Ken jij de optie van zonnepanelen huren?

Wil je een steentje bijdragen aan een beter milieu, maar heb jij niet zo’n groot budget? Dan kan dit best lastig zijn. zonnepanelen huren kan dan een uitkomst zijn! We weten allemaal dat het met het klimaat de verkeerde kant op gaat en dat iedereen stappen zou moeten zetten om hier verandering in te brengen. Het opwekken van je eigen stroom kan een goede stap hierin zijn, maar niet iedereen heeft het geld voor de aankoop van de panelen die je hiervoor nodig hebt. zonnepanelen huren is dan de oplossing, zo kun je ook met een kleiner budget toch je eigen zonnestroom opwekken.

Geen grote investering

Veel maatregelen die het milieu moeten helpen, vergen een forse financiële investering. En dat is lastig als jouw budget niet zo groot is. Of het nu om het isoleren van muren gaat, het plaatsen van triple glas of de aanschaf van een zonnepaneel, het kost allemaal flink wat geld. Daarom is het zo fijn dat je nu ook zonnepanelen huren kunt! Neem je immers dergelijke maatregelen in je woning, dan verdienen deze zichzelf vanzelf terug. Door isolatie en extra dikke ruiten verbruik je minder energie en heb je dus een lagere energierekening. Datzelfde geldt voor het zelf opwekken van energie, ook dit brengt jouw energierekening fors naar beneden. Het voordelen van zonnepanelen huren is dat je niet eerst een grote investering hoeft te doen om dan pas van de lagere kosten te kunnen profiteren. Kies je voor huur, dan profiteer je meteen van een lagere energierekening terwijl je maandelijks vrij lage kosten voor de panelen hebt. Je kunt met de besparing niet alleen de huur betalen, maar je houdt vaak ook nog wat extra geld dan over. Zet je dat geld opzij tijdens de periode dat je zonnepanelen huren gaat, dan kun je dit later gebruiken om tot aanschaf van de panelen over te gaan.

hallostroom voor zonnepanelen huren

Want als je kiest voor zonnepanelen huren bij hallostroom, dan is aanschaf van ieder paneel na de huurperiode mogelijk. Je huurt ze bij hen voor 15 jaar, maar daarna kunnen ze nog zeker 15 jaar prima stroom opwekken. Na de huurperiode biedt hallostroom jou de mogelijkheid om ze voor een scherpe prijs van hen over te nemen. Zo kun je dus in totaal 30 jaar profiteren van zonnestroom! Hoe werkt het nu als je zonnepanelen huren wilt bij hallostroom? Je vult op hun website een aantal zaken in, namelijk:

  • je postcode
  • je huisnummer
  • je jaarlijkse stroomverbruik
  • of je in een huur- of koopwoning woont

Dit laatste punt is van belang, op een huurwoning mag je zelf namelijk niet zomaar panelen plaatsen, dit is iets wat jouw verhuurder dient te regelen. Heb je een koophuis, dan kan hallostroom aan de hand van jouw adresgegevens nagaan of jouw dak geschikt is voor het opwekken van zonne-energie. Ook kunnen ze kijken hoeveel van jouw jaarlijkse verbruik er opgewekt kan worden. Het prettige is dat als jij zonnepanelen huren gaat bij hen, dat zij alles voor jou regelen: het plaatsen ervan, het verzekeren van de panelen en het onderhoud. Zo heb jij er zelf geen omkijken meer naar!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn