Letselschade advocaat inschakelen bij ongeval

Mijn vriend is vorig jaar betrokken geraakt bij een ongeval. De automobilist die hem aanreed had hem ondanks zijn fietsverlichting niet aan zien komen. Hij reed gelukkig niet hard, maar mijn vriend hield er wel lichamelijke klachten aan over. De automobilist reed door na de aanrijding. Dat was voor mijn vriend ook een mentale klap. Hij is een tijd achtergebleven op de plek van het ongeluk zonder dat iemand hem hielp. Ik denk dat dat hem nog meer heeft gedaan dan het lichamelijk letsel. In elk geval hebben we na het ongeluk een letselschade advocaat ingeschakeld. We hebben aangifte gedaan van het voorval, want doorrijden na een ongeluk is strafbaar. Daarnaast hebben we zijn fiets kunnen declareren bij de verzekering. De letselschade advocaat heeft voor ons alle noodzakelijke acties in gang gezet. De politie heeft de dader uiteindelijk gevonden omdat mijn vriend een deel van het kenteken had onthouden. Toen de strafzaak eenmaal begonnen was heeft onze letselschade advocaat ons in alles bijgestaan. Zelf hadden we alles niet uit kunnen zoeken. Wij hebben de kennis niet, maar het was mentaal ook zwaar voor mijn vriend. Daarom ben ik blij dat we een beroep hebben kunnen doen op een letselschade advocaat van TOP Letselschade. Deze advocaat, die we vonden via topletselschade.nl, heeft alles gedaan om ons verder te helpen.

Werkwijze van een letselschade advocaat

Ik was verbaasd over de sympathieke werkwijze van onze letselschade advocaat. Hij heeft tijdens de eerste afspraak het verhaal van mijn vriend aangehoord en erkende hoe naar het was dat de automobilist was doorgereden. Hij vertelde dat dit wel vaker gebeurt en dat dit heel vervelend is voor slachtoffers. Ik vond het prettig dat hij zo vriendelijk was voor mijn vriend, en ik weet zeker dat het mijn vriend erg geholpen heeft. De letselschade advocaat vertelde me later dat het normaal is om zoveel tijd te nemen voor een slachtoffer, maar dat wist ik toen nog niet. In elk geval heeft hij het verhaal aangehoord. Daarna moesten we nog een aantal dingen doen:

  • zo snel mogelijk naar een arts toe om letsel te melden
  • bewijs verzamelen
  • zoveel mogelijk details van het ongeluk opschrijven

Dit hebben we uiteraard gedaan. Het hielp dat de politie de dader te pakken kreeg. Anders hadden we waarschijnlijk niet zo’n goede uitkomst van de zaak gehad. Mijn vriend heeft een schadevergoeding gekregen. Hij fietst nu gewoon weer naar zijn werk. Wel heeft hij nog een tijd lang last gehad van het ongeluk. De huisarts heeft hem met een paar gesprekken geholpen dat te verwerken. Hij fietst nu ook weer door het donker, zonder dat hij dat eng vindt.

Goede advocaat nodig?

Heb jij ook een letselschade advocaat nodig omdat jij of een familielid letsel heeft opgelopen? Dan kan ik aanraden eens te gaan praten met een letselschade advocaat van TOP Letselschade. Via topletselschade.nl kun je eenvoudig een afspraak maken voor een eerste gesprek. Ik weet zeker dat ook jij zult ervaren hoe prettig het is te praten met iemand die alle tijd heeft. Daarbij is het ook fijn dat je direct advies krijgt over de zaak, en daar zelf ook actief mee aan de slag kunt. Als slachtoffer moet je namelijk ook een aantal dingen regelen. Zonder bewijsmateriaal is het bijvoorbeeld een stuk lastiger om een stevige zaak neer te zetten. Daarover heeft de letselschade advocaat van TOP Letselschade ons heel goed geadviseerd. Zonder hem hadden we denk ik geen schadevergoeding los kunnen krijgen. Niet dat een vergoeding alles oplost, maar het heeft ons wel enige genoegdoening gegeven.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn