Een opleiding tot hovenier volgen

Bent u op zoek naar een website die cursussen en trainingen aanbiedt? En dan met name MBO trainingen, herhaalcursussen of certificaattrainingen? U bent altijd bij terratrainingen.nl aan het juiste adres. Wij bieden u de meer groenere trainingen aan zoals de opleiding tot hovenier. De opleiding tot hovenier duurt normaal gesproken 3 jaar en na het doorlopen van de cursus hebt u alle papieren in hand en alle kennis op zak om voor uzelf te beginnen natuurlijk kunt u dan ook bij een bedrijf aan de slag, het is maar net wat uw wensen zijn. Omdat een groot onderdeel van de opleiding tot hovenier bestaat uit stage is het wellicht mogelijk dat u via die stageplek een baan krijgt. Maar er zijn ook diverse afgestudeerde hoveniers die een eigen bedrijf opzetten zoals een startup of ZZP-onderneming. Deze opleiding is qua niveau te vergelijken met een MBO opleiding. U zult dan ook klassikaal les krijgen maar veel minder dan op een reguliere MBO. Want een groot gedeelte van de opleiding tot hovenier bestaat uit zelfstudie. U hoeft er dus niet zo vaak voor naar ons toe te komen en dat maakt de opleiding tot hovenier toegankelijk voor velen in Nederland. U moet hier natuurlijk wel goed over nadenken want een opleiding tot hovenier is een stap die u niet zo maar zult zetten. Het komt voort uit een passie voor tuinieren of misschien wel ingenieurswerk. U moet de discipline opbrengen om weer in de schoolbanken plaats te nemen en om veel stof thuis tot u te nemen.

Deze opleiding tot hovenier is professioneel opgezet

U krijgt er wel erg veel voor terug:

  • De kennis en kunde die nodig is om de opleiding tot hovenier af te ronden,
  • En dat wordt beloond met een erkend diploma MBO, derde leerweg oftewel niveau 3,
  • En deze opleiding is goedgekeurd door het ministerie van OC&W.

Natuurlijk hangt het heel erg af wat uw voorgeschiedenis is. Hebt u geen voorkennis dan is het verstandig om de gehele opleiding tot hovenier te volgen. Hebt u bepaalde vakken al eens gevolgd? Dan komt u wellicht in aanmerking voor het verkorte programma. We bieden ook een tussenweg aan en dat is de vaktechnische opleiding. Generieke vakken zoals Nederland zijn niet langer nodig en de nadruk komt enkel nog te liggen op de vakken die deze opleiding tot hovenier zo speciaal maken. En dat betekent dat de 3 jaar kan worden ingekort tot 1 en soms wel 2 jaar. Tel uit uw winst, niet alleen in de tijd die u hier in gaat steken maar ook in de portemonnee. Houdt er trouwens wel rekening mee dat er extra kosten verbonden zitten aan het intakegesprek, de afzonderlijke examens en het pakket lesmateriaal dat u voor aanvang van de opleiding tot hovenier zult ontvangen. En mocht u trouwens een totaal andere training willen volgen dan is de kans groot dat u bij Terra zult vinden waarnaar u zocht.

De duur is zes maand tot 3 jaar, afhankelijk van uw voorkennis

Hebt u nog vragen? Stel ze dan gerust aan onze klantenservice. Zij weten alles over alle trainingen van Terra dus bel hen of schrijf hen aan.  Want al voor dat eerste intakegesprek is het verstandig dat u ongeveer weet waar u aan toe bent en wat u van ons mag verwachten. Doorgaans worden de klassikale trainingen in Hazerswoude-Rijndijk gegeven dus in hartje Randstad. Maar meldt u zich met een grote groep aan of is het simpelweg onmogelijk om hier naartoe te komen? Dan is een training op locatie wellicht ook mogelijk. We gaan graag met u in gesprek.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn