Hoe kun je een waardebepaling van je bedrijf krijgen?

Je zit eraan te denken je bedrijf te verkopen, om welke reden dan ook, maar wat is je bedrijf nu eigenlijk waard? Een waardebepaling van je bedrijf kun je laten doen via bedrijventekoop.nl. Daar bieden ze namelijk diverse diensten aan die allemaal te maken hebben met het kopen en verkopen van bedrijven, zoals:

  • Het inschakelen van een bedrijfsovernameadviseur
  • Het plaatsen van een verkoopadvertentie
  • Een waardebepaling van je bedrijf
  • Hulp bij het aanvragen van een financiering

bedrijventekoop.nl richt zich op de zakelijke markt, en helpt elke ondernemer met zowel het kopen als verkopen van zijn bedrijf. Niet alleen kunnen ze je ondersteunen tijdens de voorbereiding van de verkoop (bijvoorbeeld bij het bepalen van de vraagprijs ervan) maar ze weten ook alles van onderhandelen en het opstellen van het juiste contract. Bij een bedrijfsovername is het namelijk heel belangrijk dat je de juiste voorwaarden opneemt in het contract. Als je zelf niet zo goed weet welke dat zijn, en hoe je het überhaupt aan moet pakken als je je bedrijf wilt verkopen (of juist een ander bedrijf aan wilt kopen) dan kun je het beste de hulp inschakelen van de professionals van bedrijventekoop.nl. Zij begeleiden je dan en voorzien je van advies gedurende het gehele proces, waardoor je altijd de beste deal krijgt en alles bovendien wettelijk gezien goed wordt vastgelegd. Dus of je nu een waardebepaling van je bedrijf wilt of begeleiding en advies tijdens het gehele verkoopproces, bij bedrijventekoop ben je voor beiden aan het juiste adres. je kunt ze zowel voor een kleine dienst inhuren als voor het hele proces, en maakt het dus voor jezelf zo duur als je zelf wilt. Sommige zaken kun je misschien namelijk best zelf, terwijl je bij andere hulp nodig hebt.

Stap 1: De waardebepaling van je bedrijf

De verkoop van een bedrijf gebeurt altijd in vijf stappen, welke je kunt lezen op de website van bedrijventekoop.nl. Tijdens de eerste, oriënterende fase bespreken ze met je wat je doelstellingen zijn, welke emoties er meespelen en wat het overdrachtsplan wordt. Na deze fase ga je de voorbereidingsfase in. Daaronder valt onder andere de waardebepaling van je bedrijf, het verkoopklaar maken en het informatiememorandum. Hierbij is het heel belangrijk dat je al je zaakjes goed op orde hebt. Het kan een potentiële koper immers afschrikken als je je financiële huishouding niet op orde hebt, of als de organisatie gebreken vertoont. Veder spelen een aantal fiscale en juridische aspecten een rol. Deze zijn net zo belangrijk als een correcte waardebepaling van je bedrijf, en vereisen je aandacht als je je bedrijf wilt verkopen.

Na de waardebepaling van je bedrijf: De acquisitiefase

Als je bovenstaande stappen hebt genomen kun je potentiële kopers gaan benaderen. bedrijventekoop.nl helpt je bij deze contacten en het onderhandelen. In het geval van verkoop maken ze voor jou de juiste documenten op en zorgen ze dat alles juridisch goed geregeld is. De koopakte moet door beide partijen worden ondertekend, waarna de overdracht rond is. Je bedrijf verkopen via bedrijventekoop is een stuk makkelijker dan wanneer je dit zelf zou doen, omdat ze al vanaf het eerste gesprek en de waardebepaling van je bedrijf precies weten hoe je dit moet aanpakken. Daardoor kun je je bedrijf niet alleen veel sneller verkopen, maar krijg je er ook nog een redelijkere prijs voor, en dat klinkt natuurlijk iedere ondernemer als muziek in de oren!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn