Het nieuwe roken met een e sigaret en e liquid

Roken was ongekend populair toen men ontdekte dat je van de tabaksplant iets kunt maken dat je een lekker gevoel geeft. Hetzelfde geldt ook voor de cocaïne in cola. Het was goed voor je omdat men nog niet wist wat de risico’s waren voor de gezondheid. Mensen dronken dus in vroegere tijden massaal cola met cocaïne en rookten lekker hun sigaretje. Op den duur ontdekte men dat cocaïne enorm verslavend is en dat het niet al te goed is voor de gezondheid. Cola bleef bestaan, maar de coca in Coca Cola werd enkel een verwijzing naar vervlogen tijden. Hetzelfde geldt voor sigaretten. Ooit was het een statussymbool en iedereen, of in ieder geval de overgrote meerderheid, rookte. Roken was vroeger net als wat koffie nu is. Iets wat normaal is en geaccepteerd. Niemand had een flauw benul van de schadelijke effecten van sigaretten. Niemand wist van nicotine en verslavingsgevaar. Roken was dus ook doodgewoon, totdat men ontdekte dat roken erg schadelijk is voor de gezondheid. Je zou denken dat iedereen vanaf dat moment direct zou stoppen met roken en dat in ieder geval de nieuwe generaties niet meer zouden roken. Toch komt roken nog veel voor. Hoewel het nu minder is dan voorheen, blijft men roken. Doordat je praktisch nergens meer binnen mag roken, door de enorme accijnzen op sigaretten en het sociale stigma wat je als roker krijgt toebedeeld, is roken helemaal niet meer aantrekkelijk. Dat wil zeggen, het roken van tabak is niet aantrekkelijk, maar dat is niet de enige manier waarop je kunt roken. Je kunt natuurlijk ook gewoon een e sigaret roken. Een e sigaret maakt gebruik van e liquid en deze vloeistof is een stuk minder ongezond dan tabak. Er is zelfs e liquid zonder nicotine. Nu vraag je je misschien af waarom er nog steeds nicotine zit in sommige versies van e liquid. Dat heeft twee redenen. Ten eerste is roken lekker vanwege de nicotine. Mensen die willen stoppen met roken of over willen stappen op de e sigaret met e liquid zullen dus, in ieder geval in het begin, het idee moeten hebben dat ze echt roken. Anders gaan ze immers direct weer terug naar de normale sigaret. Door een e liquid te ontwikkelen met en zonder nicotine hebben de mensen zelf de keuze wat ze roken. Dus het helpt het stoppen makkelijker te maken. Een tweede reden is simpelweg een manier om te concurreren met de oude sigaretten. Mensen kunnen nog steeds roken en dat zonder de schadelijke gevolgen van een traditionele tabak sigaret. Er blijft dus een element van keuzevrijheid bestaan. Het is hierbij belangrijk om op te merken dat hoewel e liquid nicotine kan bevatten, dit nog altijd vele malen minder schadelijk is dan een traditionele sigaret. De oude tabak sigaret bevat naast nicotine ook nog vele andere schadelijke stoffen en die ontbreken in de e sigaret.

De waarheid over e liquid

Zoals hierboven al een beetje is geschetst, is een e sigaret met de bijbehorende e liquid een stuk minder ongezond dan de oude sigaret. Het nieuwe roken kan dus op verantwoorde wijze gepromoot worden. Mensen die willen roken, maar niet de longen in gevaar willen brengen, die kunnen dus gewoon een e sigaret roken. Maar het is daardoor wel extra belangrijk dat het ook echt gezonder is. Zoals we vroeger dachten dat cola onschuldig was en dat roken geen kwaad kon, zo kan het nu immers net zo goed zijn dat we denken dat e liquid onschuldig is, terwijl e liquid misschien wel erg schadelijk is. Gelukkig leven we in de moderne tijd waarin de wetenschap ver ontwikkeld is en voordat zoiets als e liquid op de markt komt, wordt er veel onderzoek naar gedaan en deze onderzoeken hebben uitgewezen dat e liquid echt minder schadelijk is dan de tabak in een oude sigaret. Let wel, dit betekent niet dat het roken van een e sigaret gezond is. Maar het drinken van koffie met 3 scheppen suiker is ook niet gezond. Het feit dat iets niet gezond is wil niet zeggen dat het daardoor erg ongezond is. Roken is bijvoorbeeld erg ongezond, want het kan longkanker veroorzaken. Vette boter is ook ongezond, maar op een heel ander niveau dan roken. Alles is relatief en in die zin is e liquid een stuk gezonder dan tabak en een gezond alternatief voor tabak.

Waar vind ik de e liquid voor mijn e sigaret?

De vraag die nu nog overblijft, is waar je e liquid kunt kopen. Als je wilt kunnen kiezen uit verschillende soorten van e liquid, zowel met als zonder nicotine, dan is nieuwesigaret.nl een uittekende optie. Hier vind je namelijk alles op het gebied van elektrisch roken. Zo heb je bij nieuweigaret.nl de volgende opties:

  • Liquid aroma’s van TPA
  • Flesjes voor de liquid
  • PG VG
  • Liquid Nicotine basis
  • Doseerspuit

Natuurlijk kun je nog veel meer kopen bij deze website. Als je precies wil weten wat de mogelijkheden zijn, dan kun je het beste even een kijkje nemen op de site. Hier vind je ook een categorie met informatie. Dus als je meer wil weten over elektronisch roken en wat er zoal bij komt kijken dan kun je op de website ook alle informatie vinden. Op deze manier ben je goed geïnformeerd op het moment dat je start met het nieuwe roken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn