Het telefoonnummer van het UWV

Heb jij op dit moment een uitkering? Dan kan het hebben van het telefoonnummer van het UWV zeker van pas komen. Het hebben van een uitkering is een prettige oplossing voor wanneer je je baan bent kwijt geraakt en het, om wat voor reden dan ook, niet wilt lukken om op korte termijn een nieuwe baan te vinden. Er zijn echter wel verplichtingen waar je aan moet doen en daarnaast zullen de medewerkers van het UWV je ook bijstaan bij het vinden van een nieuwe baan. Het is tenslotte voor iedereen beter om je geld te verdienen door dagelijks voor een werkgever aan de slag te gaan. Over het algemeen wordt niemand er gelukkiger op van de hele dag thuis zitten. Het kan soms echter best lastig zijn om een baan te vinden en daarom staan ze je hierin graag bij. Via het telefoonnummer van het UWV kun je natuurlijk vragen stellen over alles wat met jouw uitkering te maken heeft.

  • Wanneer de volgende uitbetaling is
  • De sollicitatieplicht
  • Hulp bij het solliciteren

Bij het UWV krijg je een coach toegewezen wanneer je een uitkering krijgt. Hij of zij is natuurlijk te bereiken via het telefoonnummer van het UWV en deze persoon zal jou helpen bij het vinden van een baan en zo dus weer terug te keren op de arbeidsmarkt. Ook kunnen zij je tips geven over wat verstandig is om te doen in de tussentijd. Zo kun je bijvoorbeeld workshops volgen of je zelfs om laten scholen om zo een baan te vinden die misschien beter bij je past.

Bel het telefoonnummer van het UWV

Het telefoonnummer van het UWV is 0900-0544. Via de website Uitkeringsinfo.nl kun je hier meer informatie over vinden. Zij kunnen je nog meer vertellen over het aanvragen van een uitkering of bijvoorbeeld wat de sollicitatieplicht inhoudt. Je kunt namelijk niet zomaar een uitkering ontvangen. Hier staat wel wat tegenover. De hoogte van de uitkering en hoe lang je deze ontvangt hebben ook beperkingen. Hiervoor wordt je laatst verdiende salaris aangehouden en het aantal jaren werkervaring dat je hebt bepaald hoeveel maanden jij een uitkering krijgt. Hoe langer je dus gewerkt hebt, hoe langer de periode is dat je de uitkering ontvangt. Hier staat wel als verplichting tegenover dat je minimaal vier sollicitaties per maand moet versturen. Via het telefoonnummer van het UWV kunnen ze je in details uitleggen wat hier allemaal voor geldt. Wist je bijvoorbeeld dat als jij een netwerkgesprek hebt met iemand, dit ook geldt voor de sollicitatieplicht? En je hoeft diegene natuurlijk niet om een baan te vragen, je oriënteren op de arbeidsmarkt is daarvoor al voldoende.

Meer weten over het telefoonnummer van het UWV

Wil jij meer weten over welke informatie je allemaal kunt krijgen via de website of het telefoonnummer van het UWV? Kijk dan op de website Uitkeringsinfo.nl. Dit is mede een hele eenvoudige manier om snel het telefoonnummer van het UWV te vinden. Niet iedereen vindt de website van het UWV zelf even duidelijk en overzichtelijk. Door dus gebruik te maken van de website Uitkerings Info heb je deze duidelijkheid wel. Het is dus zeker aan te raden om hier gebruik van te maken. Snel contact opnemen met het telefoonnummer van het UWV is zo ineens mogelijk. Het is verstandig om alle informatie die jij moet hebben over het UWV voor handen te hebben. Alleen dan weet je wat je wel en niet kunt doen, terwijl je een uitkering ontvangt. Iedere persoonlijke situatie is natuurlijk weer anders en daarom is het fijn om contact te kunnen opnemen met het telefoonnummer van het UWV.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn