet dat alles wordt geregistreerd door de dashcam. Een menselijk oog kan tijdens het autorijden natuurlijk niet alles even goed in de gaten houden. Een dashcam is ook ideaal voor rijinstructeurs, want je kunt de leerling precies laten zien hoe hij of zij reed en wat er eventueel misging. De sterke arm der wet maakt natuurlijk al langer gebruik van de dashcam zoals je kunt zien tijdens tv programma’s als Blik Op De Weg. Ideaal ook om discussies direct in de mond te snoeren, want je kunt alles wat je zegt ondersteunen met de beelden van de dashcam.

Waar koop ik een dashcam?

Een dashcam kun je op internet gemakkelijk vinden. Even Googelen op de term ‘dashcam’ en je vindt direct verschillende websites waar je een dashcam kunt kopen. Maar dan is het nog altijd een kwestie van de juiste website selecteren. Dus het is dan ook verstandig om de dashcam te kopen via 123carcam.nl. Deze website levert de beste kwaliteit en je hebt keuze uit een ruim assortiment. Je hebt verschillende soorten camera’s. Zoals gezegd maakt de politie ook gebruik van deze technologie en ook zij kunnen totale systemen aanschaffen bij 123carcam.nl. Elke camera heeft een beschrijving zodat je weet wat de verschillende eigenschappen zijn van de camera in kwestie. Zo kun je bijvoorbeeld op G50 klikken en dan zie je dat deze dashcam verschillende features heeft zoals:

  • G-Sensor
  • Nacht zicht
  • Motion detection
  • Loop recording
  • HDMI out
  • 12 volt en 24 volt

De optie van loop recording is erg handig. Dit wil zeggen dat je niet zelf de geheugenkaart hoeft te legen op het moment dat deze vol is. Zodra de kaart vol is dan worden de oudste beelden verwijderd om ruimte te maken voor de nieuwe beelden. Mocht je een ongeluk krijgen dan kun je de beelden van die dag direct opslaan en als er niets gebeurd dan zijn de beelden verder ook niet nuttig en kun je het rustig aan de loop recording overlaten. Op deze manier heb je er geen omkijken naar en vergeet je bijna dat je überhaupt een camera in de auto hebt. Verder is het natuurlijk ook ideaal dat een camera in het donker de zaken registreert, want veel ongelukken gebeuren in het donker juist omdat het donker is. Met minder zicht zijn de kansen op calamiteiten natuurlijk aanzienlijk hoger. Een motion detector detecteert beweging al van grote afstand, zodat de camera precies weet wat er opgenomen moet worden. Het zou toch jammer zijn dat je een ongeluk hebt en dat de camera de stilstaande bomen registreert. Daar kun je natuurlijk dan helemaal niets mee.

De voordelen en service van 123carcam.nl

De website heeft vele voordelen. De betrouwbaarheid is er één die direct in het oog springt. Deze betrouwbaarheid hoef je natuurlijk niet zonder meer aan te nemen. Maar als je de site bekijkt dan zie je dat de website is aangesloten bij verschillende keurmerken zoals ‘thuiswinkel waarborg’ en ‘shops keurmerk’. Deze keurmerken verdient een website niet zomaar. Daar moet wat voor worden gedaan en dus weet je zeker dat als een website beschikt over deze keurmerken dat het hoogstwaarschijnlijk wel goed zit met de betrouwbaarheid. Je kunt ook kijken naar het gemiddelde cijfer van alle recensies die de klanten hebben geschreven. Een 8.8 spreekt voor zich. Verder is deze website erg overzichtelijk, kun je met iDEAL gemakkelijk en betrouwbaar betalen, kun je artikelen binnen 14 dagen retourneren en hoef je geen verzendkosten te betalen als je voor meer dan 60 euro aan producten bestelt. Een gemiddelde dashcam kost al snel 50 tot 60 euro of meer, dus verzendkosten hoef je eigenlijk nooit te betalen. Zeker niet als je ook gebruik maakt van de vele accessoires.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn