Huis verkopen

Twee jaar geleden heb ik samen met mijn man voor de tweede keer in mijn leven een huis verkocht.  Het was erg moeilijk om tot dit besluit te komen: we hebben lang getwijfeld tussen het huis verbouwen of het huis verkopen. Dit had vooral te maken met de slechte huizenmarkt: we waren bang dat ons huis verkopen niet ging lukken. Verbouwen was ook een optie, omdat we in de eerste plaats vooral een groter huis nodig hadden. We hebben namelijk drie jonge kinderen, en hadden daarom behoefte aan een grotere woning. Ons huis verkopen had toch onze voorkeur, omdat we in de Randstad wilden gaan wonen. Ik heb namelijk een nieuwe baan gevonden in de Randstad, terwijl we in Drenthe woonden. Het op en neer reizen was ik nogal beu, dus uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en hebben we de eerste stappen gezet voor ons huis verkopen. Het was dus de tweede keer dat ik dit heb gedaan, en uit ervaring wist ik: een huis verkopen, dat doe je niet zomaar.  Bovendien was de situatie een stuk onhandiger dan de vorige keer: de huizenmarkt was slechter dan ooit. Alles werd nog ingewikkelder toen we vrijwel meteen ons droomhuis op het oog hadden, in hartje Rotterdam. Na veel peinzen hebben we besloten dit huis alvast te kopen, terwijl we de woning in Drenthe nog niet verkocht hadden. We hadden dus ook baat bij zo snel mogelijk ons huis verkopen.

Een huis verkopen met de juiste makelaar

Een huis verkopen kan natuurlijk het beste met een makelaar. Zonder makelaarsbedrijf wordt het erg lastig, omdat er zo veel dingen zijn waar je niet genoeg verstand van hebt. Dit had ik geleerd van mijn vorige ervaring met een huis verkopen. Toen hebben mijn man en ik namelijk in eerste instantie geprobeerd dit te doen zonder makelaar. Al snel bleek dat we te weinig wisten van de wettelijke bepalingen omtrent het opzetten van het voorlopige koopcontract en van de marketing trucjes die maken dat je de potentiële kopers bereikt. Uiteindelijk hebben we daarom toch een makelaarsbedrijf ingeschakeld. Omdat we een klein budget hadden hebben we gekozen voor een bedrijf dat een laag tarief rekenden. We dachten dat kwaliteit niet ontzettend belangrijk zou zijn. De makelaar die we hadden heeft echter het tegendeel bewezen: ons huis heeft maanden in de verkoop gestaan, terwijl de huizenmarkt erg goed was op dat moment. Bovendien hadden we absoluut geen klik met het bedrijf en de medewerkers. Twee jaar geleden wilden we het daarom helemaal anders gaan doen met het huis verkopen. We wisten dat we niet gewoon een willekeurige makelaar nodig hadden, maar eentje die echt bij ons past. We zijn daarom op zoek gegaan naar een bedrijf in de regio, vooral door te surfen op het internet. Het lastige is dat je op deze manier geen volledig overzicht van alle makelaars in de regio krijgt, maar alleen degenen die de zoekmachine voorstelt. Bovendien zijn de tarieven van de makelaars meestal niet erg inzichtelijk. We wisten daarom niet waar we op af moesten gaan: op de kenmerken van de verkochte en onverkochte huizen? Op de stijl van de website? Ook zou het veel tijd kosten om op deze manier een makelaar te vinden die bij ons past. We zouden dan eigenlijk alle makelaars moeten opbellen om een offerte aan te vragen, om al die offertes vervolgens met elkaar te vergelijken. Gelukkig hebben we al snel een andere manier gevonden om tot het geschikte makelaarsbedrijf te komen.

Een makelaar gevonden door offertes aan te vragen

Tijdens het zoeken op het internet naar makelaars stuitten mijn man en ik op http://www.verkoopmakelaaroffertes.nl. Deze website beoogt mensen die hun huis verkopen en makelaarsbedrijven bij elkaar te brengen. Dit doen ze door offertes te sturen van een selectie van bedrijven, waarvan ze denken dat ze goed bij de aanvrager zullen passen. Dit leek ons precies wat we nodig hadden, dus we besloten dit te doen. Bovendien is de service gratis en vrijblijvend, dus wat kan daaraan misgaan? Op de website hebben we een formulier ingevuld waarop we informatie moesten invullen over de kenmerken van ons huis en wensen betreffende de makelaar. We hadden nog een vraag over één van de items op het formulier, die we gemakkelijk konden stellen door te bellen. We kregen een vriendelijke medewerker aan de telefoon die ons verder heeft geholpen, waarna we het formulier konden verzenden. http://www.verkoopmakelaaroffertes.nl heeft vervolgens een top vier gemaakt van de bedrijven waarvan zij dachten dat die het beste aan onze behoeften zouden voldoen. Deze vier bedrijven zijn vervolgens verzocht een offerte te sturen. We ontvingen deze snel, waarna we bezig konden om de makelaars te vergelijken. Van de offertes leken twee zeer geschikt, dus we hebben de bedrijven van deze offertes opgebeld voor een persoonlijke kennismaking. Hierna bleek dat we vooral met één van beide makelaars een goede klik hadden. Dit bedrijf leek gespecialiseerd te zijn in op een snelle manier een huis verkopen voor een hoge prijs. Het vroeg hier dan ook veel voor, maar dat hadden we ervoor over. We hebben ons huis uiteindelijk binnen twee maanden verkocht, waar we erg tevreden over zijn. Omdat we denken dat we zonder het aanvragen van de offertes via http://www.verkoopmakelaaroffertes.nl deze makelaar niet hadden gevonden zijn we erg enthousiast over deze methode. Het is een snelle en gemakkelijke manier om een geschikte makelaar te vinden voor mensen die hun huis verkopen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn